Last news in Fakti

21 Ноември, 2022 19:18 909 0

Индия също приема единен стандарт за зареждане на смартфони

  • usb-
  • usb type-c-
  • индия

Властите решиха, че USB Type-C ще бъде използван при всички мобилни устройства

Индия също приема единен стандарт за зареждане на смартфони - 1

Индия ще последва примера на Европа и ще задължи производителите на смартфони да използват единен стандарт за зареждане на смартфони и трансфер на данни, като това ще бъде осъществявано чрез USB Type-C. Решението бе обявено официално по-рано днес след проведено заседание заедно със заинтересованите страни, включително Samsung и Apple.

Припомняме, че по-рано тази година европейските власти също взеха подобно решение, като обявиха, че от 2024 година всички нови смартфони продавани на територията на Европа трябва да бъдат оборудвани с USB Type-C порт за зареждане.

Освен смартфоните, подобна мярка ще бъде приложена още и за лаптопите и други устройства с Bluetooth. Очаква се подобни стъпки да бъдат приети и за смарт часовниците и слушалките, след сформиране на група от индийското правителство.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА