Last news in Fakti

12 Март, 2013 11:05 3 219 3

Палатка от бетон

  • палатка-
  • бетон-
  • цимент

Британци разработиха нов метод за бърз строеж с името Canvas. Конструкцията се състои от гъвкаво платно, импрегнирано със специален циментов разтвор. За издигането й се използва компресор, който издува бетонната палатка. След това куполът трябва само да се полее с вода и да се изчака циментът да стегне.

24 часа по-късно се получава доста стабилна постройка, устойчива на влага и огън. Бетонната палатка ще се произвежда в два варианта с площ 25 и 50 квадратни метра. Разработката може да бъде особено полезна при хуманитарни кризи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mustermann

    0 0 Отговор
    Уникално. Идеално за парник. Само прозорци трябва да се изрежат допълнително.

    Коментиран от #3

  • 2 Впрл

    0 0 Отговор
    В България както обикновено ще се опитат да сложат поне още два етажа отгоре
  • 3 трайчо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "mustermann":

    държавата на лаици и многознайковци. Какъв парник те гони? На това му трябва калорифер за през лятото, той парник ще го прави.