Last news in Fakti

27 Юли, 2021 13:32 1 823 1

WeChat спря регистрацията на нови потребители

  • wechat-
  • регистрация-
  • защита на лични данни-
  • сигурност

Китай е в процес на затягане на политиката си към неприкосновеността на личния живот и сигурността на данните

WeChat спря регистрацията на нови потребители - 1
Снимка: Shutterstock

WeChat на Tencent временно спря регистрацията на нови потребители, тъй като се подлага на технически промени, за да се приведе в съответствие със съответните закони и разпоредби, съобщи във вторник доминиращата платформа за незабавни съобщения в Китай, предава Блумбърг.

"В момента надграждаме нашата технология за сигурност, за да се приведе в съответствие с всички съответни закони и разпоредби", заяви компанията в изявление пред "Ройтерс".

"През това време регистрацията на нови лични и официални акаунти на Weixin е временно спряна. Услугите за регистрация ще бъдат възстановени след завършване на промяната, което се очаква в началото на август", казаха от компанията.

Weixin е китайското име за WeChat.

Китай е в процес на затягане на политиката си към неприкосновеността на личния живот и сигурността на данните. Страната подготвя Закон за защита на личната информация, който призовава технологичните платформи да налагат по-строги мерки за осигуряване на сигурно съхранение на потребителските данни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 психо

    0 0 Отговор
    Ауууу....