Last news in Fakti

19 Февруари, 2021 09:58 5 423 15

Маска, която блокира и унищожава Covid-19

  • маска-
  • covid - 19

През първите 5 минути, когато поставите маската 99.9% от вирусите се унищожават, а през първите 2 часа - 99,96%

Маска, която блокира и унищожава Covid-19 - 1

Пандемията на коронавируса разкри множество проблеми в обществото, включително липсата на високоефективни лични предпазни средства, които могат да издържат на болестотворни вируси. През изминалата година много компании създадоха и успешно популяризират активни средства за борба с новата заплаха.

Френският стартъп BioSerenity, който произвежда медицински маски за системата на общественото здравеопазване, обяви началото на продажбите на сертифицирани "филтърни и дезинфектантни" маски срещу Covid-19, използвайки текстилен слой, нарече "убиец на вируса".

Новата маска е получила сертификат CE (Conformite Europeenne) и ще бъде сертифицирана и за хирургическа интервенция следващата седмица. Това е маска за еднократна употреба, предназначена за 4 часова употреба. Учени от Университета в Лил, Университетската болница в Лил, Националния институт по здравеопазване Inserm и CNRS са участвали в създаването на активното средство за противодействие на Covid-19.

Четирислойната маска, според разработчиците, „има способността да блокира и унищожава аерозолни вируси“. Четирите слоя на маската използват бактерицидни и вируцидни слоеве, базирани на физическите и химичните принципи на блокиране на вируса. През първите 5 минути, когато поставите маската 99.9% от вирусите се унищожават, а през първите 2 часа - 99,96%.

Понастоящем BioSerenity има производствен капацитет от един милион маски. Сертифицираната по FFP маска вече се продава на цена от 1.49 евро, а хирургическата маска, след като бъде сертифицирана, ще бъде прехвърлена предимно в болници, за да осигури защитата на персонала. Хирургическата модификация ще бъде пусната в продажба на цена от 0.44 евро.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Едно просто питане

    37 0 Отговор
    А къде бляха досега щом това спира всякакви аерозолни вируси?

    Поредното доказателство, че парите, а не здравето на хората е приоритет. Пък после вервайте, че локдауните ги правят, заради чумата.
  • 2 Боби

    18 0 Отговор
    Кой ли ще лапне от тези маски?
  • 3 Цако Даков

    33 2 Отговор
    У нас ще струват 14,90 лв. И най-вероятно ще са задължителни, щото едно наше момче ги внася...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 aaaaaa

    28 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: През първите 5 минути, когато поставите маската 99.9% от вирусите се унищожават, а през първите 2 часа - 99,96%.???????
    A ЩЕ ОБЯСНИТЕ ЛИ ТОГАВА ЗАЩО СА ВАКСИНИТЕ????
    ПО ГОЛЯМА СВЕТОВНА ИЗМАМА НА ДАЛИ НА ТОЗИ ЕТАП!!!!!!!!!
  • 6 Рошко

    9 6 Отговор
    Вируса го убивам, като псувам парцал намордник не слагам, ковид идиотите ако искат и памперси да си сложат
  • 7 ТакааааААА... ИЗВОДА КЬВ Е

    17 0 Отговор
    Че сегашните маски са пунта мараааа..... И като виждам бедните хора дет не си фърлят пожълтелите стари вмирисани маски щот тряа тия стотинки за хляб да ги дадат работата е ясна.
  • 8 Аз40🏴‍☠️

    12 0 Отговор
    Докато маската "убива" вируса (и акъла, и тялото), ковидиотизма направо заличава "вирусоносители" масово.
  • 9 Ехааа

    15 0 Отговор
    за 8 часа - две маски - 3 евро. за 30 дни - 90 евро. 180 лева на месец. Ако имаш и деца на училище си гол като пушка! Кой може да си го позволи. ББ-тата и ЦЦ-ата. Затова българина си носи един парцал на устата от една година!
  • 10 незнайко

    4 0 Отговор
    Пандемията се направи за да дойдат МНОГОТО ПАРИ от ваксини а сега и от маски, които може би ще станат ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ !!!
  • 11 волен сидеров

    3 0 Отговор
    ХА ХА ХА ХА ХА ХА
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Санитар

    2 0 Отговор
    Проверих маските,които рекламират и са някакво менте евтиния не са маските,които се използват в действителност.Не си хвърляйте парите
  • 14 Писна ми

    1 0 Отговор
    Психясахте хората,стана ви удобно да се гаврите ,но няма да е все-така !
  • 15 Вати и гънки

    1 0 Отговор
    и поповете почнаха да ви пригласят..грях било !А за тези ваши грехове БОГ сляп и глух ли е,че богохулствате...Най-голямата измама откакто свят светува-политика и икономика