Last news in Fakti

18 Март, 2021 15:39 2 729 6

Apple Car ще разпознава сигналите на регулировчиците

  • apple car-
  • регулировчик-
  • сигнали

Нов патент от американската компания

В последните седмици все повече от новите екстри и функции на автомобила на Apple се появяват в интернет пространството, като днешната новина също не прави изключение. Възможност за разпознаване на сигналите на регулировчик е една от функциите с която „ябълковия“ автомобил ще може да се похвали.

Според патентните документи, камери в предната част на автомобила ще засичат органите на реда и ще могат да разчитат техните команди. Това включва различните сигнали, които регулировчикът отправя. Функцията ще е особено полезна, когато автомобилът е в автономен режим.

Когато колата се управлява сама, тя ще разчита жестовете на органите на реда и ще изпълнява техните нареждания. Така например, ако има подаден сигнал за спиране, то Apple Car трябва да спре, без нужда от човешка намеса, а при подаден сигнал за задължителен завой на дясно, да изпълни съответната команда. Все още функцията е на ниво патент и не се знае дали ще я видим в серийният автомобил, но няма и повече информация дали именно той ще се появи скоро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъпу тролче

    0 3 Отговор
    Ами за България това ще е полезна екстра, че повечето малоумници не ги знаят и има ли регулировчик километричното задръстване е сигурно.
  • 2 BBB

    3 0 Отговор
    ще трябва да пратят регулировчик от БГ да я настроят в Епъл :D
  • 3 Ами

    3 0 Отговор
    То регулировчици още ли има??Не вярвам тази функция да е полезна много...така или иначе ако някъде се наложи регулиране,то те си ръкомахат както им дойде
  • 4 XXX

    3 0 Отговор
    ОК, само че ако го въведат и влезе в употреба всеки малоумник със светлоотразителна жилетка и палка в ръка ще може да насочва автомобила накъдето му скимне.
  • 5 Ehaaa

    3 0 Отговор
    Малеее. Как ще разберат бай Иван с коя ръка маха палката и на кого маха. Те нашите полицаи не са виждали регулировчик. Махат като откачени и викат. И са поне двама на кръстовището. Ни ейпъл, ни тесла ще мине. Голям смях!
  • 6 Hoho Boho

    0 0 Отговор
    Шофьорите остават без работа..