Last news in Fakti

25 Февруари, 2022 12:15 7 011 4

Hyundai заменя традиционните врати на багажника с плъзгащи се

  • hyundai-
  • ioniq-
  • патент

Корейците са подали документи за интересен патент 

Hyundai заменя традиционните врати на багажника с плъзгащи се - 1

Hyundai патентова странно решение за нов вид врата на багажник за своите кросоувъри, което може да реши един дразнещ проблем. Корейската компания е подала документи за патентоване на плъзгаща се врата за багажник за SUV, а през изминалата седмица американското ведомство отговарящо за патентите е одобрило заявката.

Hyundai заменя традиционните врати на багажника с плъзгащи се

Замяната на нормалната врата на багажника от плъзгаща се такава ще реши проблема с невъзможността за отваряне на тесни паркинги, гаражи или други пространства, когато зад колата има стена или пък друга кола.

Hyundai заменя традиционните врати на багажника с плъзгащи се

Новият дизайн разчита на релси в лявата и дясната част на багажника и механизъм с амортисьори който да плъзга вратата към покрива, където тя да стои, докато багажникът се използва.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГардеРоб

    7 8 Отговор
    Защото никой няма плъзгащ се гардероб вкъщи и това трябва да е новина сега ? Западните иновации са да говориш въглища за да караш ел. кора ... това е име иновацията, видяхме го всички
  • 2 1111

    3 7 Отговор
    Ако имаш греди/багажник върху покрива, какво правим?
  • 3 Ако може

    1 1 Отговор
    И хладилник да сложат в багажника
  • 4 автомобилен инженер

    1 0 Отговор
    това определено след време ще влез в раздел безумни безсмислени иновации- ами нали като вали дъжд и като си отвориш багажника да сложиш две торби и всичко ще се напълни с вода, пълна простотия. А тая врата ще струва маса пари и като стара ще създава само проблеми.