Last news in Fakti

23 Април, 2013 13:06 4 493 1

Барабани за волан

  • smack attack-
  • барабани-
  • волан

Едва ли има автомобилист, който поне веднъж да не е барабанил с пръсти по волана на фона на готино парче по радиото. Според изобретателя Грегър “G-Man” Ханушак този навик може да бъде не само приятен, а и полезен в определени ситуации, когато водачът е уморен или разконцентриран.

За целта G-Man е създал Smack Attack - калъф за волан с 8 чувствителни на допир сензора. Устройството се свързва със стереоуредбата последством приложение за iOS. Всеки от сензорите може да се програмира така, че да издава определен звук при удар.

Грегър Ханушак твърди, че освен за забавление Smack Attack може да послужи за предотвравяване на инциденти вследствие заспиване зад волана. Уредът пасва на всякакъв размер кормила и струва $149.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър Петров

    0 0 Отговор
    Май само той ще го ползва . Това може да е по-опасно от говоренето по телефона . Като нищо може да се изпусне волана, да не говорим, ако се използва от жени !!!