Last news in Fakti

17 Юни, 2021 16:36 4 389 117

Какво да правите докато електромобилът ви се зарежда?

  • volkswagen-
  • електромобил-
  • id.4-
  • съвети-
  • идеи

Volkswagen даде няколко идеи със своя ID.4

Какво да правите докато електромобилът ви се зарежда? - 1
Снимка: Volkswagen

Едно от считаните за най-досадни неща при електромобилите са именно зарежданията по време на пътуване и въпреки развитието на батериите и зарядните мрежи, то все пак трябва да изчакате определено време, за да се върне малко заряд в батерията на колата.

От Volkswagen са помислили за това и предлагат няколко занимания докато изчаквате вашият ID.4да се зареди. Първата и най-близка до ума идея предполага изчакване и почивка в колата, като от марката подчертават опциите за настройки на седалката и наличния панорамен покрив като опции.

Второто предложение изисква малко повече движение и предлага разходка около мястото, където сте спрели за презареждане. Няколко обиколки със сигурност ще помогнат за по-бързото изминаване на времето.

Третата идея също използва екстрите на колата и по-конкретно WI-Fi връзката, като предложението включва да изгледате епизод от своя любим сериал или просто някое развлекателно видео. Ако притежавате Tesla, то вариант е да изиграете и някоя игра, като предложението е по-скоро наше и по разбираеми причини не е включено от VW.

Благодарение на нова опция в ID.4, която до сега не бе достъпна при ID.3, може към първата идея за почивка да включите и масаж, който се предлага само за предните седалки на електрическото SUV.

Последното предложение може би ще се хареса доста на дамската част, а именно да посетите близък магазин и да напазарувате каквото ви трябва или пък не само. Доста често големите магазини имат на разположение станции за зареждане на ел. автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Фершел

    14 1 Отговор
    Рукавишников

    Коментиран от #3, #6

  • 3 антрашпиц

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Фершел":

    Ама за износ ли?

    Коментиран от #9

  • 4 Мии

    33 5 Отговор
    Ще гледате, как двг-тата продължават напред, докато получавате масаж на простатата от вградения масажор в седалката и те така

    Коментиран от #117

  • 5 Докато

    35 7 Отговор
    се зарежда този VW гледайте колко коли ще минат покрай вас и ще установите,че сте се пре..али давайки близо сто бона за кола която не може да измине разстояние за което на останалите е нужен по малко от четвърт резервоар.
  • 6 Железаров

    18 0 Отговор

    До коментар #2 от "Фершел":

    Демек,счупи му главата.
  • 7 Ммммммм

    13 5 Отговор
    Аз лично бих си пуснал епизод 10628 от дързост и красота да си изгледам отново щот мн. ме кефи. Ще си пусна и масажора ще си включа и климатика или парното според сезона и ще си чакам така 2-3часа да заредя. Закъде ли да бързам толкова.:) :):):):)

    Коментиран от #8, #11, #38

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Боко Тиквата

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "антрашпиц":

    И за вътрешния пазар!
  • 10 Рошко

    14 0 Отговор
    Правете деца докато чалте да се зареди
  • 11 Turbo

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ммммммм":

    Първо си купи електромобил тесльо хахахахаха тогава мисли какво ще правиш докато зареждаш хахахаха засега си потърси наематели за гаражните мазачинчета,че с увеличените наеми си останал без пасивни доходи хахахаха наемите навсякъде се сринаха,той каинму ги бил вдигнал

    Коментиран от #15, #20

  • 12 фен

    11 2 Отговор
    Пушете коз, аз така правя като си карам спарка извънградско. Понеже спирам по 4-5 пъти да зарежда, всеки път си пафкам джоинт. Крия го в капачката където се слага кабела.
  • 13 Turbo

    6 8 Отговор
    Аз пък, ще си хвана приятел, че ми е скучно без мъж!
  • 14 Someone

    16 6 Отговор
    Наскоро бях на пазара за нов автомобил. Реших да обмисля и възможността за електрически.
    Честно казано основният минус за мен беше това:
    Не искам да имам още една батерия, за която да мисля. Смартфони, часовници, слушалки... Писнало ми е. Искам поне колата да не я мисля. Да се прибера вечерта, да я оставя в гаража и да не ми пука. Не да мисля да вадя кабели, да я включвам. Сега тук защитниците ще кажат: Е, какво ти пречи? Ами пречи ми. Ежедневието ми е достатъчно натоварено и не искам да се върна в нас, да се отпусна в леглото и изведнъж да се сетя, че съм забравил да ръгна кабела на тъпата каруца...
    Затова избрах ДВГ. Дори да е на червено резервоара не ми пука, защото лесно мога да го заредя за дълъг път, а не да ми се наложи да тръгна на някъде и да трябва да го мисля имам ли ток, или не...

    Коментиран от #16

  • 15 Ммммммм

    6 7 Отговор

    До коментар #11 от "Turbo":

    Небих си купил , обичам да ми намирисва на бензинче.Не сте ме разбрали

    Коментиран от #17

  • 16 Прав си колега

    8 6 Отговор

    До коментар #14 от "Someone":

    За България още е рано. Може би след година-две, когато бързите зарядни станции станат поне 30-40 пръснати из цяла България, ще е спокойно да се пътува с електромобил.
  • 17 Грета Тунберг

    7 4 Отговор

    До коментар #15 от "Ммммммм":

    Обичам те норвежецо!
  • 18 pbdan

    13 0 Отговор
    На всяка зарядна станция да има публичен дом(и с жигулита де). Програмата според заредените киловатчаси.
  • 19 Алфа Ромео

    8 5 Отговор
    Да се молим да не се запали.
  • 20 Дизела

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "Turbo":

    Сигурно се шегуваш Турбо за увеличаването на наемите.Още от 2008 2010 г има търговски обекти които са затворени.През 2020 затворените търговски обекти се увеличиха.Наемите са паднали наполовина.

    Коментиран от #24

  • 21 ivan ti

    10 3 Отговор
    Какво да правите докато електромобилът ви се зарежда? КУПЕТЕ СИ ИСТИНСКИ АВТОМОБИЛ.
  • 22 Буха ха

    9 3 Отговор
    Създайте семейство от двама татковци.
  • 23 Turbo

    9 2 Отговор
    Може джендитата с електромобили да си включат и виб раторите хахахахаха поне ток има.
  • 24 Turbo

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "Дизела":

    А бе ти дул ли си хахахахаха това го твърди наш теслю.Фантазира си,че имал гаражни магазинчета и бил вдигнал наемите по време на локдауна през пролетта на миналата година хахахаха теслю се изложи яко и сега се крие от срам хахахахаха
  • 25 Токов удър

    9 2 Отговор
    Ами докато се зарежда,бих отишъл за два дни до морето.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Кой колкото си може

    3 8 Отговор
    Тесла вече представи автомобил който за десет минути е способен да зареди 360 км от 600 километра пробег с едно зареждане, а Volkswagen дават списък с идеи какво да правят клиентите им, докато чакат половин час за да си заредят половината капацитет на батерията, при положение че целия пробег с едно зареждане е 360 километра.

    После пак обяснявайте колко са хубави електромобилите с малки батерии, малка мощност и бавно ускорение на по-висока цена, защото фугите между вратите били еднакви и имало много копчета, врътки и лостчета, а клиентите това търсели!

    Коментиран от #28

  • 28 Turbo

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "Кой колкото си може":

    Търси си наематели хахахахаха не си губи времето хахахахаха вдигнал бил наемите хахахахаха тесльо изложи се за пореден път

    Коментиран от #29

  • 29 И да отговоря

    1 8 Отговор

    До коментар #28 от "Turbo":

    Няма да ме разбереш! Велик бизнесмен като тебе, който няма оборотни средства и си купува на лизинг чисто нов семеен автомобил за 45000 лв без екстрите защото по този начин щял да си вдигне оборота на магазина трудно ще схване, че един фризьор, козметик, маникюрист, баничар, които са типичните наематели на такъв вид обекти, с години си е градил име и няма да се премести заради 10-20% вдигане на наема годишно.

    Ако го направи, на негово място ще дойде друг със същата дейност и директно ще му открадне ако не всичките, то голяма част от клиентите. Да не говорим, как някой клиент ще избере да мине две пресечки повече от входа на болницата или училището, за да си купи баница, защото на тебе наема ти щял да бъде 50 лв по-малко там! После пак ми обяснявай, че си търговец!

    Ето и още една идея къде трябва да се изграждат зарядни станции и обратното - къде трябва да се наемат обекти - покрай зарядните станции!

    Коментиран от #32, #33, #34

  • 30 Едмонд Дантес

    5 0 Отговор
    Тръгваш пеша . Стигаш по бързо
  • 31 токчо

    7 0 Отговор
    Докато се зарежда електромобила може да се правят най-различни неща , примерно да се сготви боб , партия шах , може за риба да се ходи , на море и т.н.
  • 32 Turbo

    8 0 Отговор

    До коментар #29 от "И да отговоря":

    Всичко обръщаш наобратно тесльо хахахаха купувам си кола на лизинг точно за да не блокирам ОБОРОТНИ СРЕДСТВА окапулг хахахаха магазина си го купих с ипотека и вече го изплатих,вместо да пълня гушата на рентиери като тебе окинтсащен хахахаха въртял си бизнес само в мечтите си оьлхум
  • 33 Turbo

    8 1 Отговор

    До коментар #29 от "И да отговоря":

    За вкусна баничка или добро подстригване клиента би отишъл и до съседната улица хахахаха клиента следва услугата или стоките,който харесва хахаха купих магазина на съседната улица и всички клиенти ме намериха хахахаха нямаш представа как се прави бизнес оьлхум мен не можеш да ме заблудиш.Наемите се сринаха, помещения стоят затворени с години,наш теслю вдигал наеми хахахахаха

    Коментиран от #35

  • 34 Turbo

    5 1 Отговор

    До коментар #29 от "И да отговоря":

    За 25 години в търговията съм се местил под наем няколко пъти.Първото ми магазинче под наем беше 20 квадратни метра,като ми отесня се преместих в по голям,сега вече съм собственик хахахаха ако ти кажа квадратурата ще ревнеш с глас от яд.

    Коментиран от #36

  • 35 Във вашата махала може да е така

    0 6 Отговор

    До коментар #33 от "Turbo":

    Но в големия и дори не чак толкова големия град не е! Човекът от болницата, ще си купи баничката точно срещу входа на болницата и дори няма да предположи че твоята баничарница се намира в съседната пряка и предлагаш по-евтини и по вкусни банички!

    За професионалистите вече съм съгласен, особено в последно време, ще ги намерят по Фейсбук където и да се преместят, но от тази година баничките и подстригването, а и разкрасителните процедури на жената поскъпнаха, а търсенето на помещения под наем на ключови места се повиши, както и цените на имотите, така че наемателите не се притесняват от наемите, при положение че не ги плащах а по време на локдаун и оцениха жеста.

    Дори имам куриозна случка, когато един от баничарите се отказа по време на локдауна, а другия баничар на същата улица, нае и неговия обект и в момента ми плаща два наема, въпреки че почти не ползва другия обект по предназначение. Просто си разчисти конкуренцията и е доволен защото само наема му стана двоен, но не и другите разходи, а в същото време оборота му се удвои.

    Коментиран от #39

  • 36 Ами какво чакаш

    0 6 Отговор

    До коментар #34 от "Turbo":

    С тези 5-600 лв, който даваш за лизинг, да беше взел 5-6 магазина под наем на безценица и оборота щеше да ти стане шест пъти повече, но щеше да си караш стария автомобил още една година, а догодина с печалбата да си вземеш последния модел S класа!

    То нали така след кризата наемите падат, а оборотите и печалбите се вдигат, но никой не иска да печели, а само хитреци като тебе!

    Коментиран от #40

  • 37 Гост

    7 0 Отговор
    Самата идея за такава статия доказва, че зареждането на електромобилите все още е голям проблем.
  • 38 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ммммммм":

    И докато ти работи климатика или парното на електрическата кола, има да чакаш да зареди бързо, ама някой друг път.
  • 39 Turbo

    5 0 Отговор

    До коментар #35 от "Във вашата махала може да е така":

    Живея в голям град.Представата ти за бизнес е много грешна.Лихвите по ипотеките и лизинга са рекордно ниски.Докато разходите за наем данъци заплати осигуровки са високи.Предпочитам да купя не да наемам магазин.Сам сметни колко е 2- 3% оскъпяване на лизинга.Сам съм си избрал да карам нова кола въпрос на жизнен стандарт.

    Коментиран от #41

  • 40 Turbo

    5 0 Отговор

    До коментар #36 от "Ами какво чакаш":

    Професионалиста разпознава аматьора веднага.С 5-600 лв не можеш да наемеш и въртиш 5-6 магазина хахахаха Магазин се разработва минимум 6 месеца до една година.За това време трябва да можеш да си плащаш наема заплати осигуровки данъци без да разчиташ на приходи от оборот.Ако магазина не тръгне до 1 година сменяй мястото или стоката хахахаха няма такъв едейот който да плаща наем и да държи магазина празен хахахаха тесльо продължаваш с глупостите.

    Коментиран от #42, #43

  • 41 Я пак, я пак

    0 6 Отговор

    До коментар #39 от "Turbo":

    Последно наемите скъпи ли са или евтини? Я сметни дали е по-евтино да си купиш гараж за 10000 евро или да го наемеш за 40 лв? Май се въртиш като фурнаджийска лопата на всеки един въпрос и си променяш мнението на 180 градуса спрямо въпроса?
  • 42 Хайде пак

    0 6 Отговор

    До коментар #40 от "Turbo":

    Нали наемите бяха по стотина лева, а надценките 50%? Взимай половин милион кредит и почвай петте магазина! При 2 процента лихвата ти е 10000 лв на година -точно колкото лизинга на пежото.

    Първата година може да си на загуба, ама след това като започнеш да ги удвояваш тези половин милион всяка година, за нула време ще станеш милиардер по твоята формула нали си велик бизнесмен! Даже на третата година може да купиш магазините, за да не плащаш наеми! И да наемеш още десетина петнайсет магазина да се разработват. Може и на същата улица те хората те знаят и ще пазаруват по повече защото си печен и в магазините ще има 15 пъти повече стока!

    Ех ама как ми оправяш деня Велики бизнесмене!

    Коментиран от #44

  • 43 Празен магазин

    0 5 Отговор

    До коментар #40 от "Turbo":

    Абе и аз по инерция това го попитах човека, но като ми каза че само заплатата на един работник му струва над 1000 лв, а ако отвори пекарница на друго място ще му трябват трима, за да удвои оборота, а сега го е удвоил само с 550 лв допълнителни разходи плюс 35 лв такса мощност на енергото, като от време на време дори ползва фурните в другата пекарна и зарежда по повече брашно и олио, като я ползва за склад се отказах да го разубеждавам и да го моля да освободи помещението да го дам на друг пекар, без дори през ума да ми мине да го дам на предишния който също искаше да го наеме наново.
    Освен това при липса на конкуренция, вдигнал цените са с по 10-20 стотинки, което му удвоило печалбата от продадена закуска и съответно печалбата като цяло станала почти четири пъти повече само с удвояване на оборота и 600 лв допълнителни разходи.


    Както виждаш всяко нещо си има разумното обяснение, колкото и да ти изглежда налудничаво първоначално.

    Коментиран от #45

  • 44 Turbo

    6 0 Отговор

    До коментар #42 от "Хайде пак":

    Пак се правиш на неразбрал.Наем край няма ,голям малък без значение.Плащаш,плащаш без да придобиваш хахахаха Лихвата се смята точно така по тесларски 5г Х20% = 100% хахахаха те така се смятали лихви хахахаха форумен бизнесмен.Говорих ти за удвояване на оборота ти продължаваш да ми говориш за печалби хахахаха

    Коментиран от #46, #47

  • 45 Turbo

    5 0 Отговор

    До коментар #43 от "Празен магазин":

    Точно с 10 20 ст и вдигнал четворно печалбите хахахаха тоя прави по 1000 банички на ден хахаха стига глупости ,че се арсо яко.
  • 46 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #44 от "Turbo":

    При 20% лихва капиталът нараства със 100% за четири години.
    1 год: 100лв + 20% = 120лв;
    2 год: 120лв + 20% = 144лв;
    3 год: 144лв + 20% = 172,80лв:
    4 год: 172,80лв + 20% = 207,36лв.

    Коментиран от #48, #52

  • 47 Не се прави на ударен

    0 4 Отговор

    До коментар #44 от "Turbo":

    За да не давам цитати. Щеше да удвоя ваш веднъж 100000лв веднъж 100 хиляди евро след това ми обясни даже по каква формула ще ги удвоиш и с колко оборот.

    Я кажи колко е годишната лихва на половин милион при два процента, ако не е 10000 лв, колкото съм сметнал? Точно ти за цифри въобще недей да ми говориш защото си много зле със сметките!

    Сега ако искаш си сметни за колко години ще ти стигнат 10 000 евро, ако плащаш по 40 лв месечен наем? Колко ще ти е само таксата и лихвите по кредита за година? Великият бизнесмен не искал да плаща наеми!

    Аз също плащам наеми, но съм си направил сметката, че така ми е по-изгодно в случая. Всичко е въпрос на конкретни сметки, а не на обобщения както правиш ти.

    Коментиран от #49, #50

  • 48 Turbo

    4 0 Отговор

    До коментар #46 от "Гост":

    Знам бе пич,обясни го това на теслю хахахаха обясни му и как се смята лихвата върху остатъка от главницата при кредит,че виж го какво е ларсзи пак.
  • 49 Turbo

    3 0 Отговор

    До коментар #47 от "Не се прави на ударен":

    Цитирай да видим къде пише печалби.Навсякъде съм написал УДВОЯВАНЕ на ОБОРОТА.Печалба може да сметнеш чак като махнеш разходите.Миналата седмица ми се обади производител за 1000 бройки от стоката Х на промоционална цена 10 лева при редовна цена 30 лева.Тази стока Х я продавам за 45 лв.Така се правят пари,не да продаваш банички за стотинки.
  • 50 Turbo

    3 0 Отговор

    До коментар #47 от "Не се прави на ударен":

    За колко години е тази вноска при 2%лихва бе оьлхум?Как смяташ вноска без да знаеш за колко години е кредита?хахахаха много си тсопр тесльо.
    Досега какво ти обяснявах тесльо,нищо ли не вдяна.Да дадеш 10 000 евро за гараж има смисъл само,ако ще си държиш кола в него.Ако ще го даваш под наем за 40 лв ще ти се изплати за 41 години.При мен цената на магазина би се изплатила с наема на магазина за 10 години.Говоря ти за голям магазин в центъра на голям град.Схвана ли разликата тесльо?

    Коментиран от #51

  • 51 Тотално се изложи!

    0 4 Отговор

    До коментар #50 от "Turbo":

    Каква главница на кредит за оборотни средства? Не си ли чувал за кредитна линия и знаеш ли какво въобще представлява? За какви главници говориш въобще? Всеки месец си плащаш лихвата само на парите, които си ползвал. Ако кредитната линия ти е за пет години 1 милион, можеш да платиш на доставчици цялата сума още на първия ден и да върнеш целия милион на последния ден на петата година. Само че успех с договарянето на 2 процента лихва! Тя е като наема на гараж за 40 лв, който си измисли. Какъв е смисъла да дадеш 10000 евро за гараж да си държиш колата в него, ако можеш да го вземеш под наем за 40 лв?

    А ако ще дадеш 20 бона за гараж или друго помещение, което смяташ да даваш под наем, само 20% допълнителна инвестиция в ремонт и обзавеждане - дограма, охранителна ролетка, мебели гранитогрес и мазилка, ти вдигат 40-те лв наем с 500% и ти връщат инвестицията пет пъти по-бързо, а добрата локация ти гарантира още по-голям наем и сигурни наематели.
  • 52 Какви 20 процента лихва?

    0 5 Отговор

    До коментар #46 от "Гост":

    Е ти тотално изтрещя? Кой ти дава 20% годишна лихва? Ти май живееш в паралелна реалност? Май и ти стана милиардер за няколко години? Големи схемаджии сте! Тези печалби за нищо ги нямате! Големи бизнесмени, голяма работа! То лесно се удвояват 100 лв, да не говорим за 20%, но я изкарай 20% на 100 хиляди евро?

    Ей го Турбо, вчера е взел 4000 бройки от оная стока по 10 лв, с освободените от peugeot-то оборотни средства, и като продава по десетина бройки на ден, за малко повече от година, ще изкара едни 140 хиляди лв печалба! Вече и наем не плаща, така че поне 100 хиляди лв са му чистата печалба, само от това че си я купил защото на лизинг! Догодина даже ще се купи Mercedes или BMW и ще спести още повече оборотни средства за повече печалба!

    Коментиран от #53, #70

  • 53 Turbo

    5 1 Отговор

    До коментар #52 от "Какви 20 процента лихва?":

    Ти и кредит не си теглил никога хахахаха отвори страницата на някоя банка,намери кредитен калкулатор,задай си сумата и срока за плащане и виж какво се получава хахаха омръзна ми да споря с катсорп.Бройките са хиляда и ще се пласират до края на август.Марш на ливадата рентиерче овагъден.

    Коментиран от #56

  • 54 Голям Слон

    6 0 Отговор
    Трябва да слагат по един макетен нож в някоя ниша.. Да има с какво да си прережете вените, докато чакате зареждането на батерията. И после с попътен вятър и безумно много късмет - без зареждане до морето :-)

    Коментиран от #55

  • 55 Turbo

    6 0 Отговор

    До коментар #54 от "Голям Слон":

    Защо нож бе пич,не е хуманно.Да бъркат в контакта и да излитат в небесата хахахахаха
  • 56 Велики бизнесмене

    0 4 Отговор

    До коментар #53 от "Turbo":

    Първата си кредитна линия открих преди двайсетина години в ДСК и още помня безумната лихва от 16%. Тогава още имаше мобифони. И стига си ровил по Интернет, а влез на живо в някоя банка и питай има ли такова животно кредитна линия и как се ползва? Аматьор!

    Коментиран от #57, #58, #59, #65, #66

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Turbo

    3 0 Отговор

    До коментар #56 от "Велики бизнесмене":

    Кредитните линии се появиха доста по късно оцежъл вагъден.Като пишеш глупости,поне проверявай какво пише в нета.Рискуваш да те хванат лесно оьлхум.

    Коментиран от #60

  • 59 Голям Слон

    3 0 Отговор

    До коментар #56 от "Велики бизнесмене":

    За някои имаше още мобифони NMT-450 :-)))) Други от 97-а бяхме на GSM.

    Коментиран от #62

  • 60 Ти вярвай на интернет!

    0 4 Отговор

    До коментар #58 от "Turbo":

    А аз ти говоря от опит без да проверявам! Дори не знаеш какво са оборотни средства. Ако утре ти изникне сделка за покупко-продажба, от която може да изкараш 10 000 лв, но трябва да вложиш 200 000, какъв кредит ще изтеглиш? Никой няма да те чака. Като имаш кредитна линия, по всяко време може да теглиш пари, като ги ползваш точно колкото ти трябват, включително само за един ден, и плащаш лихвата само за този ден. През останалото време не плащаш нищо освен такси.

    При 5% лихва, ако платиш на доставчик 1 милион, а на другия ден клиента ти преведе 1 050 000 разходите по лихвата на кредита ще са ти 140 лв.

    Късмет с одобряване на кредит с такъв размер за един ден! Ако за цялата година това ти е единствената сделка, лихвата по този кредит за годината ще ти е тези 140 лв.

    Виждаш ли колко ти е ограничено мисленето и не можеш да видиш истинските възможности? Продължавам да твърдя че за теб е бизнес е да купуваш и да продаваш стоки на дребно!

    Както виждаш има и други варианти със "само" 5% печалба и един ден работа.

    Това е идеализирания вариант, за да схванеш идеята. На практика сумите са по малки, а времето повече, защото крайния продукт трябва да се асемблира и настрои, но клиентите няма да ме чакат за всяка поръчка да ходя да тегля кредити!

    Съответно и лихвите са по-малко от 140 лв на ден, а процента печалба по-голям.
    Тоест по света има доста по-различни бизнеси от твоя, за да слагаш всички в един калъп и да си мислиш че ти си най-велики
  • 61 Ти вярвай на интернет!

    0 4 Отговор
    Тоест по света има доста по-различни бизнеси от твоя, за да слагаш всички в един калъп и да си мислиш че ти си най-великият бизнесмен! Толкова си залюхан, че дори да ти кацне врабчето на рамото за сделка от която ще изкараш едно Пежо, или няма да я видиш или ще си помислиш че не е хапка за твоята уста, при положение, че имаш много варианти да я изпълниш.
    Пред една мъдра поговорка, късмет има само този, който се е подготвил за него.
  • 62 А някои

    0 4 Отговор

    До коментар #59 от "Голям Слон":

    Имахме и мобифон и gsm някакъв Ситрон беше. И с два мобилни телефона в джоба на някои места пък нямаше обхват нито на единия нито на другия. Ех времена бяха! Ама бяхме млади!

    Коментиран от #63

  • 63 Голям Слон

    2 2 Отговор

    До коментар #62 от "А някои":

    Да, и аз с умиление си спомням годините, когато с Вивател приказвах от морето до Пловдив с регламентираните прекъсвания във връзката на всеки час. А сега?! Сега няма оператор, който да има нормално качество на разговорите. А в същото това НЯКОГА, мобифоните бяха на почит при ловците и рибарите :-))) Да, не беше много качествена мрежата на ЦИТРОН (предшественика на МТЕЛ), но връзките нямаха нищо общо с бръждящите и бучащи мобифони на МОБИКА. Днешните няма да ме разберат.

    Коментиран от #64

  • 64 Като ме върна назад

    0 4 Отговор

    До коментар #63 от "Голям Слон":

    Си спомням първата връзка с интернет и жуженето на модема. Трябваше да си инсталираме специална програма за сваляне мисля че беше flashget , защото една снимка от няколко килобайта се сваляше на няколко пъти.
    А преди мобифоните имаше мобипейдж - пейджър който ти показва кой те е търсил на домашния телефон и можеше да му върнеш обаждане от друг телефон още преди да си се прибрал. Обикновено от уличен с предплатени карти. Ех какво чудо на техниката бяха тези джаджи едно време. Да не говорим за домашния персонален компютър Правец 8д, който използваше касетофон и касети, вместо флопидисково устройство и телевизора за монитор. Тогава всички ми се смееха, като казвах, че това е бъдещето и след време всеки ще има вкъщи компютър. Не виждали никакъв смисъл от толкова скъпи играчки. Като се замисля нищо не се е променило оттогава. Тези индивиди и сега съществуват.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 16 процента

    3 0 Отговор

    До коментар #56 от "Велики бизнесмене":

    лихва как се избива?Дрога ли продаваш?

    Коментиран от #68, #69

  • 67 дада

    3 0 Отговор
    не е ли по добре да стигнете пеша за където сте тръгнали.
  • 68 Не си живял в онези времена

    0 2 Отговор

    До коментар #66 от "16 процента":

    Тогава банката ти плащаше 10 процента лихва за срочен депозит. И затова толкова банки фалираха. При тези лихви колко искаш да е лихвата на кредитна линия?
  • 69 Турбо великия бизнесмен

    0 4 Отговор

    До коментар #66 от "16 процента":

    Взимаш 1000 бройки на 10 лв, продаваш ги за 45лв за три месеца, а след това с тези 45 000 лв купуваш 4500 бройки и пак ги продаваш на 45 лв. Ето ти едни 1900% печалба! 16% е печалба за аматьори!
  • 70 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #52 от "Какви 20 процента лихва?":

    Нещо ти има.

    Коментиран от #71, #72

  • 71 Така е!

    0 4 Отговор

    До коментар #70 от "Гост":

    Има нещо в главата, за разлика от вашите, в които няма нищо!

    Къде съм споменал 20 процента лихва, като говорих, че на половин милион плащането 2% годишна лихва ще ти костват 10 хиляди лева? Къде ми е грешката в сметките и откъде в тях се появиха 20%?

    Коментиран от #73, #105

  • 72 Turbo

    4 0 Отговор

    До коментар #70 от "Гост":

    Този бута масло ама яко хахахахаха.Ползваме си го за гаргара.
  • 73 Turbo

    3 0 Отговор

    До коментар #71 от "Така е!":

    Ти така твърдеше тесльо хахаха за растежа на Тесла хахахаха 5години Х 20% на година било 100% това само един от бисерите ти хахахахаха давай още,казвай как баничаря със 2 тави банички на ден и 20 стотинки печалба ще плаща 16%кредитна линия хахахаха

    Коментиран от #74, #75

  • 74 Поредната измислица?

    0 3 Отговор

    До коментар #73 от "Turbo":

    Къде съм твърдял за толкова малък годишен ръст? Мога да ти дам линкове от преди няколко години, където твърдях за 50% ръст на година. И не се ли усещаш, че е малко смешно за човек, който не знае какво е кредитна линия да ме обвиняваш, че не знам какво е сложна лихва? А печенето на банички си е проблем на баничаря който е под наем, а не на собственика на баничарницата. Въобще не ме интересува има ли кредити и какви, но вероятно няма, защото цялото оборудване е мое и го ползва под наем. Точно както и обзавеждането на козметичните и фризьорските салони, но те поне си носят машините. Ти още малко и ще започнеш да правиш сметка и на наемателите на апартаментите и офисите дали могат да се изкарат за наема? Ама наистина ти си най-великият бизнесмен в България турбо велик! Най-великият от великите! Никой освен тебе не може да изкарва пари в България и даже да си плати наема! Тая сложна лихва доста сложна ще ти дойде да я разбереш!

    Коментиран от #76

  • 75 Ето какво съм твърдял преди 5 години

    0 3 Отговор

    До коментар #73 от "Turbo":

    За да се върнем все пак на темата , за три години Тесла надмина всички "велики", " премиум" стогодишни производители и продължава да регистрира над 50% ръст годишно с един модел , а след още три и с още два нови модела ще продава повече от всички тях заедно и то със собствени батерии които са най-дефицитната стока за електромобилите и никой от другите няма шанс да има собствено производство в близките 5-7 години , да не говорим ,че чак тогава се очаква евентуално (но не сигурно) да започнат да представят първите си съответни модели , а кога ще ги продават никой не знае . Преди няколко дни един руски политик каза "ерата на петрола свърши и Русия проспа момента " . Мисля , че много скоро ще чуем от някой немски политик "ерата на ДВГ свърши и Германия проспа момента "

    https://m.fakti.bg/avto/173058-tesla-model-s-lider-pri-luksoznite-v-amerika#comment_51

    Както виждаш коментарът е от 2016 година и продължавам да говоря за 50% ръст. Дали не съм познал и голяма част от останалото, докато всички останали твърдяхте, че такъв ръст е невъзможен и Тесла ще фалира, когато останалите започнат да произвеждат електромобили и вземат пазарния и дял?

    Коментиран от #77

  • 76 Turbo

    3 0 Отговор

    До коментар #74 от "Поредната измислица?":

    В зората на демокрацията всички производители раздаваха стока на разсрочено плащане хахахаха само кинмуолам като теб може да тегли кредитна линия с 16% лихва хахахахаха при условие,че може да не плащаш лихви хахахахаха хук си като водоноска,тесльо хахахаха развиваш бизнес само в мечтите си
  • 77 Turbo

    3 0 Отговор

    До коментар #75 от "Ето какво съм твърдял преди 5 години":

    Това беше лятото на 2020г когато се изложи като яиждалфик 5 Х20%=100% хахахаха щял да ми смята сложна лихва теслю хахахаха една елементарна сметка по кредит не можеш да сметнеш окинмуолам хахахаха кредитна линия бил теглил атахук акйел хахахаха мечтател хук

    Коментиран от #79

  • 78 Ама много си кух

    0 3 Отговор
    А да ти идва на ум от къде сме ги взимали пари за да ви раздаваме стоките напред? Отново гледаш от грешната страна? Дали ми е било лошо, да раздавам краткосрочни кредити с 10% лихва (надценка) за два-три дни докато дойдеш да си платиш предишната сметка и вземеш следващата стока? Хайде сега си помисли едни и същи 100 лв дето ги смята Госта дето ги взимаше и ми ги връщаше 3-5 пъти в седмицата, колко пари са ми докарали, при положение че за тази седмица, при 16% лихва аз съм платил 30 стотинки на банката за тези 100 лв. Тогава все още не съм те познавал, иначе вместо кредитна линия, щях да си купя автомобил на лизинг за да имам оборотни средства, които да раздавам на клиентите.

    Коментиран от #80

  • 79 Оф завалията

    0 3 Отговор

    До коментар #77 от "Turbo":

    Май помниш само грешните неща, а? Значи може да запомниш какви глупости приказва гост през 2020-та година и да ми ги лепнеш на мен, но забрави че съм казвал, че точно по ония времена се занимавах с търговия, като твоята и имах няколко камиона и микробуса, но вече не се занимавам с такива дейности и ми е по-евтино в редките случаи, които ми трябват, да ползвам куриер за 50 лв на палет? Поне с палетите не си ли спомняш как се изложи - по 275 лв на палет? Защото аз и това помня.

    Аз да не съм като тебе, да си измислям и да се оплитам аджеба тая стока с личния си автомобил peugeot ли я карам и го ползвам за работен кон или това peugeot го кара сина а пък аз служебен лекотоварен автомобил? Аз поне съм последователен в това което приказвам, защото няма как да сбъркам когато говоря от личен опит и не ми се налага да ползвам интернет, за да си проверявам твърденията! Хайде със здраве, че ме караш да ставам груб и да говоря за пари, което е най-малкото некултурно и неетично.

    Тези последните две думи може да ги провериш в интернет защото очевидно не знаеш за какво говоря! Хайде със здраве Велики бизнесмене! Продължавай да въртиш турбо бизнес с 1900% годишна печалба в ерата на интернет, където всеки може да кликне и да си поръча същата стока от другия край на България, включително и от производителя, за разлика от едно време! Достатъчно се изложи, приключвам темата защото е яко офтопик и чак се чудя на модераторите как ни търпят!
  • 80 Turbo

    1 0 Отговор

    До коментар #78 от "Ама много си кух":

    Усети се,че губиш и вдигна белия флаг хахахаха такива бяха условият (разсрочено плащане) така съм работил с 0,%лихва.Тогава производителите насила ни бутаха стоката в ръцете, защото бяха затворили държавната търговия на едро и дребно и нямаше кой да им продава стоката хахахаха въртял си търговия някога в миналото,после си фалирал малко,това ми го сподели в предишна тема хахахаха то друг начин няма, всички слаби търговци фалират хахахаха сега си взел да ме учиш как се върти бизнес,фалиралия търговец стана консултант хахахаха за доставката на стоката с палети пак не си прав.За стоката Х транспорта ми е 500км по 10лв/км 50 лева.Стоката платих в брой по фактурата на касата на фабриката с 0 лв разход.При палет ще платя 45 лв транспорт плюс 200 лева комисионна на банката за превода на 10 000 лв по фактура за стоката.Значи сравняваме 50лева срещу 245лв.Скъп си на брашното и си евтин на триците,тесльо хахахаха.Може да си го сметнеш и с наложен платеж към Спиди,сигурно е повече от 245лв.Отделно аз си избирах стоката на място,което по телефона няма как да стане.
    Последно защо смяташ,че имам само една кола?Жената и синовете ми пеша ли да ходят?

    Коментиран от #81

  • 81 Пак си измисляш

    0 1 Отговор

    До коментар #80 от "Turbo":

    Това че времената се менят и съм се отказал от няколко неперспективни бизнеса, не означава че съм фалирал! Просто виждам накъде вървят нещата и за разлика от тебе не съм решил, че ще съм магазинер цял живот каквото и да става. Казах ти бъди жив и здрав и пътувай всеки ден по няколко часа. Това си е твой избор и никога за разлика от тебе не бих си позволил да обидя някой как си изкарва прехраната, ако ще да мие кенефи или да мете улиците. Но не мога да разбера защо се опитваш да ме убедиш, че това е най-хубавата работа на света и аз трябва да правя същото? И то цял живот? Ами не искам да се занимавам с търговия на дребно, колкото и да ми я хвалиш!

    А това че сме ти давали навремето стоката на разсрочено плащане с 0% лихва, е поредната твоя заблуда! При плащане в брой давахме от 3 до 5% отстъпка. Тоест си плащал около 3 до 5% лихва, но не годишна, а само за периода на разсрочено плащане. Ама това ти е трудно да го разбереш, затова ще ти дам пример. Ако всяка седмица взимаш стока за 1000 лв и плащаш 1000-та лева от миналата седмица, ще направиш 52000 лв оборот за годината и ще си изтървал 2600 лв отстъпка.

    Дали съм бил на загуба че съм ти дал 1000 лв "да ги въртиш безлихвено", при положение че за 1000 лв си ми платил 2600 лв годишна лихва? Безплатно е само сиренцето в капана! Същото е и сега с наемите - клиентите предпочитат да платят по-голям наем за обзаведен апартамент, офис, студио за красота или баничарница, със сот и видеонаблюдение, на ключови м

    Коментиран от #83

  • 82 Пак си измисляш

    0 1 Отговор
    Безплатно е само сиренцето в капана! Същото е и сега с наемите - клиентите предпочитат да платят по-голям наем за обзаведен апартамент, офис, студио за красота или баничарница, със сот и видеонаблюдение, на ключови места, защото не влагат пари накуп "а въртят моите безлихвено"

    Ако нещо не им харесва, го местя на друго място, а те си ползват свои мебели, но наема остава същия и всички сме доволни, както навремето си бил и ти. Както си доволен и в момента на "промоциите" без да мислиш как могат да си го позволят.
  • 83 Turbo

    1 0 Отговор

    До коментар #81 от "Пак си измисляш":

    Лисицата какво казал за гроздето,което не стигала.Гроздето е кисело.Че и твоята работа хахахахаха бизнеса не вървял,че това си е фалит тесльо за който си виновен само ти.Мога да те цитирам ако искаш.Те времената се менят еднакво и за теб и за мен.Кризата 2008-2010 г и сега корона кризата 2020 г удариха всички биьнеси.Аз оцелях,ти не хахахаха Защо реши,че продавам само на дребно?Дадох ти примери за работа на едро с 10%отстъпка и продажби на дребно.Колко отстъпка взех за стоката Х?Смятай де.При цена 30лева с 10% ТО би трябвало да ги платя на 27лв.Аз платих по 10лв.За стоки който не са в промоция съм си договорил между 10 и15% търговска отстъпка от производителя за количества.А аз не продавам само един артикул.
    Аз никога не съм те карал да работиш по моя начин.По скоро ти се опитваше да ми даваш акъл как да работя.Избирам си сам стоката.Обикалям и събирам стока от 5-6 места в различни градове.Няма как стоката да се сложи на палет.На отделни колети излиза скъпо.Комисионната на банката за превода на парите я забравяш.Дори по тарифата на Спиди за 2палета на 250 км и 9 999 лв наложен платеж излезе 220 лева.На мен ще ми излезе само 50лв.Двеста лева икономия на курс малко ли ти се виждат?Опитваш се да ме обидиш на"магазинер".Не ми пука.Аз съм собственик и шеф на фирмата,като съвместявам и пътуването и доставките.

    Коментиран от #85

  • 84 Пак не разбрал?

    0 1 Отговор
    Кой кога те е карал да работиш на палети? Казах на дизела че съм си разпродал микробусите, защото при сегашния ми бизнес ми е по-лесно, бързо и евтино да ползвам куриери. Оттам си тръгна спора колко струва изпращането на палет и според тебе струва 275лв, а се оказа че е 50. Точно както сега предположи че тези 275 лв няма да стигнат за наложен платеж на 10000 лв, но отново си в огромна грешка, защото наложения платеж за 10000 лв е 60 лв. А ти можеш ли да си закараш тора от обора с peugeot то до вилата? Виждаш ли колко е глупав автомобил си си купил дето не можеш два кубика тор да си закараш? Да си беше взел каруца! И с куриер не става да си закараш тора! Каруца си трябва!

    Виждаш ли колко абсурдно звучиш? Аз нямам нито обор, нито тор, нито пък магазин, който да зареждам за да ми набутваш твоите виждания и да ме убеждаваш как куриер ни ми върши работа, само защото на тебе не ти вършило! И вече няколко месеца ми обяснявате, как на мен куриер не ми върши работа с конкретни примери от личния си живот. пак повтарям че не искам да прекарвам тор от обора и не ми давайте такива примери, прекарвайте си го с каруцата, а аз ще си ползвам куриер и няма да си купя баничарка!

    Коментиран от #86

  • 85 И понеже трудно се хващаш

    0 1 Отговор

    До коментар #83 от "Turbo":

    Ще ти обясня с твоя личен пример. Ако за същите 10000 лв можеше да вземеш друга стока, но от 500 км разстояние, трябваше да преспиш в другия град, и да купиш 500 бройки по 20 лв, които да продадеш на 40 лв за същото време, но можеш да избереш да купиш само една от двете стоки, коя щеше да избереш? Този за който влагаш същите пари, работиш два пъти повече, разходите са ти повече, но изкарваш по-малко, само защото досега си го вършил и не искаш да си отказваш или ще смениш бизнеса с по-печеливш, с по-малко разходи и по-малко работа? Ти не си ли се отказвал да продаваш някоя стока и да си минал на друга?

    Единият бизнесите беше касетки и дивидита под наем, като в началото давах под наем дори видео плеъри, защото наемите и техниката ме влекат от младини . Повярвай ми беше адски печеливш. Вероятно съм много лош бизнесмен, защото по едно време тотално замря! Виж ако беше ти, никога нямаше да се откажеш и щеше да продължиш до днес, нали?

    Коментиран от #87

  • 86 Turbo

    1 0 Отговор

    До коментар #84 от "Пак не разбрал?":

    Пак ми се извърташ тесльо хахаха Точно ти започна да ни се присмиваш,защото сме пътували хахахаха ще ти намеря какво си казал и ще те цитирам.Започна да даваш акъл как да си лежим на шезлонга и да поръчваме по куриери хахахаха след като видя,че спора е безмислен Дизела се отказа.Аз обаче не се отказвам лесно.Доказах ти,че не е по евтино да работиш със Спиди.Пуснах калкулатора и се получи сума 222 лева за транспорт и наложен платеж при 9999 лв.За 10 000 лв не може да се сметне. Не е 60лева проверих хахахаха пак лъжеш.По банка комисионната е 200 лв за 10 000 лв.Със спедиторите имах проблеми и с повредена стока.
    Тор не мога да карам, не ми и трябва.Който си има животни си купува подходящ транспорт.А ти си ползвай Спиди,не ми дреме хахахаха да не ревеш като фалираш пак.Вълкът му е дебел вратът,защото сам си върши работата.Контакта с производителите,плащането в брой, коректността към производителя ми носят уважение и отстъпки,който ти няма да получиш по телефона.Аз умея да се пазаря.Не се опитвам да те накарам да работиш по моя начин.Просто споделям опит.Ти си работи както си знаеш.Не обичам някой да ми дава акъл.За да ти повярвам,трябва със изчисления да ми докажеш,че си прав.А точно сметките не са в твоя полза.Само 50 лева за пътни, срещу 245 лв Спиди+банка и 222 лв Спиди на 2 палета и наложен платеж.Приятна вечер.

    Коментиран от #88

  • 87 Turbo

    1 0 Отговор

    До коментар #85 от "И понеже трудно се хващаш":

    Продавам стоки и с по малка надценка.Това зависи от пазара.Ти може да искаш да продаваш доматите по 100лв/кг,но кой ще ти ги купи.
    Най вероятно бих тръгнал с товарната кола с 20 000 лева и бих натоварил и двете стоки.То не може да продаваш само тарикатски стоки с голяма печалба.
    Видеокасетите под наем са прекалено малък бизнес.От това пари не могат да се правят.Но си прав,че не зависи от теб.Самият бизнес умря с появата на кабелната и сателитна телевизия.Дано да си се усетил навреме да разпродадеш касетите и техниката.То и лимонададжийниците вървяха в началото и после всички затвориха.Затова съм се насочил в търговия на стоки, които винаги ще са нужни на хората.А бе ти не гледаш ли европейското по футбол?Аз съм фен и не пропускам мач.

    Коментиран от #89

  • 88 Дрън-дрън

    0 1 Отговор

    До коментар #86 от "Turbo":

    Никога не съм ви се присмивал, че пътувате! Единственото за което съм ви се присмивал е, че за 10 часа шофиране, нямате време за две 20 минутни почивки, защото сте щели да изгубите много пари!

    Може и да са вдигнали цените на наложения платеж, но за палет с доплащане за около 6-7000лв транспорта беше под 100 лв миналата година и хората се отказаха да идват да си го взимат, а им го пратих с куриер до офис във Варна и пристигна по-бързо, отколкото ако бяха дошли да си го вземат на другия ден, какъвто беше първоначалния им план.

    Коментиран от #90

  • 89 Малко бизнесче

    0 1 Отговор

    До коментар #87 от "Turbo":

    А за видеотеките си в голяма грешка както винаги! По онова време, словосъчетанието "авторски права" беше непознато понятие. 1 видеокасета струваше 2 долара, записа на филма без пари, а наема на ден 1-2 лева . Тоест на второто наемане, вече имаш печалба и всичко останало ти е чиста печалба. Когато филмът поостарее, записваш нов на същата касета. С двд-тата беше още по-евтино, но в началото наема беше по-висок. 500-600 заглавия, носеха по 200-300 лв оборот на ден в добрите години. Тоест 2000-3000 лв първоначална инвестиция, носеха 4-6000 лв чисти пари всеки месец. Заплатите тогава бяха по 200-300 лв. Първите четири помещения, които ми останаха за под наем, бяха именно от видеотеките, като първоначално започнах с една, а от нейната печалба купих помещенията и за останалите. Ама щом казваш, че е било малък бизнес, вероятно тогава си печелил по повече и си имал повече от 8 продавача!

    Продължаваш да не правиш разлика между оборот и печалба! Когато даваш нещо под наем, целия оборот ти е чиста печалба!

    А повечето помещения, които давам под наем са обявени и за продажба на двойно по-висока цена отколкото съм ги купил. Това е начина ми културно да кажа, че не се продават, но пак се явяват купувачи, защото локацията им е с по-голям приоритет, от цената на квадрат. Включително настоящите наематели, които вече не искат да плащат наем, но не искат и да се местят.

    Пак не виждаш потенциала и си мислиш че си най ВЕЛИКИЯ бизнесмен и всички останали са тъпаци.

    Коментиран от #91, #92

  • 90 Turbo

    1 0 Отговор

    До коментар #88 от "Дрън-дрън":

    Ще ти намеря коментара и ще те цитирам хахахаха В никакъв случай с куриер не е по бързо.Това,което си го пратил в понеделник клиента ще го получи на другият ден във вторник.Ако пратиш в събота клиента ще го получи чак в понеделник.Докато при мен,ако пътувам в понеделник стоката е в магазина ми късно вечерта същия ден.Вторник сутринта съм започнал да я продавам хахахаха Единствената разлика е,че ти ще почиваш при работа с куриер,а аз ще работя.Но при по големи количества стока и големи суми пари е оправдано.
    Как да не карам с възможно най малко спирания,като винаги се прибирам вечерта в къщи.Спирам колкото да обядвамза кафе и до тоалетна.Ако се движа с електромобил първите 400 км са без проблем.После трябва да чакам 1 час за зареждане на 100кв зарядна за следващите 400 км.Ако попадна на 50 кв или 22 кв зарядна времето става 2 часа и 5 часа.При маршрут от 1200 км ще трябва да зареждам трети път.Пътуването ще стане 2 дена с висене по зарядните станции.Пак казвам ти си пътувай както искаш,само споделям.
  • 91 Turbo

    1 0 Отговор

    До коментар #89 от "Малко бизнесче":

    То направо си е голям бизнес тесльо,с 200-300 лева оборот хахахаха с такива приходи как си плащал заплати и осигуровки.Дохода от наем не е печалба тесльо хахахаха печалбата остава след като си приспаднеш разходите и си платиш данъците хахахаха няколко пъти ти споменах,че съм регистриран по ДДС хахахаха това за тебе нищо не ти говори, защото явно много го разбираш бизнеса хахаха щом наема за теб е 100 %печалба нищо,че се дължи данък по закона за облагане на физическите лица хахаха поне знаеш ли колко процента е данъка хахаха тесльо не разбра ли по тази тема където и да ме бутнеш ти отговарям,опиташ ли се да лъжеш веднага те хващам хахаха хайде лека нощ,доспа ми се.

    Коментиран от #94, #95

  • 92 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #89 от "Малко бизнесче":

    Нещо ти има.Правил си по 200 300 лева оборот дневно и смяташ това за чиста печалба.Наем,заплати, осигуровки,данъци не си ли плащал.Ток,вода,ремонт на магазина не си ли правил.Печалбата се вижда чак като си попълниш годишната данъчната декларация.
  • 93 Нане

    0 0 Отговор
    барайте си чепката
  • 94 Много си зле наистина!

    0 1 Отговор

    До коментар #91 от "Turbo":

    През онези години, колко си печелил и какъв оборот си правил, ако 24-36 хиляди лева месечен оборот при 3 хил. лв разходи ти се струват малко? Това беше един от най-сладките бизнеси. Понякога по цял ден не издаваха нито една касова бележка, но и никой не ни проверяваше.

    Обърнато в долари чисто оставаха по над 100 хил. долара годишно, а всичко си вървеше на самотек без почти никакъв труд и време от моя страна. А със сигурност, служителите са прибирали доста от оборота, преди да сложим компютри, а и след това!

    Та ти по колко стотин хиляди долара изкарваше тогава от такива фалиращи бизнеси? Колко служителя имаше? За мен тогава, това беше страничен бизнес започнат на шега със собствените ми видеокасети в интернет/компютрна зала, в която бях налял доста повече пари, но си остана една единствена, въпреки идеите за разрастване. И това не бе лош бизнес, но и той умря с времето. Скоростта на интернет тогава беше убийствена за времето дата.бг или търсачката на Yahoo се отваряше само за няколко секунди ... ха ха
  • 95 По-Велик си. ПРИЗНАВАМ СИ!

    0 1 Отговор

    До коментар #91 от "Turbo":

    Данъка на какво се плаща бе умник? То не се иска много акъл да се сетиш от самото наименование на " Данък печалба" Разходите си ги поемат наемателите, като в някои случаи ми плащат тока, но разходите се водят на мен и се приспадат от печалбата. За ДДС хайде да не отварям дума, това са си стъкмистики на счетоводството и не са за публичен дебат. Да не говорим, че меренето на пишки на тема пари отдавна вече излезе от контрол и спирам! Публично признавам , че СИ ПО-ВЕЛИКИЯ БИЗНЕСМЕН , щом 10 хиляди долара месечно от страничен бизнес ти се струват малко! Само мога да ти кажа Евала, ако е така! Сега разбирам, защо 10 минути са ти толкова ценни! Вероятно всеки ден с пежото ходиш и купуваш стока за 10 000лв и остава място за още толкова, а от нея изкарваш по 35 000 лв. Ако разходите са ти 35 000лв на месец, значи с едно зареждане ги избиваш и останалите 20 дни от месеца правиш 700 хиляди лева печалба месечно!

    Велик си батка Велик! ТУРБО Велик Бизнесмен! Аз замлъквам завинаги с моите дребни бизнеси и наемчета!

    Коментиран от #96

  • 96 Turbo

    1 0 Отговор

    До коментар #95 от "По-Велик си. ПРИЗНАВАМ СИ!":

    Друго те питах.Тези 4 магазина,който даваш под наем,като физическо лице ли ги отдаваш под наем или като фирма?

    Коментиран от #98

  • 97 И ти си велик

    0 1 Отговор
    Някой някога дава ли ти е касова бележка за видеокасета под наем? Тогава някой давал ли ти е въобще касова бележка? Май пропускаш за кои временна говорим? 300 лв оборот при 300 лв заплата на човек (те и без заплата щяха да са съгласни да работят, защото си изкарваха повече, но на мен не ми пречеше) наемите бяха смешни, около 100 лв месечно за 100-150 квадрата обект бивши държавни железарии и 1001 стоки. А цената на обекта когато после ги купих, по 40-50 хил лв.

    Колко ти беше заплатата по онова време, та и на тебе ти се струва малко 5000лв печалба от обект при общо 4 обекта? Дори днес след толкова голяма инфлация оттогава насам, взимаш ли 20 хиляди лв месечно?

    За четири-пет месеца работа можеш ли да си купиш 100 квадрата търговска площ на главна улица? Наистина съм попаднал сред Велики бизнесмени и спирам да споря защото е безсмислено!
    . Също така си признавам, че към момента съм по-лош бизнесмен оттогава и не изкарвам по толкова, ама сигурно защото не карам кола за 4000 лв като тебе и имам повече разходи, а ти си ги пестиш!

    Хайде със здраве и не захващайте повече такава тема! Признах си и на двамата, Велики бизнесмени сте и работите с огромни суми за разлика от мен!

    На всички останали се извинявам, че говорим за пари и коли, а не трябваше защото е грозно и всеки труд е достоен и заслужава уважение, независимо колко ти плащат за него, а всеки кара автомобилът който може да си позволи и това не е повод за подигравка!

    Коментиран от #99, #101, #102

  • 98 Приключихме господин бизнесмен

    0 1 Отговор

    До коментар #96 от "Turbo":

    Нямам нито един магазин, даже и аз вече не съществувам за тебе! А отговора вече си го получил, но не можеш да го разбереш! Повече няма да ти падам на нивото и да говоря публично по тази тема, защото е обидна за останалите, но ти дори не се усещаш и въобще не ти пука за останалите! Липсват ти първите седем години!

    Коментиран от #113

  • 99 Turbo

    1 0 Отговор

    До коментар #97 от "И ти си велик":

    Не те питам за преди.Питам те сега как отдаваш магазините под наем.Като фирма или физическо лице.Както виждаш не те обиждам.Антиелектриците затова те обиждат и ти се подиграват, защото не можеш да разговаряш нормално с хората.И така фирма или физическо лице?

    Коментиран от #100

  • 100 Ти ли не обиждаш

    0 1 Отговор

    До коментар #99 от "Turbo":

    ?ил онреВ

    Коментиран от #103

  • 101 Turbo

    1 0 Отговор

    До коментар #97 от "И ти си велик":

    Като фирмаджия с много стаж,знам как се е движил с минималната работна заплата през годините.През 2002 -100 лв ,2010 г -310 лв.И ти твърдиш,че си работил през това време?Видиотеките затвориха около 2000 г ,защото кабелната и сателитна телевизия ги изместиха.
    Не те обиждам в последните постове.Видя ли ти да ме обиждаш и аз започвам.
  • 102 Turbo

    1 0 Отговор

    До коментар #97 от "И ти си велик":

    Другият период с такива минимални заплати е 1990 г. -165 лв,1991 г.-435 лв.В този период всички работехме на държавна работа и частните фирми тъкмо прохождаха.Тогава беше такава криза.че хората си купуваха само хляб,а имаше и режим на тока..Видеотеките се появиха доста по късно.Като лъжеш поне си проверявай информацията,тесльо.Професионалиста винаги може да хване лъжите на аматьора.

    Коментиран от #104, #108

  • 103 Turbo

    1 0 Отговор

    До коментар #100 от "Ти ли не обиждаш":

    Фирма или физическо лице?Внимавай какво ще отговориш, защото ще те хвана,ако лъжеш.Ако не отговориш значи не знаеш.Чети в нета да видим какво ще научиш.
  • 104 Turbo

    1 0 Отговор

    До коментар #102 от "Turbo":

    Мълчиш като партизанин на разпит хахахаха не отговориш ли и започвам да те разнасям по форума въпреки,че те хората те знаят.Сам си избери.
  • 105 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #71 от "Така е!":

    Не съм казал, че ще ти дават. Комента 46 беше към Турбо за негов комент 44. Ти къде се набута между шамарите? Гузен негонен бяга.

    Коментиран от #106, #107

  • 106 Turbo

    2 0 Отговор

    До коментар #105 от "Гост":

    В пост 44 цитирам начина по който теслю смята лихвите.

    Коментиран от #114

  • 107 Turbo

    2 0 Отговор

    До коментар #105 от "Гост":

    Ако имаш време прочети спора ми с теслю.Този човек наистина има "велики" идеи, които за жалост са абсолютно безполезни.Хванах го няколко пъти в лъжа и теслю се разсърди и се отказа.

    Коментиран от #115

  • 108 Хмммм

    0 1 Отговор

    До коментар #102 от "Turbo":

    Не, че нещо да се намесвам в спора ви, ама явно в тези времена не си живял! Точно в 90-те години си бяха видеокасетите и във всеки град си имаше отворени видеотеки от частници, неоригонални, презаписани, като наемите бяха за по 1-2 лв.,за денонощие! Това бяха едни от първите частни "бизнеси"! Касови бележки, не се издаваха и хората се записваха в тетрадки! И заплатите наистина си бяха толкова! Но явно не си живял в тези времена, щом гледаш статистики!

    Коментиран от #109, #110

  • 109 Turbo

    1 0 Отговор

    До коментар #108 от "Хмммм":

    Тесльо,пак ли смени ника?Живял съм през тези години.Просто не се връзват заплатите,които съобщаваш,че си плащал с периода,в който си работил.
  • 110 Turbo

    1 0 Отговор

    До коментар #108 от "Хмммм":

    Ако си давал 300 лева заплата през 1989г при140 лв минимална и 300 лв. заплата през 1990 г при160 лв минимална означава,че ни си много нему.През 1991 година минималната заплата е 435 лв и няма как да платиш само 300 лв.Извода е ,че лъжеш тесльо.

    Коментиран от #111

  • 111 Хмммм

    0 1 Отговор

    До коментар #110 от "Turbo":

    Не съм човека с когото спориш! Само поясних, че такива бяха времената!

    Коментиран от #112

  • 112 Turbo

    1 0 Отговор

    До коментар #111 от "Хмммм":

    Да бе да.И един мармот завива шоколади в станиол хахахаха тесльо имаш навика да пишеш с различни никове,няма кой да ти се върже
  • 113 Turbo

    0 0 Отговор

    До коментар #98 от "Приключихме господин бизнесмен":

    Скри се тесльо от срам,завря се в миша дупка.Как се прави ревизия в видеотека със 600 касети по 1 лев.При оборот за деня 300 лева,трябва да имаш 300 касети в наличност.От нула до 300 ще преброиш наличните касети за максимум 5 минути.Бизнес идеите ти са плод на тяинлоб ти къзом хахахаха
  • 114 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #106 от "Turbo":

    Да, разбрах. И само поясних с мои изчисления.
  • 115 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #107 от "Turbo":

    Не си първият, нито ще си последният. Нали знаеш кой няма умора?

    Коментиран от #116

  • 116 Turbo

    1 0 Отговор

    До коментар #115 от "Гост":

    Хахаха знам.Този тесльо нагъл видя ли,че пише простотии и съм го захапал яко.Втори ден се крие теслю и смени ника,но аз пак го разпознавам.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.