Last news in Fakti

15 Май, 2023 09:59 2 754 5

Honda спира да прави бензинови косачки

  • honda-
  • косачки-
  • бензин-
  • бензинови косачки

Причините за това са свързани с доставки и разширяването на бизнеса с продукти на батерии

Honda спира да прави бензинови косачки - 1

Освен с автомобили и мотоциклети, Honda е популярна марка и в градинското оборудване и по-конкретно косачките на компанията, които се продават в целия свят. Японският бранд е от най-високопоставените в тази сфера и често получава отличия за своите бензинови инструменти, но това съвсем скоро може да се промени. Причината е в това, че от компанията ще спрат да произвеждат бензинови косачки и други свързани инструменти с това гориво през септември месец тази година.

Малко след това компанията ще бележи и края на продажбите си, като това вероятно ще се случи в началото на 2024-та година или до изчерпване на наличния инвентар. "Решението за прекратяване на производството на косачки за трева е продиктувано от пазарните изисквания, като например по-строгите екологични разпоредби, променящите се предпочитания на клиентите и фокуса ни върху разрастването на печелившите продукти в нашето портфолио."

Според запознати със случващото се около компанията, причините за решението са свързани и с увеличаването на продуктите от този тип на ток, както и проблеми с веригата за доставки, които затрудняват производството. Според специализирани сайтове като Pro Tool Reviews, решението не е крайно и компанията ще се завърне на пазара за бензинова техника за косене, като дори ще представи нова продуктова линия с инструменти.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужас!!!

    11 1 Отговор
    Тази новина ми разби сърцето!
  • 2 Японци сър

    1 3 Отговор
    Ето още една област в която гонят nokia. А преди бяха лидери при бензиновите косачки и не само. Ето защо са им паднали продажбите и търсенето. Това видео с конкурентите им от швеция е от преди две години. Дори малко дете може да се справи с електрическата косачка на батерии

    Коментиран от #3

  • 3 След 2 г.е в боклука

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Японци сър":

    Далавера да има или 1000лв.за бат.
    Ако не знаеш бат.дори и да седят без да ги ползваш пак се прецакват.2 -3 лета и си аут.😹
  • 4 Японци сър

    3 3 Отговор
    Едни други японци за 420 лв предлагат тази косачка в момента в България. Работи със стандартни 18 волтови батерии на makita, които се използват за всякакви инструменти и лично аз имам 5 броя от тях с две зарядни, едното от които е с две гнезда. Можеш да попиташ който и да е собственик на инструмент с 18 волта батерия makita по колко издържа и дали ако я остави за две години дори ще ѝ падне заряда, камо ли да се скапе? Така че по леко с тези 1000 лв за батерии на всеки две години!
  • 5 Втори опит

    1 1 Отговор
    Нещо не можах да се справя с видеото