27 Март, 2023 16:24 2 250 6

Apple одобри първото приложение разработено от ChatGPT

  • chatgpt-
  • app store-
  • приложение-
  • apple

Софтуерът вече е наличен за изтегляне

Apple одобри първото приложение разработено от ChatGPT - 1

ChatGPT постигна много през последните месеци и поредното доказателство за това е приложение, което изкуствения интелект разработи. Приложението се нарича 5 Movies и вече е налично за изтегляне от App Store. Софтуерът успешно е преминал през проверката на Appleи може да бъде изтеглен напълно безплатно от всеки желаещ.

Приложението е качено от разработчикът Мортън Питърсън, който стои и зад ChatGPT при разработката на приложението за iOS. Той споделя, че е давал напътствия на изкуствения интелект при създаването на софтуера. ChatGPT се е нуждаел единствено от изисквания, а при създаването на крайния код Мортен е вложил не повече от 5% собственоръчно писане.

Приложението има една единствена цел, а именно да препоръчва по 5 филма всекидневно и поне според създателя му и ревютата, то работи. Смятате ли, че подобни приложения имат бъдеще и има ли заплаха за работата в този сектор при наличието на изкуствен интелект от този тип?


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аааааа

    21 3 Отговор
    със сигурност ChatGPT би управлявал България по-добре от милите ни депутати...

    Коментиран от #2

  • 2 честен ционист

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "аааааа":

    Ти случайно да не си мислиш, че зат тоя бот не стои отново някой петоразряден чиновник от Департамента, също както и зад България.

    Коментиран от #4

  • 3 !!!

    4 5 Отговор
    Хубаво си помислете дали да използвате този "Чат", на практика той вече е собственост на БилиГея, а той пък седи зад бизнесите Майкрософт и Ковид19, сещайте се!
  • 4 За протокола

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Седят Сам Алтман и Бил Гейтс, видни либерали и спонсори на "демократите"!
    Chat GPT е изцяло обучен в "либерални ценности" и ще работи в тази насока. Това е толкова видно, че дори неговите създатели говорят, че щели да го "поправят" в тази насока,.. ама друг път! Уж, щеше да е отворен код с достъп от всички, но се оказа точно обратното!
    Илон Мъск затова напусна този "кораб", защото видя "кухнята" и какво готвят за човечеството!

    Коментиран от #6

  • 5 Христо

    4 0 Отговор
    Определено е нещо ново и впечатляващо. Лично го бях тествал и една от задачите, които му зададох беше да напише код за апликация. Като цяло има какво още да се желае, но е много вълнуваща и в същото време плашеща стъпка...
  • 6 от протокола

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "За протокола":

    Обратното на демократите в Щатите са републиканците. Иначе всичките са либерални.