Last news in Fakti

27 Февруари, 2023 14:49 2 808 4

Перфекционизъм до милиметър или кой стои зад качеството на Bugatti

  • bugatti-
  • chiron-
  • veyron-
  • качествен контрол-
  • centodiecci

Личният метрологист на компанията разказва за работата си

Перфекционизъм до милиметър или кой стои зад качеството на Bugatti - 1

Когато предлагаш коли за няколко милиона евро, то трябва да се увериш, че даваш на клиентите, това за което те са платили. Дори най-малкото разминаване на панели може да причини излишни шумове при скоростите, които развиват хиперколите на Bugatti. По този начин Грегори Халър-Мейер описва своята работа.

Той работи като метрологист в Bugatti и се грижи за това да следи за качеството на всеки един автомобил напуснал фабриката в Молсайм. С помощта на ръчни инструменти и модерни 3D скенери и технологии, човекът по качеството във френската фабрика може да открие разлика до 0.005мм в панелите на един автомобил. Ако това се случи и е над границите на компанията, той трябва да проследи от къде идват корените на проблема и да се погрижи за това той да бъде отстранен.

“ Трябва да намеря причината, когато разликата между два компонента се отклонява от определените ни допустими отклонения само с един милиметър, ” той обяснява. “ В крайна сметка това може да доведе до нежелани шумове при високите скорости, достигнати от нашите хиперколи.”

“ Измерването на различните компоненти и допустими отклонения обаче е само част от моята работа. Друга част от работата ми се отнася до анализа на данните, за да гарантирамe и непрекъснато да подобряваме стандартите си за качество и да осигурим абсолютния висок клас на хиперавтомобили, които създаваме. ” От Bugatti отбелязват, че прилагат същото ниво на детайлност и контрол върху всички свои модели, независимо дали е „стандартен“ Chiron, лимитирани модели като Centodieci или пък ексклузивният La Voiture Noire.

 

 


Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех 😆🤡🤣

    2 8 Отговор
    Затова ли се палят отвреме на време

    Коментиран от #4

  • 2 Ха ха ха

    2 5 Отговор
    Може би някой руснак ха ха ха
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бачо Киро

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Смех 😆🤡🤣":

    Палят се? Нещо да не сънуваш? Доколкото знам, единственото горяло е запалено умишлено. Да не се бъркаш с онея произведения, които звучат като дърводелски инструменти?