Last news in Fakti

16 Февруари, 2021 11:23 3 031 6

Вижте едни от най-мощните суперкомпютъри в света

  • суперкомпютър

Уникалните устройства могат да бъдат видяни във виртуална обиколка

Вижте едни от най-мощните суперкомпютъри в света - 1

Отсега нататък всеки потребител с достъп до Интернет ще може да отиде на виртуално пътешествие до Тексаския изчислителен център, разположен в Остин, като това ще се осъществява само с един клик.

Виртуалната обиколка включва "посещение" в един от най-мощните изчислителни центрове в света. Посетителите ще могат да разгледат суперкомпютрите Stampede2 с производителност от 10,7 петафлопса и Frontera - с 23,5 петафлопса.

И двата компютъра, задвижвани от процесори Intel Xeon, са включени в суперкомпютрите Top500 в света: Frontera е на 9-то място, а Stampede2 е класиран на 25-а позиция.

По време на обиколката посетителите „разглеждат“ сървърни шкафове, стелажи за оборудване и се запознават с отворена информация за структурата и възможностите на Тексаския изчислителен център. Можете да направите виртуалната обиколка ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hmhmhm

    17 2 Отговор
    компютЪри - ти сериозно ли ?

    Коментиран от #5

  • 2 Знайко

    6 4 Отговор
    Защо няма снимка на "суперкомпютъра" на Тиквата? Въобще в технопарк София има ли такъв компютър? Или е като с джипките за граничарите платени за нови. А се оказали залежали по складовете от 10 години.
  • 3 Залежали

    4 2 Отговор
    Ама нови! Можеше и да е по-зле. Да купят 10-годишни на по половин милион километра на същите цени, като тези новите!
  • 4 мисирка

    4 0 Отговор
    славчев, марш в първи клас със компютЪрите
  • 5 СССР

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "hmhmhm":

    Дрогари и дрогарки със рушки чипове ли е компьотера ?

    Коментиран от #6

  • 6 Що ваште с тайвански

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "СССР":

    И от чайниците ли са...