Last news in Fakti

14 Юли, 2022 15:50 18 503 15

Nokia възроди легендарен телефон с копчета и вградени безжични слушалки

  • nokia-
  • xpressmusic-
  • xpressaudio

5710 XpressAudio ни връща към ерата на XpressMusic

Nokia възроди легендарен телефон с копчета и вградени безжични слушалки - 1

След като през изминалите дни ви разказахме за новопредставения от Xiaomi Qin F22 Proc, който комбинира сензорен екран, Android 12 и класически бутони, сега друга класическа компания представи подобно устройство. Nokia 5710 XpressAudio ни връща към легендарната серия XpressMusic, която бе мечта за много от младежите през първата половина на изминалото десетилетие.

Новият 5710 XpressAudio разполага с 2.5-ичов екран и класическо оформена клавиатура под него. Интересното е на гърба на устройството, където под плъзгащ се капак можем да открием безжични слушалки. Там е разположена още и класическа VGA камера.

Nokia възроди легендарен телефон с копчета и вградени безжични слушалки

Батерията на смартфона е сменяема и е с капацитет от 1450мАч и спокойно трябва да предостави 20 часа автономна работа на устройството. Телефонът може да се похвали още с 48MB оперативна памет, 128MB флаш памет и място за MicroSD карта с до 32GB място за съхранение.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Телефон от миналото

    36 19 Отговор
    "Телефонът може да се похвали още с 48MB оперативна памет, 128MB флаш памет и място за MicroSD карта с до 32GB място за съхранение."

    С тези характеристики можеше да се похвали преди 20 години. Сега хич не е за хвалба, а си е чиста излагация!

    Коментиран от #2, #4

  • 2 2222

    34 11 Отговор

    До коментар #1 от "Телефон от миналото":

    Nokia си останаха в миналото. Правеха здрави телефони, но като навлязоха смартфоните, умряха.

    Коментиран от #3

  • 3 Корги

    17 8 Отговор

    До коментар #2 от "2222":

    Това не е автентичната Нокия. Това на снимката е сглабяно от малки китайчета в час по Трудово.
  • 4 И що не

    30 2 Отговор

    До коментар #1 от "Телефон от миналото":

    Не всеки има нужда от смартфон. Този е тел. е добър и за втори.

    Коментиран от #6, #8, #11

  • 5 мхм

    28 4 Отговор
    от 5 години съм със смартфон нокиа а6 и чак сега, започна батерията да прави проблеми, а от 1 година имам служебен самсунг галакси а20 и вече не държи батерия, накратко от нокия си държат на качеството
  • 6 И за втори не става

    10 14 Отговор

    До коментар #4 от "И що не":

    Ти сериозен ли си да препоръчваш това за втори телефон?
    "Батерията на смартфона е сменяема и е с капацитет от 1450мАч и спокойно трябва да предостави 20 часа автономна работа на устройството."



    Ами то батерията на смартфона ми е с по-голям капацитет и изкарва по две денонощия с разговори и ровене в интернет, въпреки че е с огромен дисплей със сравнително висока разделителна способност! Тази пръчка за нищо не става! По-добре една истинска nokia от миналото с черно-бял дисплей.

    По-добре да извадя старата 6230i, която беше желязна и изкарваше почти седмица с едно зареждане.
  • 7 Ето ви нагледен пример

    2 11 Отговор
    Какво очаква автомобилните производители, които смятат че електрификацията някак ще заобиколи автоиндустрията, както Нокия смяташе че модата на смартфоните ще отмине следващата година.

    Засега най-върлия последовател на nokia е Toyota!

    За разлика от тях, nokia поне беше пуснала смартфон 5800 от който имам сравнително добри спомени. Toyota е това няма и вероятно изпусна влака!

    Коментиран от #9

  • 8 От съседната статия

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "И що не":

    Ако човек иска телефон с копчета, много по-добър избор е xiaomi от съседната статия. Освен че има много по-добра 2150мАч батерия, поддържаща до 10W зареждане, спрямо 1450мАч на nokia, поне предлага достатъчно бързина и място:

    сензорен екран с резолюция от 640х960 пиксела. За поддръжката на операционната система се грижи процесор MediaTek G85, както и 4GB RAM памет и 128GB място за съхранение. Телефонът може да се похвали и с две камери, една отпред и една отзад с резолюция от съответно 2MP и 8MP.


    Тоест само вътрешната памет е четири пъти повече дори да добавиш най-голямата външна карта памет на nokia, а за рам в мегабайти въобще да не говорим:

    Телефонът може да се похвали още с 48MB оперативна памет, 128MB флаш памет и място за MicroSD карта с до 32GB място за съхранение.


    И въобще няма да се учудя нокиата да е по-скъпа от xiaomi-то
  • 9 Умнико

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ето ви нагледен пример":

    Тойота прави хибриди и електрички, например Тойота Приус, преди още да я има Тесла.

    Коментиран от #10

  • 10 Дрън-дрън

    3 5 Отговор

    До коментар #9 от "Умнико":

    Тойота приус никога не е била електромобил без ДВГ.

    Никога не са имали чист електрически модел. Първия е от тази година brz или нещо подобно! Имаха някакъв RAV, на който бяха сложили двигател и батерии от Тесла по едно време, но произведоха малка пробна серия и дотам.
  • 11 Рико

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "И що не":

    И аз имам сантименти към старите с бутони, имаше модели с много готин дизайн,но с този малък дисплей са нефункционални. Да оставим другите параметри, сложи един с 2.5 до този който сега ползваш. Свикнахме с големите екрани и връщне няма.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Цоко

    6 3 Отговор
    Хубав е телефонъти ще върши страхотна работа. Смартфоните са хубави , но не на всеки човек му трябва такава болет. Повече социално общуване да има.
  • 15 Боздуган

    6 1 Отговор
    Каква Нокия, това са китайски боклуци. Навремето Нокия беше Нокия. Все още пазя 3 телефона, работят си идеално. Купих на сина ми от сегашните "никои", абсолютни боклуци... Кара с втора сим карта и обхвата изчезва, първата сим изгоря още първият ден на поставянето в апарата. Така че, Нокия умря отдавна..