Last news in Fakti

14 Май, 2022 11:31 3 108 3

Този макет на Porsche 911 е направен преди повече от 50 години

  • porsche-
  • 911-
  • targa-
  • макет-
  • умален модел

Targa-та е в мащаб 1:5

Този макет на Porsche 911 е направен преди повече от 50 години - 1

Макетите на автомобили са изключително популярни в днешно време и на пазара могат да бъдат открити различни по качество, размер и цена умалени модели на всякакви автомобили. През 1968 година, обаче, нещата не стоят точно по този начин и подобен тип макети са били изключително трудно и скъпо начинание.

Този макет на Porsche 911 е направен преди повече от 50 години

Именно тогава от Porsche възлагат задача на Елмар Робмайер, който трябва да изработи детайлен умален модел на актуалното тогава 911 в изпълнение Targa. Въпреки, че преди това Робмайер прави подобен проект, но с 911 Coupe, тук задачата е още по-трудна, защото колата трябва да е с напълно детайлен интериор и оригинални джанти, които могат да бъдат премахвани.

Този макет на Porsche 911 е направен преди повече от 50 години

За направата на макета са били нужни над 1200 часа. Първоначално майсторът е направил отливка от дърво, която напълнил с епоксидна смола, за да направи точните форми на Porsche-то. Таблото е направено от кожена обувка, а инструменталното табло е представено с умалени снимки на истинските прибори на 911.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен

    1 0 Отговор
    Неразбирам от кога дървото може да отлива 🤠
  • 2 Класика

    8 5 Отговор
    За това говорим!!!!.... Вижте днешното смешно огромно и безформено танкообразно недоразумение наречено Порше!?!??????..... Явно стадото ептем се е смахнало щом го купува,а не ходи да запали сградите им !!!! Видяхте ли кое е Порше!... Торпедо образни фарове,романтично предно стъкло,изящна странична линия,ниска задница където подсказва,че наистина има прекрасен боксер !!!! А сегашния трактор Фъргюсън показва,че стадото е умствено фалирало и всичко е изгубено.... Амин....

    Коментиран от #3

  • 3 Иво

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Класика":

    Мн си кисел, пич!
    И на мен не ми харесват разните Кайен, Макан, Тайкан, но явно трябва и масовия вкус да се чеше, за да има пари за чудеса, като 911(992) във всички варианти.