Last news in Fakti

29 Юни, 2022 19:24 1 535 0

Още една страна обмисля задължителните USB Type-C портове

  • usb-
  • usb type-c-
  • европейски съюз-
  • порт за зареждане

Бразилия също може да последва примера на ЕС

Още една страна обмисля задължителните USB Type-C портове - 1

От Европейския Съюз вече взеха решение за стандартизирането на порта за зареждане при смартфоните и други електронни устройства и използването на USB Type-C от 2024 година. Това решение бързо бе последвано от подобен план в САЩ, които също обмислиха варианта, а сега изглежда и още една страна ще помисли в подобна насока.

Бразилските власти са отправили запитване към своите граждани, които трябва да решат дали страната също да направи USB порта задължителен и с единен стандарт, но единствено за смартфони. Гражданите трябва да вземат решение до 26 август, а малко след това то да бъде официализирано.

Още една страна обмисля задължителните USB Type-C портове

Както и в САЩ и Европа, решението ще засегне главно Apple и в частност iPhone, който е единственият по-масов смартфон на пазара с различен порт за зареждане. Според информацията, Apple може да представи USB Type-C порта още в iPhone 15.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА