Last news in Fakti

18 Май, 2023 17:20 9 134 14

Nokia показа нов телефон с копчета, фенерче и 4G

  • nokia-
  • nokia 105-
  • nokia 106-
  • 4g

Заедно със 105, финландците показаха и 106

Nokia показа нов телефон с копчета, фенерче и 4G - 1

Nokia представи два нови телефона през изминалите дни, които ще се продават единствено в Индия и са разработени за тамошния пазар. Новите 105 и 106 се предлагат в син, червен и черен цвят с цени от около 50 и 70 лева. Основната разлика при двата телефона е наличието на 4G свързаност при 106, докато подобна липсва при 105.

Двата телефона не се различават на външен вид, макар, че лесно може да познаете този с 4G по 1.8-инчовия екран с IPS LCD панел. При модела 105 екранът е със същата големина, но е с TFT LCD технология и резолюция от 120х160 пиксела. Телефоните не разполагат с камера, но пък разполагат с LED фенерче в горната част, познато ни и от други класически модели на Nokia.

При модела с 4G получавате още и слот за microSD карта, където може да запишете MP3 файлове. И двата модела поддържат безжично радио, което означава, че не трябва да свързвате слушалки, които да действат като антена. Батерията на Nokia 105 е 1000мАч и издържа до 12 часа при говорене и 22 дни в режим на изчакване. При 106 батерията е с капацитет от 1450мАч.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 То бива бива ама ...

    23 2 Отговор
    Първо - копчетата са на балтона, това на телефона са клавиши, тоест клавиатура. Второ - от кога в Индия продават в левове? Уж нямаше да са извън Индия пък има цена в лева. Трето - тотално непознаване на технологиите. IPS LCD панел и TFT LCD?. Едното е технология на подреждане на кристала, другото е технология управление. Напрактика IPS е също TFT.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Коконашенков

    16 8 Отговор
    Браво, ама сме 2023, а не 2003 г.
  • 4 чичо

    24 5 Отговор
    Ша можи ли дъ играйм на ,,Змиятъ" ?
  • 5 🤣😂🤣😂

    3 1 Отговор
    😂🤣😂🤣
  • 6 Илчо Мустакат

    4 5 Отговор
    Ще го поръчам от китайски сайт, че на шопинг до Индия е скъпо.
  • 7 Като

    9 6 Отговор
    Играят по свирката на САЩ, ще произвеждат неща които са излезли от употреба преди 15-16 години.

    Коментиран от #8

  • 8 Този

    4 5 Отговор

    До коментар #7 от "Като":

    И как точно средностатистическият индиец с годишна заплата от 2000 долара да си купи последен модел флагман за 1000 долара. Спрямо покупателната способност се определят и устройствата които се продават най-масово в държавата и съответно такива се произвеждат и пускат на пазара...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Това 4G

    4 7 Отговор
    като няма андроид (джаве лка) за какво ми е? Много са далеч от Галакси фол дер 2, макар Нокия да са ми любима марка още от Симбиан ОС - пи тоня. Туй няма нищо общо с марката Нокия. 😉

    Коментиран от #11, #12, #13

  • 11 Тод

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Това 4G":

    Това наистина няма нищо общо с финландската Nokia. Ама нищо!
  • 12 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Това 4G":

    Тези телефони в Индия и в африканските държави се ползват основно за мобилни плащания , а не за " развлечения" . Там това ти е паспорта и дебитната карта едновременно ! Като можеш и да плащаш и да получаваш пари чрез него ! Така че затова му трябва интернет ! В Африка банка и банкомат има обикновено на 200-300 км най-близо , а и в Индия не са особено много !! И вече не ги и търсят , щото банката е телефона !!
  • 13 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "Това 4G":

    Всъщност големия проблем на телефони от тоя вид е , че един смарт часовник при това на същата цена има всичко, че и повече и може всичко , което този телефон може , включително батерия за 10-14 дни , а е много по-удобен за носене и ползване и е на същата цена !! Примерно следене на медицински показатели , фитнес програми и т.н. !! Даже дисплеите им са със същата големина !
  • 14 Край

    2 0 Отговор
    Е това е баш като немски “премиум” автомобил с кравешки кожи по седалките, пластмасов махагон по таблото и обезателно с четири кюнеца отзад.