Last news in Fakti

1 Ноември, 2022 11:11 2 085 2

И Bridgestone търси купувач за завода си в Русия

  • bridgestone-
  • гуми-
  • завод-
  • русия

Японската компания планира да напусне страната

И Bridgestone търси купувач за завода си в Русия - 1
Снимка: Shutterstock

След като вчера стана ясно, че Nokian Tyres окончателно напуска Русия след продажбата на завода си в Ленинградска област, сега друг голям производител на автомобилни гуми се насочва по същия път. Става въпрос за японците от Bridgestone, които търсят купувач за своя завод в Уляновск, пишат от Reuters.

От компанията се позовават на проблеми с логистиката и доставката на компоненти за производството на гуми, което не може да осигури стабилно производство в Русия. Bridgestone отвори завода си в Русия през 2017 година, а до преди затварянето му през март, там са били произведени около 5 милиона автомобилни гуми.

Към момента фабриката осигурява работни места на около 1000 работници, които ще продължат да получават своите възнаграждения, докато бъде намерено решение на проблема. Припомняме, че заводът на Bridgestone спря работа на 14 март тази година.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    12 9 Отговор
    Съвсем скоро ще ги видим само с ватенки и ушанки

    Коментиран от #2

  • 2 Бате Енчо

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Съвсем скоро фирмите, оставили инвестиции за милиарди, ще се върнат, ще купят руснаците като берачи на памук за 35 цента барабар с дрипите и ще им раздробят пикливата държавичка като козунак в мляко.