Last news in Fakti

17 Август, 2022 20:04 2 436 1

BMW започва тестове на електрическа М-ка с четири мотора (ВИДЕО)

  • bmw-
  • m3-
  • m4-
  • i4-
  • m50

Концептът е базиран на i4 M50

Както вече няколко пъти сме ви споменавали, тази година е специална за М дивизията на BMW и това бе отбелязано по всевъзможни начини, които да зарадват феновете на баварската марка. Сега от BMW обявиха още една интересна новост свързана с М моделите и по-конкретно първата истинска М-ка, която ще видим.

От марката споделиха няколко интересни детайла около колата, като например, че заимства част от компонентите си от M3/M4 и е базирана на купе от i4 M50. Предната решетка също е специфична, а арките на калниците са по-големи, за да съберат по-големите джанти и гуми.

Най-интересното остава задвижването, което се осигурява от четири електромотора. Системата е подобна на тази при Rivian и задвижва всяко колело по отделно като позволява прецизно и бързо разпределение на въртящия момент. Към момента колата преминава през първите си тестове в реални условия, а от BMW обещават да споделят още информация преди официалната премиера.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е бъдещето

    11 1 Отговор
    Скоро 4х4 базирано на 4 отделни двигателя по един за всяко колело, ще стане стандарт за спортните автомобили, истинските SUV и дори и за някой товарни автомобили.

    Това техническо решение е много по-просто, надежно и евтино, като в същия момент предлага чудовищен въртящ момент от нула оборота, което напълно обезсмисля бавни предавки и въобще наличието на предавки.

    Предлага много бързо и прецизно регулиране на оборотите и въртящия момент на всяко колело поотделно, като е напълно възможно всяко колело да се върти с различни обороти и да му се предава различен въртящ момент в зависимост от целта и сцеплението.

    Дори е възможно някои от колелата да се въртят в обратна посока на останалите само с написването на няколко реда код, което е трудно до невъзможно за изпълнение по-чисто механичен път при работа с един двигател, особено с ДВГ.

    За потенциала за осигуряване на огромни мощности измерване в хиляди конски сили, дори няма нужда да споменавам.

    Предстоят интересни времена!