Last news in Fakti

20 Април, 2022 18:35 4 845 34

Google копира още една функция от Apple

  • google-
  • android-
  • apple-
  • iphone-
  • airdrop

Nearby Sharе ще получи важно обновление 

Google копира още една функция от Apple  - 1

Опцията Nearby Share позволява на потребители използващи смартфони с Android сравнително бързо и безжично да прехвърлят файлове към своите устройства от серията Chromebook. Ако това ви звучи познато, то най-вероятно тази опция е позната на потребителите на Apple и по-конкретно AirDrop с iPhone, iPad и Мас.

Сега Google ще подобри още повече тази функция като добави “Your Devices” опция в менюто, разкрива разработчикът Мишал Рахман в Twitter. Той показва скрийншот от своето устройство в който се виждат досегашните опции – Everyone и Contacts, както и новата опция Your Devices.

Google копира още една функция от Apple

Тази новост на практика ще позволи на потребителите, които използват устройства с един и същи акаунт да споделят файлове между своите устройства без нужда от каквото и да било потвърждение.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бгбг

    23 18 Отговор
    Apple да си сменят notch-a защото на Android са хиляди пъти по-малки.

    Коментиран от #3, #4, #19

  • 2 hehe

    36 28 Отговор
    Да, де, но AirDrop съществува от 11 години.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 пионерите

    42 36 Отговор

    До коментар #1 от "Бгбг":

    На този етап ноч е нужен, за да има качествен FaceID и превъзходна камера. За разлика от другите фирми Апъл не въвежда недоизпипани технологии. Андроид като няма ноч има ли по-хубава камера от Айфон? А има ли въобще FaceID и ако да, може ли да се отключи със снимка? Ето затова Апъл държат на качеството, а не да пуснат нещо счупено и да кажат "първи сме", те достатъчно са били първи и завинаги ще си останат първи.

    Коментиран от #5, #6, #30

  • 5 Иван

    35 31 Отговор

    До коментар #4 от "пионерите":

    Какво им говориш на тия ботове.
    Те са “ъъъ моя телефон има дисплей и айфона има дисплей, ама моя е 220лв значи е по-добър”
  • 6 qwerty

    3 12 Отговор

    До коментар #4 от "пионерите":

    имам 13 про мах, като с годините преминах през другите модели и реално не ми прави никакво впечатление. вчера си пуснах бтв (на телефона) в колата докато чаках и реално екрана е по-голям от това, което предлага националната телевизия
  • 7 Мхмм

    41 22 Отговор
    Имам xiaomi mi6 и iphone 7 една и съща година пуснати. И до ден днешен mi6 върви безупречно без никакви проблеми даже батерията не му е сменяна но си пада бързо вече де. На iphone-a на тъчбутона му се промени цвета все едно е преизтъркан, камерата му се бъгна и не фокусир без да изтърван или нещо, сменени са му две батерии, дисплея му отстрани се появиха нещо като жълти ленти, лайтинг порта също му е сменян и кабели 4-5 и въобще само проблеми с него. Такъв подобен горчив опит имах и с 11-ката и от тогава си казах - никога повече iphone. Който ви говори че айфоните са образец за качество не го слушайте много много. Никой до сега не е тръгнал да ми отваря телефона със снимка няма и да го направи , камерите на новите флагмани са на кантар и опира до лично предпочитание. Предните камери на новите флагмани са по-добри от на iphone. Единствено все още iphone прави по-добри видеоклипове. Не казвам че не са качествени като цяло но са прекалено прехвалени. Наскоро разцъках на един приятел 13 про макс доста неудобен беше в ръката, тежеше много а рамката му беше като замазана една такава и общо взето не почувствах носталгия даже обратното някак си ми беше безраличен въпреки че това е върха на айсберга според много хора. Рано или късно ще се появи сериозен конкурент и на android и на apple и надявам се примерно това да бъде Elon Musk. Трябва нов играч да вкара ред че монопола

    Коментиран от #8, #9, #10

  • 8 Друг път

    9 17 Отговор

    До коментар #7 от "Мхмм":

    И очакваш да ти повярваме?
  • 9 Което си е така

    4 24 Отговор

    До коментар #7 от "Мхмм":

    Един път да се съглася с теб - айфон 12 и 13, квардартният, ръбестият дизайн, е неудобен в ръката и се хлзъга... но за сметка на това, като се сложиш официалния кейс става най-доброто нещо за хващане правено някога, просто стои много стабилно в ръката.

    Коментиран от #11

  • 10 Ахил

    3 20 Отговор

    До коментар #7 от "Мхмм":

    Елън Мъск не може да направи конкуренция на Апъл, защото трябва да купи целия Апъл. Да, теслата му има чудесен софтуер, изпипан, опростен, логичен, интутивен дизайн ала-Апъл, но това е, защото е наел хора от Апъл. И все пак има разлика да направиш софтуер за няколко приложения на колата и цяла операционна система и цялата си екосистема. Разликата е като свещ пред слънце. Не очаквай нови опреационни системи да се появат. Това, което виждаш, ще е напред за десетки години (ако руснаците не ни взривят дотогава)

    Коментиран от #13

  • 11 Мхм

    29 8 Отговор

    До коментар #9 от "Което си е така":

    Незнам за кого ме имаш сигурно ме бъркаш с някого но пък да е най-удобния с кейс а без него да е като тухла не е сериозен коментар. Има десетки по-удобни устройства.

    Коментиран от #12

  • 12 Все тая кой

    2 21 Отговор

    До коментар #11 от "Мхм":

    Официалният кейс за Айфон така стегнато му стои и прецизно добре му пасва, всякаш фабрично е поставен. Не знам кой си носи телефоните без кейс, но след всяко падане има деформации и одрасквания по корпуса, особено на асфалт и други грапави повърхности, аз не бих си го причинил.

    Коментиран от #14

  • 13 Beware

    31 7 Отговор

    До коментар #10 от "Ахил":

    Къде ми сравнявате епъл с Илон Мъск бе чада мои? Засрамете се! Човека има виждане отвъд границите в, които живеем и се стреми към нещо повече . И само да кажа, че епъл са приютили доста повече от служителите на Мъск а не обратното. Ала-епъл е само как да ви измамят и да ви хвърлят прах в очите. Не е луд тоя де яде баницата а тоя де му я дава. Илон Мъск може да почне от нищото на по-високо ниво ако реши с правилните хора. Ресурс и потенциал има а времето в тоя бързо развиващ се технологично свят също е сведен до минимума за постигането на целите. Хукнали да сравняват Епъл с Мъск, драгите ми смехурковци те. Мъск дари 6 милиарда за благотворителност "Elon Musk gifted almost US$6 billion worth of Tesla Inc. stock to charity late last year in one of the largest philanthropic donations in history." а епъл спечелиха от вас 6+ милиарда спестявайки ви от зарядните само. Човек с душа, сърце и поглед в бъдещето ми го сравняват с най-бездушната, алчна и манипулативна компания създавана някога. Събудете се!

    Коментиран от #18

  • 14 xaxa

    20 4 Отговор

    До коментар #12 от "Все тая кой":

    Богаташите си носят телефоните без кейсове. Ти си го пази, че гледам ти е най-свидното.

    Коментиран от #16

  • 15 Иван

    27 23 Отговор
    Сефте.
  • 16 не е сапунерка

    3 15 Отговор

    До коментар #14 от "xaxa":

    Няма такова нещо, богати-бедни - всички носят Айфон с оригинален кейс от Апъл с вграден магнит за магсейф зареждачка. Ценителите на изкуството не искат наръбен Айфон от изпускане върху асфалта. Аз пък мразя надраскан дисплей от ключове. Важното е айфонът да бъде красив и като бъде продаден сред 4 години да изглежда като нов, за да си го ползва с кеф следващия ползвател.

    Коментиран от #17, #28

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 w0w

    26 7 Отговор

    До коментар #13 от "Beware":

    Ами то не е само тези дарения и още е правил а пък а Apple, нищо. Това говори достатъчно.
  • 19 Иван

    26 27 Отговор

    До коментар #1 от "Бгбг":

    Може би защото нямат Face ID сензороте?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Няма лошо

    4 7 Отговор
    Не знам за Google но Xiaomi са копирали сериозно интерфейса на тяхната платформа MIUI 13 (последна версия) със Андроид 12. Имам чест достъп до 12 про и намирам известни прилики от половин година насам

    Коментиран от #27

  • 25 Oneplus

    7 5 Отговор
    Това айфон не беше ли онова с големия ноч , и който няма истинска памет, блутут, и пръстов отпечатък.Мислих ,че тва нещо е умряло ама явно индианците в америка още го купуват.

    Коментиран от #26, #29

  • 26 5ьо

    5 6 Отговор

    До коментар #25 от "Oneplus":

    Това е онова, от което всички копират
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 индианец

    4 5 Отговор

    До коментар #25 от "Oneplus":

    Това са най-продаваните телефони всяка година

    Коментиран от #32

  • 30 Brimstone

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "пионерите":

    Xiaomi със своя mi8 от 2018 копираха ноча на айфона и беше първия андроид със 3D face id, но се усетиха навреме и премахнаха грозния ноч и замениха 3d faceid с четец на пръстови отпечатъци под дислея в комбинация с face id от камерата + допълнителните варианти с пин и т.н. 1:1 000 000 е някой да хукне да ти отваря телефона със снимка. Mi mix 4 постигна невероятни резултати с камерата под дисплея и се получи нещо много красиво. Иновацията със сензорите под дисплея вече е наложена! Имат и 360° ambient light сензори под дисплея също и винаги съм се кефил на това колко добре се адаптира яркостта на спрямо околната среда при устройствата на Xiaomi.

    Коментиран от #31

  • 31 Интелект

    2 4 Отговор

    До коментар #30 от "Brimstone":

    Премахнаха го, защото работеше на високосна година. FaceId е много сложен софтуер, а това няма как да го откраднат

    Коментиран от #34

  • 32 Oneplus

    6 2 Отговор

    До коментар #29 от "индианец":

    И макдоналдс е най-продавания хамбургер.Затова яж само него.

    Коментиран от #33

  • 33 Чичо сам

    3 3 Отговор

    До коментар #32 от "Oneplus":

    Най-продаваният Хамбургер е андроид, а ти добре си хапваш от него.
  • 34 Brimmey

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Интелект":

    Работи си на 100% без проблеми, но да не навлизам в подробности.