Last news in Fakti

4 Април, 2022 19:31 2 269 7

Това са на най-уязвимите пароли през 2021 година

  • password-
  • парола

Имена на хора, животни, автомобили и други

Това са на най-уязвимите пароли през 2021 година - 1
Снимка: Shutterstock

В днешни дни все повече сайтове ни поставят условия за това, че паролата която използваме за защита на даден акаунт или дейност трябва да е с поне 8 знака, да съдържа главна буква, число, специален символ и какво ли още не. Макар това да напряга повечето хора и да ги кара да измислят парола, която забравят съвсем лесно, трябва да знаем, че това помага изключително много за защита на съответния профил.

В ежегодна статистика на NordPass можем да видим, кои са най-уязвимите пароли за изминалата година, като едва ли има изненада, че в Топ 10 присъстват единствено пароли като „123456“, „123456789“, „qwerty”, “password” и други подобни разновидности.

Интересното е, че хората обичат да слагат и други пароли като например собствените си имена, имена на футболни отбори, автомобилни марки, животни и други. Така най-популярният избор за парола измежду футболните привърженици е „ Liverpool”, а хората интересуващи се от коли използват “Ferrari“ и „Porsche”, при животните класацията се води от “Dolphin”, а „iloveyou” (обичам те) се използва в повечето случаи от жени.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ай Ти Спец

    11 2 Отговор
    Парола поне 8 знака? PiarSeviBoiko може би...
  • 4 Читател

    3 1 Отговор
    Претоплена манджа с новината
  • 5 Потребител

    0 2 Отговор
    Моята парола е различна на всеки сайт и много сложна. Измисля ми я Мак-а. Оключвам всичко на Макбка с пръстов отпчеатък, а на айфона с лицево разпознаване. Не си знам паролите за отделните, което е много добре за сигурността. Това макът го има от години. Не знам на другите ОС дали го има въобще.

    Коментиран от #6

  • 6 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Потребител":

    Благодаря, като ти свия Мака и го отключа с твоята снимка ще ти приточа всички пароли които не знаеш :-D

    Коментиран от #7

  • 7 развеселен

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Това да не ти е Андроид да го отключиш със снимка?