Last news in Fakti

27 Октомври, 2022 12:51 3 620 42

Apple ще пусне тежък титаниев iPhone

  • apple-
  • iphone-
  • 15 ultra-
  • титан

Иновацията ще се нарича iPhone 15 Ultra

Apple ще пусне тежък титаниев iPhone - 1

Въпреки факта, че представянето на следващите номерирани модели iPhone ще се състои едва през септември 2023 година, в интернет пространството вече започна да се публикува информация за предстоящи нови продукти.

Така например много интернет източници един след друг споделят подробности за топ модела от линията iPhone 15, който ще се нарича iPhone 15 Ultra. Вече е известно, че смартфонът ще се предлага само в един размер, сравним с iPhone 14 Pro Max.

Сега стана ясно, че иновацията ще бъде изработена от титан. Последните патенти на Apple също говорят в полза на тази версия. Те използват следните формули:

- Титанови компоненти с пясъкоструйна обработка на повърхността.
- Текстурирана повърхност за титаниеви компоненти.
- Небоядисана повърхност от титанов нитрид.

Обърнете внимание, че ако слуховете се окажат верни и Apple наистина създаде iPhone 15 Ultra от титан, тогава той ще бъде не само издръжлив, но и доста тежък, в сравнение с алуминиевите смартфони.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ултра скъп

    22 1 Отговор
    и едва ли ще надживее нокия 3310
  • 3 жаба

    22 4 Отговор
    един и същ боклук в нова опаковка. само хабят металите за глупости

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Иван

    2 12 Отговор

    До коментар #3 от "жаба":

    В бъдещето ли виждаш? Я кажи спецификациите му, че ние простолюдието няма как да ги знаем от настоящето.
  • 5 е нали

    5 1 Отговор
    Фокскон е ударен от зиро ковид? Кой ще им го прави?

    Коментиран от #7

  • 6 жабуран

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "жаба":

    съдейки по последните няколко години ..
  • 7 Иван

    3 8 Отговор

    До коментар #5 от "е нали":

    Pegatron и Wistron си произвеждат без проблем.
  • 8 Всичко това е много хубаво

    0 0 Отговор
    Но...
  • 9 Джон

    2 15 Отговор
    Да очакваме и жълтурите да почнат да правят телефони от титан.
  • 10 Джон

    1 10 Отговор
    Вижте, е крайна сметка Апъл имат основна роля, основополагаща в USB-C проекта, заради големия брой инжинери, участващи от тяхна страна.

    Причината Апъл да запаси толкова време преминаването към тяхното дете USB-C, е че преди време Апъл си изгради репутация, на компания, която сменя кабелите. Имаше много недоволни хора свестно. Затова сега забавиха преминаването към USB-C, но до голяма степен то си е тяхно творение. Интересен факт е, че в началото Гугъл не са проявявали интерес към USB-C но появата на Thunderbolt, за да не изостанат, ги кара да се насочат към този проект, заченат от опита на Апъл инжинерите.

    Коментиран от #12

  • 11 Виж ся

    8 0 Отговор
    За кой път чул недочул плямпаш пак манипулациите си. Много са компаниите в тоя проект над 700. Епъл нямат никаква основна роля в него. Интел, имат. ВИЖ СЕГА, колкото и да ти се иска това е истината. Епъл са сбирщайн. Благодарение на над 110 откупени компании, всичко им е наготово..благодарения на чуждия труд. Инжинерите на епъл както и на много други компании са били просто участници-наблюдатели. Интел и още две компании са в основата на създаването на usb-c стандарта от самото му начало. Гледайте си най-добре лайтинг портчето заслужавате си го, мазхисти
  • 12 Ми не е

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "Джон":

    Не е тяхно творение, не са забавяли нищо а печелиха от lighting porta,пробутвайки ви кабели еднодневки, 5 ватови чушлета подобия на зарядни години наред и от патенти. После ви спестиха и зарядните. Епъл са плагиати, следващи иновациите на конкуренцията. Пробутват ви морално остарял хардуер. USB-C не е дело на епъл. Ти си просто фаннатизиран манипулатор , който си мисли, че господарите ти са и Алфа и Омега, уви отдавна са само Омега. Нулеви иновации, само бъгни и пръчколяци
  • 13 Авангард

    1 7 Отговор
    Апъл първа се престраши да сложи USB на компютрите си и даде тласък на индустрията. Преди това стандарта беше умрял. Същото е и с usb-c

    Коментиран от #14

  • 14 Ти да видиш!

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Авангард":

    За кой компютър и коя година говориш?

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Анастас

    0 4 Отговор
    Става въпрос за лаптопа от 2015 г.

    Коментиран от #19

  • 18 Никола

    0 7 Отговор
    Lightning порта дава импулс на USB-C комитета за работа. Двата стандарта излиза един след друг. Много от инжинерите на Lightning участват в спецификацията на USB-C.

    Апъл е първата фирма, която налага USB-C.
  • 19 Ти да видиш!

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "Анастас":

    Значи твърдиш че от apple са измислили usb стандарта през 2015 година?

    Коментиран от #20

  • 20 Джонатан

    0 7 Отговор

    До коментар #19 от "Ти да видиш!":

    Значи, ти написах, че Апъл налагат USB-C стандарта, повличат крак, дават тласък и индустрията с USB-C устройства, дават кураж на останалите производители да сложат и те.

    И не е за пръв път, когато Апъл първи слагат нещо ново или махат старо.

    Коментиран от #22

  • 21 Фантазьор

    6 0 Отговор
    Епъл са последователи от години. От 2015 нагоре са напълно безидейни, и имат нулева иновативност. Иновативността им е сведена до лепене на магнити, за да може да си продадаг глупавите магсейфове. С тази цел са ги и шибнали. Както в хардуерен така и в софтуерен аспект налагаг всичко след останалите. Разбира се, и конкуренцията си налага някои неща от тях, но в съотношение 1:5 най-малкото. Кой даде куража за широкоъгълните камери? За 120хц където ревахте, че нмяало смисъл на телефон толкова опресняване а после уау-кахте. Защо бе, драги ви сложиха широкоъгълни камери? От къде тез идеи? Само тези примери ще дам , че списъка е доста голям и няма смисъл да ги изброявам.

    Коментиран от #23

  • 22 Я първо се разбери със себе си

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Джонатан":

    В крайна сметка usb c много иновативен и добър стандарт наложен от apple ли е или е стандарта който apple ще наложат последни и то по принуда от европейския съюз?

    Защото вече си изпаднал в когнитивен дисонанс и твърдиш две противоположни твърдения, като смяташ, че и двете са верни.

    И ако с първото съм съгласен, е редно и ти да се съгласиш че за второто единствената причина е да ви доят като дойни крави.

    Коментиран от #24

  • 23 Джонатан

    1 6 Отговор

    До коментар #21 от "Фантазьор":

    Е как Апъл налагат всичко след останалите, след като те наложиха USB-C през 2015 година!!?

    Те изкараха лаптоп с USB-C, когато това беше нещо невиждано на пазара. Този лаптоп даде тласък на USB-C индустрията.

    Коментиран от #39

  • 24 Джон

    1 8 Отговор

    До коментар #22 от "Я първо се разбери със себе си":

    Апъл не са принудени от Европейския съюз през 2022 да наложат USB-C, защото те го налагат през 2015 чрез лаптопите си. Те са пионерите, независимо дали те са измислили USB-C или не (със сигурност имат основен принос за него, обаче).

    USB-C е добър стандарт и Апъл винаги са го казвали, още от 2015 година от презентацията го казват и хвалят. Но те са имаха обица на ухото за смяната на кабели на Айфон, защото при преминаването към lightning е имало много недеволни заради честата смяна на кабели, затова забавиха толкова дълго.

    Да ти го повторя ли ? :) - Апъл наложиха 2015 USB-C.

    Коментиран от #25

  • 25 Джонка , ванка

    8 1 Отговор

    До коментар #24 от "Джон":

    Че обърна палачинката ни е ясно. Става дума за телефоните. Знаем защо ви тормозят с лайтинг порта толкова години вече. Казваш, че Епъл са признали usb-c ама вече почнаха да мрънкат. Да видим дали ще продават навсякъде с usb-c или само в Европа. Достатъчно е една година да продават телефоните си със новите зарядни (както е и редно) за да не излезнат с номера, че всеки потребител трябва да си купува отделно от новите. Ако са загрижени за вас са длъжни да го направят! Но, няма да го направят, защото печелят от патенти от лайтинг порта, от отделните продадени зарядни , от кабелите им еднодневки. Решението на ЕС е правилно в случая за потребителя, за улеснението му! Всичко останало са оправдания и лъжи в стил ала епъл!

    Коментиран от #26

  • 26 Джони

    1 4 Отговор

    До коментар #25 от "Джонка , ванка":

    Ще взема и аз да мина към китайците, те са добри хора, комунисти, не го правят за парите, искат пари, ама умерено. И са им много качествени продуктите.

    Коментиран от #27

  • 27 За умните хора

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "Джони":

    Няма значение корейци китайци или американци. Избират най-доброто за бюджета който се отделили. Другото са предразсъдъци и парвенющина.

    А всеки сам си определя критериите за добро. За един снимките са по-важни, за втори голямата батерия, за трети бързото зареждане, за четвърти бързината на процесора, разделителната способност на екрана и какво ли не.

    Предварително да заложиш на марка никога не е било добра идея. За мен едно време най-добрите телефони бяха nokia, после станаха samsung, сега са xiaomi, а догодина кой знае. Имал съм и почти всички други марки, но е било низ от компромиси като втори телефон или за жената.

    Коментиран от #28

  • 28 Джон

    1 6 Отговор

    До коментар #27 от "За умните хора":

    Абе, приятели, стига с тази завист. Защо ни нарочихте за парвенюта? Харесвам Апъл много отпреди да има айфон, да има Макбук дори, още нямаш iPod и ги харесвах не заради хардуера, не заради дизайна, а за графичния интерфейс, заради UX-a. Апъл имаха едни препоръки за правен на интерфейс Human Interface Guidelines, и хората, които се интересувахме от Usability се прехласвахме към детайла на интеркациите им.
    Това, че е пълно със селяни, които нямат пари и си купуват Айфон мен грам не ме интересува. Вие не сте по-различни от тях, защото очевидно сте комплексирани и това много жегва отвътре - кой имал айфон, кой се правел, пък бил прост и тн. Всеки да си ползва каквото му харесва. За ме Андроид е нещо като Москвич. Знаете през социализма как гледахме на западните коли. Днес има хора, които се кълнат в съветските коли казват, че западните не са нищо повече. Ето, различна гледна точка. Хайде спрете да пишете под статиите за Айфон. Щом Айфон, според вас, не струва, значи въобще не трябва да се занизвате с него, не го коментирайте.

    Коментиран от #29

  • 29 Първо на трето

    8 1 Отговор

    До коментар #28 от "Джон":

    Само ти си мислиш , че ти се завижда с нещо и това е типично за такива като теб. Мен единствено ме жегва това, че епъл ви манипулират и лъжат и се представят за това , което не са. Пошлостта им, наглостта ..и алчността. Един най-искрен съвет ..посети психолог понеже имаш някакви вътрешни борби и свързваш всеки с различно от твоето мнение с тези борби. Страхувам се, че страдаш и от параноя някаква. Андроид-Москвич, Епъл-Мерцедес ..обърни си внимание..наистина те съветвам.

    Коментиран от #30, #31

  • 30 Джон

    2 4 Отговор

    До коментар #29 от "Първо на трето":

    Ама ти си много загрижен андроидаджия; за моето здраве, че Апъл ни манипулира, че ни лъжат. Ако отида на психолог, ти от това няма да спреш да мразиш притежателите на айфони и макбуци. Нее.., ти не ги мразиш, а си загрижен! Дори се струваш, че страдат. Ама много си сантиментален.

    Казах ти, остави хората да се кефат на каквото искат, ти не можеш да им кажеш, че ги лъжат, хората сами могат да преценят за себе си. Приеми, че има и други гледни точки, различен светоглед. За някои ти просто може да нямаш вкус.
  • 31 Малко прекаляваш

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Първо на трето":

    Хората са казали че кеф цена няма. Като му е кеф да си гледа ябълката на гърба на телефона, може да дава по 4000 лв за всеки нов модел на година, не го мисли.

    Не е нужно да обиждаме хората заради избора който са направили, независимо дали става въпрос за телефон, автомобил, жена, жилище или каквото и да било. Това им е кеф това са си избрали. Даже не е нужно да се опитваш да ги разбираш.

    Но в случая аз говорех за технически характеристики, а не дали корпуса на телефона ще е от титан, злато или платина.

    В край на сметка си избирам телефоните така че да ми служат, а не да ме красят или да показвам нещо с тях. За тази цел си има часовници и други аксесоари.

    А когато говорим за технически характеристики вече сравненията са ясни и конкретни и въобще не са в полза на iphone. Както видяхме и изживяването на елементарни дейности не особено безпроблемно и приятно, както твърдят. За да имат такова изживяване трябва да са близо до контакт и в постоянна връзка с интернет.
  • 32 Трето на пето

    5 0 Отговор
    Не мразя никого..мразя пошлото ако мога така да го обобщя. Уважавам потребителите им..тези, които си търсят правата, но не и заблудените и фанатизираните. Защото, заради такива като Ваньо-Джонката страдат останалите. Ако всеки си мълчи то Епъл ще си прави каквото поискат с тях а все пак трябва да има критика - градивна най-вече. Всеки потребител трябва да си търси правата по един или друг начин. А той даже не защитава тези потребители, които го правят. Не схваща или се прави , че не схваща есенцията от казаното. А кой обобщава потребителите на андроид като селяни, комунисти и бедняци...? Всички до един? :) Ако не бяха потребителите търсещи правата си още щяха да им казват, че не си държат правилно телефоните, да им слагат клавиатурите с явен дефект още години наред и т.н. да не продължавам с примерите.За това ги и наричат шийпове такива като него.
  • 33 Михаел

    1 5 Отговор
    Айфон има по-бърз процесор. А пък софтуерът ми е по-оптимизиран. При Андроид няма нито едно от двете. Затова Айфон се усеща толкова бърз. Има и по-хубава камера. Ползва по-малко рам. Не се нуждае от голяма батерия, защото харчи по-малко ток неговия процесор.

    Коментиран от #34

  • 34 Разликата

    5 2 Отговор

    До коментар #33 от "Михаел":

    В процесорите не е голяма, и в никакъв случай не се усеща по-бързо, а напротив! Дразнещо флегматичен се чувства..айфона. Да, ios е по-оптимизиран и ползва по-малко рам и разбираемо поддържа само айфон. Батерията им до втората година им се скапва по-бързо независимо от капацитета. Там не е само от самата батерия само ами и от още неща. Камерата единствено видеото за сега е по-добро. Който иска да си го ползва за разговори и ровене в нета да се хвали с логото...става! Цената им не отговаря на реалността. /както и на още много устройства не само айфон/

    Коментиран от #35

  • 35 Архангел

    0 6 Отговор

    До коментар #34 от "Разликата":

    Снима по-хубаво видео, интернет браузването е по-добро, всичките му приложения като календар, бележки, карта, плащане в магазин, интеграция с други устройства, програма за снимки, програма за музика, за съобщения... абсолютно всяка една програма е по-добре направена.

    Мисля, че Андроид е пополурярен, заради това че е евтин. Хората с пари, с малки изключения, почти винаги имат айфон. Едва ли е само заради красивото лого, както си мислят андроидажиите. Хората с пари не са шийпове, все пак.
  • 36 Развигор

    0 5 Отговор
    Аз, примерно. много обичам, като чета текст на английски да цъкна с десния бутон върху някоя дума и да видя какво означава, да видя синоними и какъв е произходът на думата, да кажем думата е от френски произход и оригиналното ѝ значение е еди-какво си. След това цъкам да чуя произношението и така уча нови думи.

    Това е нещо дребно, ще кажете, но апълските продукти са изпълнени с такива дребни нещица, които се оказват много полезни.

    Да, вие ще кажете: "но това го има и на Андроид, ще си сваля от плейстора това и ще стане същото". Същото, ама не съвсем, защото си сваляте приложения на други фирми, които днес работят - утре не. А и не са изпипани, не са интегрирани, почват се тук-там малки бъгчето. Всичките тези малки бъгчето се трупат и започват да дразят. Затова усещането на Андроид е като "хубава работа, ама... седлана".

    Коментиран от #37, #38

  • 37 Иван

    2 7 Отговор

    До коментар #36 от "Развигор":

    Също така от 16.0 можеш да селектираш цена с каквато и да е валута и от опциите на селектора можеш да я видиш превалутирана в лева. Същото важи и за мерни единици.
  • 38 пипи по

    9 1 Отговор

    До коментар #36 от "Развигор":

    Нищо не се сваля, просто селектираш набор от думи и от падащото меню си го цъкаш, а ако имаш повече от един приложение тогава си избираш с, кое да извършиш функцията. Мисля, че андроид е по-популярен, защото има телефони от 100 до 2000+ лева и не смятам , че всеки с повече пари би избрал епъл. +Това лично аз минах на андроид, защото ми дава свобода, индивидуалност...персонализация и не чувствам диктатурата и да бъда направляван в една посока. Изгледа на приложенията и на мен не ми допадат в много от брандовете, но на този на, който съм се спрял са много добри както UI така и като UX. В калкулатора примерно са сложени всички функции с преобразуване (обем, скорости и още 1000 мерни единици) в това число и валутата, инвестиции и т.н..Рядко се ползват и като ми потрябва просто са на две цъкания разстояние ..всичко на куп. Разбира се ползвам и Асистента понякога за тази цел.
  • 39 Именно

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Джонатан":

    СююОт 2015 са последователи във всяко отношение
  • 40 Желяз каменоff

    0 0 Отговор
    Защо не пиши колко е рампамет и хард и колко струва и кога ше Моци да се купи
  • 41 Румпел Щилтсхем

    0 0 Отговор
    Приготвил съм некви пари за него.но кога ще е в България да го гепя.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.