Last news in Fakti

18 Ноември, 2021 18:33 3 183 8

NIO постави първата станция за смяна на батерии в Европа (ВИДЕО)

  • nio-
  • es8-
  • ep9

Съоръжението се намира в Норвегия

NIO постави първата станция за смяна на батерии в Европа (ВИДЕО) - 1
Снимка: Twitter

След като през септември от NIO започнаха европейската инвазия с представянето на кросоувъра ES8, сега от китайската компания инсталираха и първата станция за смяна на батерии в Европа.

Тя се намира в Норвегия, а от компанията разкриват, че съвсем скоро подобно съоръжение ще бъде поставено и в Германия. Благодарение на станцията, собственици на електромобили от марката могат да подменят празните батерии на своя електромобил със заредени такива в рамките на едва няколко минути.

Според неофициални данни, 92% от клиентите на NIO в Норвегия са заложили на тази схема с предлаганите абонаменти за батерии при поръчката на нов автомобил. По този начин в цената на автомобила не е включена батерията, а всеки месец се плаща абонамент за нейното ползване.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    4 14 Отговор
    Ганьовците ако си мислят, че ще са собственици на батерията, дълбоко се лъжат. Всичко ще е под наем, а който не слуша, го сваляме в движение.

    Коментиран от #2

  • 2 Въпрос на избор

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Ако искаш си я купуваш, ако искаш я ползваш под наем. Избора е единствено и само твой. Но нали знаеш, че безплатен обяд няма. Ползваш не ползваш плащаш наем, а когато сменяш батерията със заредена, пак плащаш. В крайна сметка след 10 години ще ти е излязла през носа по-ниската първоначална цена без батерия.

    Коментиран от #6

  • 3 Напълно безсмислени инвестиции

    5 12 Отговор
    Съвсем скоро зареждането на батерията Ще отнема десетина минути и ще елиминира всички предимства на смяната на батерията. Още сега ако трябва да изчакаш някой за да му сменят батерията преди тебе, ще ти е по-бързо да си заредиш на зарядната станция и да продължиш.

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "Напълно безсмислени инвестиции":

    Тук не е важно времето за зареждане , а че Ганьо ще може спокойно да спи , щото няма да се тресе , че батерията му ще "скапе" !! Щото и в Норвегия има ганьовци , повечето не местни естествено !

    Коментиран от #5

  • 5 Грета Тунберг

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Скъпи,смени ли си батерията на Теслата?
  • 6 Този

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Въпрос на избор":

    Какви 10 години те гонят, бе колега??? Кой западноевропеец си кара автомобила по 10 години??? Там возилото се сменя на всеки 3-4-5 години чисто ново "Еко Био", а старото отива на Горубляне да си го търткаля Ганя и като останалия внасян боклук да стои далеч от европееца!!!
  • 7 Няма начин

    3 4 Отговор
    Този бизнес е безперспективен. Toyota не може да произвежда електромобили според Тойода, защото няма батерии за тях и ако със сегашните батерии произвеждат само електромобили, ще им стегнати само за 28 хиляди броя.

    Тесла не може да изпълни заявките си, защото има батерии само за един милион електромобила годишно, въпреки че е подписала договори за доставка на неограничени количества с почти всички възможни производители на батерии, а има неизпълнени заявки за още един милион, които ще чакат до края на 2022 година.

    А насред този дефицит на батерии, на който краят не се вижда, тези решили че ще произвеждат по две батерии на електромобил за да може едната да стои резервна заредена в зарядната станция и да чака собственика да иде да я смени с изтощената.
  • 8 Мирчо

    1 1 Отговор
    Май си плачеш по комунизма?