Last news in Fakti

15 Декември, 2022 11:09 1 075 2

Култовата компютърна игра Doom - на играчка за елха (видео)

  • doom-
  • компютърна игра-
  • предизвикателство

Размерът на екрана на устройството е 0.96 инча

Култовата компютърна игра Doom - на играчка за елха (видео) - 1

Doom е поредица от видеоигри и медиен франчайз, която е една от най-популярните в света. Напоследък се появи една нова мода, свързана с играта, която е под формата на предизвикателство.

С други думи състезанието за пренасяне на Doom към най-неочакваните устройства продължава с пълна сила.

Този път имаме тематична новогодишна история. Авторът на YouTube канала Sprite_tm стартира легендарната игра на ... играчка за коледно дърво под формата на миниатюрен компютър IBM.

Според ентусиаста микроконтролерът ESP32-C3 е поставен вътре в играчката, а размерът на екрана на устройството е 0.96 инча. Той също каза, че не е използвал оригиналната версия на Doom, а порт на играта на RISC архитектурата.

Отделно, заслужава да се отбележи, че Sprite_tm публикува в публичното пространство всички чертежи и схеми на играчката. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    2 0 Отговор
    двете най-нови игри на дуум са уникални - препоръчвам
  • 2 Супер

    3 0 Отговор
    Еееее много е яко