Last news in Fakti

15 Март, 2021 17:55 2 848 5

Apple патентова „умни“ лампи за автомобили

  • apple-
  • патент-
  • apple car

Компанията продължава с патентите си за автомобили

Apple патентова „умни“ лампи за автомобили - 1
Снимка: Shutterstock

След като преди седмица ви показахме нов патент на Apple, който превръща стъклата на автомобилите в екрани, то днес стана ясно за още един патент на американската компания, който отново е свързан с автомобили. Отново става дума за интериора, но този път за осветлението в него.

От Apple са патентовали технология, която осветява и насочва светлината към мястото на което човек се нуждае. Редица сензори ще следят всяко едно движение и ще насочват светлината именно където трябва.

Според американската компания това ще помогне ако човек изпусне нещо, тъй като за момента осветлението при автомобилите не може да помогне много в такива случаи. Новата технология най-вероятно ще направи своя дебют в колата на Apple, но все още няма официално потвърждение за това.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rusnak

    9 2 Отговор
    А така, нека всички станат тотално малоумниимецили.

    Коментиран от #5

  • 2 Хаха

    9 2 Отговор
    Бенветата имат фенерче в жабката от еното време
  • 3 Дедо ви

    23 2 Отговор
    Да, технологиите много напреднаха. Ей на
    - снощии заспах зад волана и хоп в излезе ми възглавница.
  • 4 Тия от Аpple

    5 0 Отговор
    ще светнат и там където слънце не ви огрява
  • 5 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "rusnak":

    Крайно време е да вденете защо за професията "шофьор" се иска САМО основно образование и защо ще бъде една от първите изчезнали в 21 век !