Last news in Fakti

30 Юни, 2022 13:33 5 726 5

Преносим климатик за горещо и студено време

  • преносим климатик-
  • джаджа

Самото устройство в момента е в процес на набиране на средства

Преносим климатик за горещо и студено време - 1

В жегата, която през последните дни постепенно обхваща и нашите ширини, искаме да се скрием някъде и за предпочитане да легнем под вентилатор. Ако сме в движение обаче, това няма как да се случи.

Изглежда обаче, че е намерено по-добро решение - вентилаторното устройство QOOLA . Вярно е, че джаджата е предназначена за тренировки, но каква е разликата, в жегата всички средства са добри.

Климатикът има четири режима на охлаждане и може да намали температурата около тялото до доста комфортните 15 градуса по Целзий. Той ще бъде полезен и в студа, тъй като може да загрее въздуха до 45 градуса.

Самото устройство в момента е в процес на набиране на средства за серийно производство на платформата Kickstarter и вече е събрало над 150 000 долара. Очаква се, че когато устройството влезе в продажба, ще струва малко над $100.

„Има безкраен брой дейности на открито, които са идеални за лятото, но не и за много горещо или влажно време. Екстремната топлина може да ви измори и да застраши здравето ви, тъй като може да доведе до топлинен удар. Нека бъдем честни. В един или друг момент сме имали някакъв преносим вентилатор или охлаждащо устройство.

Най-вероятно той или е повреден, или просто не е достатъчно мощен, за да ви охлади в горещ летен ден, поради което разработихме QOOLA“, казва главният разработчик на устройството. Най-вероятно през август тази година преносимият климатик вече ще бъде в продажба.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 браво

    22 3 Отговор
    Ако това нещо заработи ,тези умници ще станат милиардери ,защото цяла Европа ще ходи с такива нашийници , тъй като няма да има газ и въглища !!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мноо яко

    8 7 Отговор
    Ако може да замразява трупове,американците ще го направят и изпратят в Украина.
  • 4 сектант

    7 4 Отговор
    това такова схващане ще ми докара докато се потя и тренирам, че от спешното няма да могат да ме оправят после

    Коментиран от #5

  • 5 хахах

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "сектант":

    бутането на Дачията не са тренировки