Last news in Fakti

8 Май, 2022 11:30 4 794 9

От BMW смятат, че огромните екрани в автомобилите ще изчезнат рано или късно

  • bmw-
  • екран-
  • дисплей-
  • polestar

Съгласни ли сте с дизайнера на германската марка

От BMW смятат, че огромните екрани в автомобилите ще изчезнат рано или късно - 1

Преди около две седмици BMW представиха новата 7 Series, заедно с електрическото i7, като една от интересните екстри и при двата модела бе 31-инчов 8К екран за пасажерите на втория ред седалки. Един от най-големите екрани в автомобилната сфера бе представен още през изминалата година по време на изложението CES, а сега вече достигна серийно производство във флагманския модел на германската марка.

От BMW смятат, че огромните екрани в автомобилите ще изчезнат рано или късно

Сега същата тази компания смята, че огромните екрани в автомобилите ще изчезнат рано или късно и това бе заявено лично от интериорния дизайнер на BMW – Матиас Юнханс по време на живо предаване излъчвано от Car Design News. Там той разговаря по различни теми заедно със свои колеги от Pinifarina, Italdesign, Polestar, ELeather и BMW.

Една от темите бе именно интериорът на луксозните автомобили. На въпрос на зрител, дали луксозния сегмент ще бъде синоним на големи екрани и в бъдещето, Матиас отговори въпросително с това дали големите дисплеи са това, което най-много привлича вниманието в този сегмент.

От BMW смятат, че огромните екрани в автомобилите ще изчезнат рано или късно

Той допълни, че личното му мнение е, че огромните дисплеи ще останат в миналото, рано или късно и ще бъдат заменени от интелигентни софтуери, които ще се появяват само когато имаме нужда от тях. Подобно мнение изказа и дизайнерът на Polestar, който сподели, че повечето време, когато пътуваме в кола, хората се наслаждават повече на гледката, отколкото на екраните.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ___

    8 5 Отговор
    Но бъбреците ще продължават да растат
  • 2 Пернишки гражданин

    3 4 Отговор
    Екраните ще растат още много.

    Коментиран от #6

  • 3 Огремия екран

    15 0 Отговор
    Само разсейва шофьорите
  • 4 По-добре късно отколкото никога

    5 3 Отговор
    "една от интересните екстри и при двата модела бе 31-инчов 8К екран за пасажерите на втория ред седалки.

    ...

    Сега същата тази компания смята, че огромните екрани в автомобилите ще изчезнат рано или късно и това бе заявено лично от интериорния дизайнер на BMW – Матиас Юнханс"


    Тоест вече е стигнал и сам до заключението, че е било грешка точно там да слага екран, най-малкото от съображения за безопасност.

    Мястото на големите екрани е отпред до шофьора, за да не се звери в малки дисплеи и да се опитва в движение да уцели малки бутончета за функциите на автомобила, защото не знам за екраните дали ще изчезнат заради гласовите функции и изкуствения интелект, но физическите бутони и лостчета няма да се върнат.
  • 5 Васил

    7 0 Отговор
    Като невероятната глупост - управление на климатроника от тъч дисплей на 5-6 клика разстояние - вече се връщат добрите стари копчета - бързо и удобно.
    Да не говорим, че в някой марки бяха разкарали изключването на тракшън контрола и в лед става дори опасно шофирането
  • 6 Абе

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пернишки гражданин":

    Човек, объркал си се това не е фолксваген.
  • 7 Не ми пука

    5 0 Отговор
    Нямам възможност да си купя такъва кола,а който има да си я кара с кеф.
  • 8 Hahah

    2 0 Отговор
    Направо ще се возим на самоходни, самоуправляващи се телевизори.
  • 9 asaa

    5 0 Отговор
    Кола ли ще управлявате или Телевизор ще гледате ?.