Last news in Fakti

17 Февруари, 2021 17:04 2 983 16

Ford ще продава само електрически коли в Европа

  • ford-
  • hybrid

Това ще стане след 2030 година, а лекотоварните автомобили ще останат единствения вариант за двигател с вътрешно горене

Ford ще продава само електрически коли в Европа - 1
Снимка: Ford

Ford Европа планира голямо преобразуване на настоящата си гама, като това включва електрифициране на всички превозни средства от нея. Първата стъпка от обявената днес програма е всички продавани автомобили след 2026 година да бъдат електрифицирани. Това значи, че след 5 години марката ще предлага единствено хибриди и изцяло електрически возила.

Втората част на стратегията включва преобразуване на автомобилите и SUV-тата предлагани от „синия овал“, като те ще бъдат само и единствено на ток след 2030 година. Вариант за двигател с вътрешно горене ще остане само при лекотоварните автомобили, като дори там ще се продават само хибриди.

За да постигне целта си, марката ще инвестира 1 милиард долара в завода си в Кьолн, който ще стане и новият електрически център на Ford за Европа. Инвестицията има за цел да преработи завода и да го подготви за новите електрически и хибридни автомобили, които ще се произвеждат там.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    5 7 Отговор
    понеже умирам от кеф за 9 цяло и 8 двигател мустанг за хора които ще го забият в някой стълб или паваж след 4, 5 месеца защото "кеф цена няма"... едно ево е много по-удачно решение, но от по-старите евота, не новия пластмасарник

    Коментиран от #2

  • 2 фен на сектанта

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    истинския разбирач на коли се познава по това, че не робува на марка, а харесва конкретни модели
  • 3 С.С

    3 2 Отговор
    Само Форд Фокус ST бензин, 220 к.с от всички сегашни модели на марката признавам. С едно изключение-Форд Транзит Custom, модел 2018г.луксозен пътнически ван, който е в разновидност 6+1 места.

    Коментиран от #13

  • 4 гост

    10 10 Отговор
    Припомням на всички петролопитеци , дето още не вярват , че след 2025 година пушилници никой няма да произвежда , поне в Европа !!
    "На практика това е забрана на двигателя с вътрешно горене": така реагира на бъдещия нов екологичен стандарт Евро 7 Хилдегард Мюлер, шефката на браншовата организация на автомобилната промишленост в Германия VDA. Може ли изобщо това да бъде постигнато с конвенционални двигатели, или ще означава поголовно преминаване към електрическо задвижване? Даже и да са в състояние да измислят технологии, които да направят ДВГ съответстващи на Евро 7, производителите едва ли биха го сторили от икономическа гледна точка. Разработването на подобни технологии ще струва много милиарди, като е ясно, че политиците в ЕС не гледат с добро око на опитите да се продължи животът на ДВГ. Така че автомобилните компании просто масово ще преминат към електрическо задвижване, за което вече имат готови платформи. Впрочем VW обяви, че през 2026 ще се откаже от ДВГ, дори преди да се заговори за Евро 7. Mercedes миналата година обяви, че няма да инвестира в разработването на нови поколения двигатели с вътрешно горене.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Убийте вестоносеца

    6 8 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Като гледам на тебе си го изкарват, че им казваш новините. Мислят си че като ти сложат минус, ще отменят ограниченията за замърсяване на въздуха. Очевидно им харесва мръсния въздух и искат децата им и внуците им да дишат все по-мръсен и по-мръсен въздух. И те са на принципа, ако не виждам какво дишам, нещо не ми е наред!

    Коментиран от #14

  • 6 Това

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    никой не го оспорва, само кажи какво да правиме в БГ, защото като тръгне електрическата вълна в обем там, ще тръгне друга още по-голяма към нас от пушилници. ...

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "Това":

    Ами не , няма да е към нас , първо щото има доста места , където плащат доста по-добре от България за кюмбетата , то затова и джамбазите се принуждават да мъкнат ударени коли и да се бъхтят да ги оправят !! И второ , много хора още не вярват , че в България положението ще се затегне , при това бързо , ама още края на годината ги чака изненада !!
  • 8 Hoho Boho

    0 4 Отговор
    Защо ви е яд, че електомобилите изместват ДВГ?
    Това е реалността.

    а автономните автомобили ще ни лишат от удоволствието да шофираме..
    ...и да загиваме поради човешки грешки
    ...и неспазване на правилника
    /компютърът не може да не спази правилника!/
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Асен

    2 2 Отговор
    Стига да са на достъпни цени електричките, аз съм за, дневно минава 30-40 км до работа и обратно и то предимно градско, така че електричка ще ми върши работа, само да направят батерите да издържат до 1000км, за да се пътува без проблем, когато ти се наложи и извън градско и съм Ок!

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "Асен":

    Никоя петролка не кара по 1000 км без да спре , това е просто опорка на петролопитеците от типа удавник за сламка се хваща !!! Дори по магистрала това са 8-9 часа без спиране , при положение , че професионалните шофьори са ДЛЪЖНИ на 4,5 часа най-много да почиват !! Историите тука на групичката анти са за наивници !! Абсолютно на никой не му трябва повече от 500 км реален пробег и това съвсем скоро ще се докаже в реалния живот !! И само след 2-3 години , като зарядните по пътищата вече ще са достатъчно , тия опорки ще си заминат !! Над 90% от колите на газ и метан , които са най-караните имат пробег до 300-400 км , а като гледам никой не е приритал от това !! И това , че щели да се заредят за 5 минути , а електромобила за 10-15 , та ако ще и 20 също е никакъв проблем , а само поредната опорка на петролопитеците !! А във всичко останало електромобила е просто друга бира , която допотопното двг даже не може да доближи , не да настигне !!
  • 12 Малее

    3 2 Отговор
    И кой ще ги купува? Особено старите. На нас ни трябват втота ръка, на по 10, 15 годинки. А електрички на стават.
  • 13 FFFFFF

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "С.С":

    Няма лош Фокус!💪
  • 14 Аз пьк Виждам трита комина

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Убийте вестоносеца":

    На завода за олио в града ни... БЬЛВАТ ДЕНОНОЩНО КЬДЕЖ ЗА ХИЛЯДИ КОЛИ ЕДНОВРЕМЕННО.... СТРАННО НЯМА ПО БИТИВИТО НИИИИЩО ЗА ТОВА.... ЯВНО Е ПОЛЕЗНО ЗА ДРОБОВЕТЕ НИ ИЛИ ЗА ДЖОБОВЕТЕ НА ДРУГИ ИНСТИТУЦИИИ....
  • 15 В Европа

    1 0 Отговор
    ако всички си купят електромобили, няма да има толкова ток да ги зареждат .. еле па от ЕКО вятърните генератори и фотоволтаиците :)))
  • 16 Гост

    0 0 Отговор
    А преди коли продаваха ли?