Last news in Fakti

12 Февруари, 2023 11:00 1 784 5

Основателят на Spotify разработва скенер с изкуствен интелект

  • spotify-
  • скенер-
  • ai-
  • изкуствен интелект

AI Body Health Scanner се прави от стъртъпа Neko Health

Основателят на Spotify разработва скенер с изкуствен интелект - 1

Основателят на Spotify Даниел Ек навлиза в здравната индустрия. Сега той е съосновател на стартираща компания, наречена Neko Health, която изгражда скенер за тяло с помощта на изкуствен интелект.

Neko Health се надява да помогне на хората да останат здрави чрез превантивни мерки и ранно откриване на заболявания. Неинвазивният скенер за цялото тяло може да открие и измери растежа на белезите по рождение, обриви и възрастови петна. Апаратът открива и всякакви аномалии в работата на сърцето и промени в кръвното налягане.

От Neko казват, че 360-градусовият телесен скенер е оборудван с повече от 70 сензора, които събират над „50 милиона данни от точки по кожата, сърцето, кръвоносните съдове, дишането, микроциркулацията и други“. След това тези данни се анализират от „самообучаваща се система, базирана на AI“, която предоставя резултати за лекари и пациенти.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дарк фючър

    5 3 Отговор
    Още инструменти за събиране на чувствителни данни! После отивате да кандидатствате за работа и се чудите, защо не ви искат, отивате в банката за кредит и се чудите, защо ви отказвате, дори каните някоя на кафенце с райбер и се чудите, защо ви отказва... и ви остава избора да сте роб на великите Господари или донор, ако не искате много да се мъчите...

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Ивелин Михайлов

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "дарк фючър":

    Пф на мене всички тея работи ми ги предлагат даже
  • 3 Има история и търсеща машина

    4 0 Отговор
    Изкуствен интелект няма
  • 4 Иван

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "дарк фючър":

    Какво мислиш за плоската земя и кемтрейлс?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.