Last news in Fakti

14 Септември, 2021 17:42 4 219 4

Rolls-Royce показа как най-големите камиони могат да замърсяват по-малко

  • rolls-royce-
  • mtu-
  • хибридно задвижване

Самосвал оборудван с технологията ще отделя до 30% по-малко вредни емисии

Rolls-Royce показа как най-големите камиони могат да замърсяват по-малко - 1
Снимки: MTU

Rolls-Royce представи нов проект базиран на двигатели за едни от най-големите превозни средства на британската марка. Самосвалът използван в различни кариери и мини бе показан по време на специализираното изложение MINExpo 2021 и представя един нов прочит за по-екологично задвижване при тези машини.

Rolls-Royce показа как най-големите камиони могат да замърсяват по-малко

Подобно на хибридните конфигурации при автомобилите, камионът разчита на дизелов двигател, комбиниран с батерии, които не влияят на мощността, но пък понижават вредните емисии с 20% до 30% в зависимост от това къде е използван камионът.

Батериите се презареждат от енергия при така наречената рекуперация или когато камионът се спуска или спира. По същият начин енергията се използва когато е нужно, най-често при изкачване, което от своя страна намаля вредните емисии, които арегатът отделя.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Енергия Водна Електролиза

    4 1 Отговор
    Акъл Акумулаторна БАТерия МАНия
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Шанс

    6 1 Отговор
    При тежкотоварните автомобили,има смисъл от хибрид,тъй като там теглото на батерийте не е от толкова голямо значение,апри спускания,вместо ретардери,телми ,или моторни спирачки,ще се използват електродвигатели,за забавяне на скоростта.Трябваше първо от камионите да тръгнат,при развитието на електромобилите,ама там ще трябва яко суровини и полезни изкопаеми,цените на камионите в тавана и от там на всички стоки.
  • 4 мамун

    3 0 Отговор
    хелий от луната
    много редки метали трябват и замърсяват планетата
    ток не се събира в чанти
    пазете водата
    иначе в златни паници ке ядете ама вода нема да имате