Last news in Fakti

3 Октомври, 2022 09:58 2 368 3

Samsung и Intel разкриват ново поколение разтегливи екрани (ВИДЕО)

  • samsung-
  • intel-
  • разтеглив екран

Все още не е ясно дали компаниите ще произвеждат такива екрани

Samsung и Intel разкриват ново поколение разтегливи екрани (ВИДЕО) - 1

На събитието Intel Innovation 2022, компаниите Intel и Samsung представиха прототип на екран, чийто диагонал може да бъде „разтегнат“ от 13 до 17 инча.

Компаниите разработват този екран заедно. Бяха показани възможностите на устройството в работа с новата услуга от Intel - Union, която ви позволява да синхронизирате графичните интерфейси на Android и iOS с Windows на компютър с процесори на Intel.

Както отбеляза ръководителят на Samsung Display Чой Джу, който показа прототип на иновацията в „сгънато“ състояние, такива устройства в бъдеще могат да изпълняват функциите на таблет, а в „разгънато“ състояние , те биха могли да функционират като монитор за настолен компютър.

Все още не е ясно дали компаниите ще произвеждат такива екрани или това е само демонстрация на техния потенциал.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наркос

    1 4 Отговор
    Буквално е същия гъвкав и тънък дисплей, който отдавна е измислен и патентован. Цепката по средата дори се вижда...Това няма как да се ползва, всяко разтягане и прибиране ще съкращава и без туй късия физичен/органичен живот на amoled/oled диодите.
  • 2 Ударихсиглавата

    1 2 Отговор
    Айфона кога :((
  • 3 а самозапалва ли се

    2 0 Отговор
    Миналата нова година си купих Самсунг, сигурно петият поред вече, но ще е последен. Тази нова година живот и здраве друга марка.