Last news in Fakti

8 Октомври, 2022 11:30 9 441 6

Колко струват всички части за iPhone 14 Pro Max

  • iphone-
  • iphone 14-
  • iphone 14 pro max-
  • apple

Цената им е с 40 евро повече от тези на 13 Pro Max

Колко струват всички части за iPhone 14 Pro Max - 1

Nikkei Asia разкри цените на всички компоненти за най-върховия iPhone представен по-рано тази година и едва ли е изненада за някои, че те са още по-високи в сравнение с тези на миналогодишния iPhone 13 Pro Max. Предшественика струваше на Apple около 460 евро, докато новият iPhone 14 Pro Max струва минимум 500 евро на американската компания. Основната причина за това се крие в процесора, който сам по себе си коства на Apple 110 евро.

Това е с 2.4 пъти повече от предходния A15, който в момента се предлага в iPhone 14 и вероятно именно това е една от причините. Сензорът на камерата, който е дело на Sony също е с 50% по-висока цена, която достига 15 евро. Една трета от компонентите на смартфона са направени в САЩ, а тяхната цена е нараснала с 10% спрямо 2021 година.

Южна Корея пък е вторият снабдител на части, докато зависимостта на Китай става все по-малка. От изданието съобщават и друга интересна новина, а именно, че функцията, която звъни автоматично на спешния телефон при катастрофа, всъщност не се нуждае от допълнителен хардуер. Това подсказва, че съвсем скоро можем да я видим и при други смартфони след софтуерен ъпдейт.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДАА

    10 24 Отговор
    Правят ги нещата както трябва ..,,простата хамерика,, както някой казват от ,,копейкиното,, котило.
  • 2 атанас

    16 4 Отговор
    500 евро компонентите и 100 евро сглобката прави 600 евро - 1200лв. А те се предлагат за 3200лв. ?!?!? 2 бона за това че е с гризната ябълка отзаде ли не разбирам

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Иван

    10 15 Отговор

    До коментар #2 от "атанас":

    Ходи учи малко икономика и как се прави финална цена.

    Коментиран от #4

  • 4 Атанас

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    не ми се бий в гърдите като си учил нещо безполезно суматии готини. Аз съм реалист и ми е ясно - компоненти, сглобка (в тях слагам разходи за ток при сглобяването). Другите 2 бона се определят от търсенето, пазара, името на марката, сиреч имат ли традиции в тази сфера. Ето тези 2 бона са ми леко излишни и при китайците ги няма.

    Коментиран от #5

  • 5 Иван

    1 8 Отговор

    До коментар #4 от "Атанас":

    Къде съм казал, че съм учил? По принцип си е common sense, но предположих, че за теб ще е по-удобно да е като образование.
  • 6 С.Джобс

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "атанас":

    Ми ползвай си руски смартфони, бе тавариш. Да не те кара някой на сила да купуваш айфон.