Last news in Fakti

28 Юли, 2022 18:31 1 073 7

Бъдещето на децата е (и) дигитално, но в това няма нищо страшнo

  • a1

Образователната кампания „Интернет за всички“ с ново издание

Бъдещето на децата е (и) дигитално, но в това няма нищо страшнo - 1

Растяхме на двора и по улиците, летата на село бяха незабравими, а зимите не ни се струваха студени. Не се задържахме вкъщи за особено дълго. Едно време…, нашето време. Актуалните забавления за нашите деца се много по-различни. В списъка на днешните деца и младежи фигурират TikTok танци, Instagram истории, YouTube уроци буквално за всичко, смешки в 9gag, та даже и Facebook (дали го използват само заради нас?). Да не говорим, че всички имат по поне 5 различни приложения за чат, пращане на снимки, видеа, видеоразговори, картинки и прочее, в които те са топ специалисти.

За нас, порасналите, е трудно да ги настигнем, но и за по-малките много от новите платформи и технологии изглеждат като някаква магия, която използват, но не винаги напълно разбират. А това е проблем, ако искаме да използваме съвременните технологии по-безопасно и ефективно. Днешните деца са родени със смартфон в ръка, който не е прищявка, а за неотменна част от живота им. От A1 добре разбират това и точно то е в основата на програмата „Интернет за всички“.

Кампанията, която се провежда за поредна година, има за цел да образова деца и юноши и да надгради дигиталните им умения, като на фокус тази година са мобилните мрежи от пето поколение (5G), IoT (Интернет на нещата), дигиталните портфейли, Cloud Gaming и други бързоразвиващи се технологии, които навлизат в ежедневието ни и без които не можем.

Децата и младежите на XXI век учат, докато се забавляват и се забавляват, докато учат, и точно заради това А1, заедно с най-популярния български ютубър Слави Панайотов от The Clashers са подготвили уроци под формата на образователни, но и развлекателни видеоклипове.

Те са вече достъпни на сайта на кампанията internetforall.bg, а за да се мотивират младежите да научат повече за технологиите на бъдещето (а и настоящето), са предвидени и няколко страхотни награди от А1. Участниците в инициативата, които внимават най-много и отговорят вярно на краткия тест накрая, ще участват в томбола и за спечелване на iPhone 13 Pro, електрическа тротинетка Xiaomi Mi, таблети Samsung Galaxy Tab A8 и слушалки Apple Airpods Pro.

И, макар да сме съгласни, че за младото поколение да имаш профил в поне една социална мрежа е толкова задължително и естествено, колкото да имаш лична карта, не бива да оставяме настрана и факта, че развитието на социалните мрежи и онлайн технологиите не засяга само тях. От А1 са помислили и за тези, които помнят света преди Facebook, Instagram и TikTok и за поредна година телекомът надгражда проекта „Интернет за всички“, като провежда и инициативата „Интернет за всички 55+“ – повече за нея може да научите на https://www.a1.bg/net-for-all

„Интернет за всички“ е част от дългогодишната стратегия на компанията за подкрепа и популяризиране на обществено значими каузи и устойчиви практики в бизнеса. Кампанията има една основна цел – постиженията на технологичната епоха, от която всички ние сме част, да бъдат достъпни и удобни, без значение от възрастта. Защото животът на хлапетата днес е много по-дигитален и от най-смелите ни детски мечти.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    6 0 Отговор
    Мерака на всяка компания е голямата печалба. А бъдещето на децата малко ги интересува, Важни са печалбите. А това, че се съсипва психиката на децата, че губят своята комуникативност, че общуването им с хората става проблем номер едно, че са като зомбита в нета по 24 часа на денонощие! Вярно е - не могат да избягат от това! За жалост! Вместо да ритат топка, да плуват и бягат по поляните по цял ден цъкат ли цъкат! Кой по яка снимка ще покаже и кой по голяма простотия ще измисли. Жал ми е за бъдещите деца!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    6 2 Отговор
    Дигиталните измишльотини скапват мозъка на човека, подтискат му инстинктите и стремежът за самоусъвършенстване. Я кажи, драга, екранните устройства прецакват ли периферното зрение на децата? А какво правят с конгнютивните им способности? А за зрението, нещо да кажете? А за способностите им да общуват лице в лице? Днешните цеца не могат да си намерят приятели извън интернет. Седят си у дома в хубав слънчев ден и само си чатят. Това е връщане обратно в пещерите. В панелните пещери на новото време. Дигитализацията ще изяде човечеството.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Иван

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Взимай една кирка тогава и се връщай в каменната епоха. Явно там ще ти е най-уютно.

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Гледай да не се обърна към тебе.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.