Last news in Fakti

15 Април, 2013 12:13 2 562 2

Apple патентова телефон с извит екран

  • apple-
  • iphone-
  • amoled

В Бюрото за патенти и търговски марки на САЩ е постъпила заявка за интересен нов модел телефон. Неговият екран е "увит" около тялото на устройството.

Според специалисти технологията е базирана на гъвкавите AMOLED-дисплеи, които вече бяха демонстрирани на CES от Samsung. Новият телефон ще има двойно по-голяма работна площ, тъй като дисплеят ще бъде и от двете му страни. Формата на апарата вероятно също ще стане обект на патент.

Предполага се, че новият телефон ще бъде снабден с технология за разпознаване на лица, за да излъчва изображение от нужната страна на корпуса. Възможно е устройството да отърве Apple от хадруерния бутон и вместо с него активирането да се извършва с жестове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГАП ГАП

    0 0 Отговор
    gluposti
  • 2 Петър

    0 0 Отговор
    28.03 ... почти месец по-рано :)
    http://techcrunch.com/2013/03/28/apple-patents-iphone-with-wraparound-display-including-designs-that-plug-together-voltron-style/