Last news in Fakti

4 Февруари, 2021 10:19 3 237 12

Автомобилни гуми, направени изцяло от еко материали

  • nokian tyres-
  • гуми-
  • екология

Това е следващата цел на Nokian Tyres, които ще представят иновацията до 2025 г.

Автомобилни гуми, направени изцяло от еко материали - 1

Първокласните зимни гуми Nokian Tyres са ценени от генерации шофьори, които искат спокойствие във всякакви снежни ситуации. Nokian Tyres се грижи не само за това да предпазва шофьорите, компанията също така работи и за да спомогне за опазване на света около нас.

Финландците демонстрират тази страст във всички свои действия, от проектирането на гумите до производството им. Една от амбициозните цели е да представят концептуална гума, която използва единствено възобновяеми и рециклирани материали.

Безопасност извън пътя

Nokian Tyres изобретява първата зимна гума през 1934 г. Първата зимна гума е плод на истинската нужда за по-добра пътна безопасност, и оттогава гумите им осигуряват безопасни пътувания през сняг, лед, дъжд и слънце по цялото земно кълбо.

„Разработваме зимните си гуми на базата на десетилетия познания за зимните условия. Всяко ново поколение надгражда предишното, тъй като ние непрекъснато се учим и разработваме нови начини за безопасно адаптиране към променящия се свят.“, казва Ану Мойсио, бранд мениджър за Nokian Tyres.

Обаче сега, повече от всякога, безопасността означава повече от ежедневното пътуване. С всяко наше действие можем да допринесем за благосъстоянието на планетата и всичко, което живее на нея.

„Искаме шофьорите, които избират продуктите на Nokian Tyres да знаят, че с избора си на гуми не само могат да предпазят семействата си по време на пътуване, но също и че тяхното решение отдава нужното уважение към света, в който всички ние живеем.“, допълва Мойсио.

Компанията подбира суровини от устойчиви източници, намалява емисиите и отпадъците от производствения процес и внимателно проучва логистичните и търговските си канали. Тя също така произвежда гуми, които допринасят за възможно най-икономичен разход на гориво, и които са изработени от издръжливи, екологични материали.

От години Nokian Tyres разработва гуми по устойчив начин. Вече използват биологични материали като рапично масло в продуктите си и активно изследват нови екологични материали, както и начините за употреба на рециклирани материали. Въпреки това, стремежът им е да направят гумите, които произвеждат възможно най-екосъобразни, и да се справят с предизвикателството, което са си поставили: да представят концептуална гума, която е направена изцяло от възобновяеми и рециклирани материали до 2025 г.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Белгиеца

    9 2 Отговор
    Съгласен съм, че Нокиан правят изключителни зимни модели гуми. Доста километри съм навъртял с тази марка в Скандинавия и никога нямах проблем при -38 градуса в снега и на леда. Може и да има още по-добри марки, но моя зимен опит е с тази марка. Тук, в България, залагам на Файерстоун, защото не шофирам много.

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Така е

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Белгиеца":

    Обаче много от коментиращите тук, ще те опровергаят, че летните им гуми са по-добри на сняг и лед от зимните! 😂😂

    Коментиран от #3

  • 3 Белгиеца

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Така е":

    Да са живи и здрави. :) Българина не се стряска много от правила, забрани или изисквания. Все пак става въпрос за тяхната лична безопасност на пътя-щом шофират с "перфектни, невероятни летни гуми" върху заледен път или на сняг, риска е за тяхна сметка.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Този

    5 10 Отговор

    До коментар #3 от "Белгиеца":

    Е видя се преди ден какво стана на магистралата. Лелчето влиза в мъглата и скача с двата крака на спирачките. Е резултатът е ясен,7 коли брак. И тук вина носи само първият. От къде може тоя отзад да предполага, че движейки се с 90-100 км спрямо обстановката, лелчето ще кара с 20
  • 5 Ивайло

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Белгиеца":

    За жалост не е само за тяхна сметка - покрай тях патят и други участници в движението. Покрай сухото гори и суровото!!!
  • 6 Коментара

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Белгиеца":

    Аз пък не съм съгласен, от личен опит с WR3 и WR4. Споделял съм 2-3 пъти личните си наблюдения в коментари под подобни статии за Нокиан и няма да го правя отново. Просто трети опит няма да има. Зимата с Континентал и музиката да свири...

    Коментиран от #7, #10

  • 7 Белгиеца

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Коментара":

    Нямаш грижи, друже. Само ми кажи какъв скоростен индекс виждаш на твоя Континентал? И на какъв автомобил са монтирани тези гуми. Питам просто от...афинитет към колите.

    Коментиран от #9

  • 8 Plameni

    6 1 Отговор
    Направо се бях" притеснил",цяла зима нищо за Nokian
  • 9 Коментара

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Белгиеца":

    Не виждам връзка, но няма какво да крия. Скоростен индекс - H, Ауди Олроуд.
  • 10 Лада Веста Крос

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Коментара":

    Кажи честно карал ли си някога изобщо с Нокиан и Континентал, или само си мечтаеш. WR D4 специално съм изтъркал 3 комплекта. Въпреки че този модел е стар от миналата година. Snowproof си е почти същия.
    Между другото съм карал и с Дебика и знам разликата.
  • 11 123

    6 1 Отговор
    Карал съм с Нокиан и са на нивото на Барум, Корморан и подобни нелоши марки. Ако цените им бяха като техните, щяха да са най-добрите от втория сегмент марки. Но, когато цената е на премиумите като Континентал, ГИ, Мишлен и подобни, подобни статии са смехотворни. И понеже на много хора е ясно, че няма как да реализират добри продажби, като премиумите са на същите цени са ударили на новия мотив - много сме екологични. Този портокалов сок е 2 лева, другият е 4 лева, ама на опаковката пише био. Та ти ако си карал само с Нокиан сигурно си много доволен, особено спрямо Дебика, които са от третия клас марки. Абе изобщо е важно да си доволен.
  • 12 Шоп от СО

    2 0 Отговор
    Континентал или Корморан, Бриджстоун или Барум, премиум или бюджетно, важното е да не са изтъркани или стари и изпечени и да се кара спрямо обстановката.

    А не да си сложил най-скъпата гума в магазина и сутрин на студ и влага да летиш като Шумахер щото по колата ти всичко е "на шест" а другите са балъци.