Last news in Fakti

17 Юли, 2023 17:59 3 724 3

Продадоха 16-годишен iPhone за 170 хиляди евро

  • apple-
  • iphone-
  • стив джобс

Устройството е с 4GB RAM

Продадоха 16-годишен iPhone за 170 хиляди евро - 1

Рядък iPhone от първо поколение бе продаден на търг през изминалите дни, постави нов рекорд за най-висока цена на смартфон от това поколение като се продаде за малко под 170 хиляди евро. По-специалното на това устройство е, че то е от най-първите бройки продавани от компанията на Джобс и доказателство за това е паметта му за съхранение.

Докато повечето подобни смартфони разполагат с 8GB място за съхранение, то този смартфон е с двойно по-малка платка и разчита на 4GB пространство. Такъв модел се е продавал само в периода от 29 юни 2007 година до 5 септември същата година, преди да бъде изтеглен окончателно от пазара. Конкретното устройство е в напълно оригинален вид с непокътната кутия и прозрачно фолио.

Продадоха 16-годишен iPhone за 170 хиляди евро

"Оригиналният модел с 4 GB се смята за "Свещения Граал" сред колекционерите на iPhone. Изключителната му рядкост е пряко свързана с ограниченото му производство. Дебютирал на 29 юни 2007 г. заедно с модела с 8 GB, моделът с 4 GB беше възпрепятстван от бавни продажби. Купувачите предпочетоха да платят по-високата цена от 100 долара в замяна на двойно по-голямо пространство за съхранение. Забавените продажби доведоха до това, че Apple взе решение да прекрати производството на модела с 4 GB на 5 септември 2007 г., малко повече от два месеца след първото му пускане на пазара.", заявиха организаторите на търга.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айзомби

    8 2 Отговор
    Големи лъжи.Моя айфон 2г си събира прах в шкафа,но ако му се смени батерията защо не и да потръгне.
  • 2 Чекмедже бабаит

    0 2 Отговор
    във кутийката може да има всичко друго освен телефон. За такива пари не се купува какъвто и да е айфон
  • 3 Богдан

    0 0 Отговор
    4 гб му е "хард дискът" иначе ram e 512 mb. Странна играчка . Лично аз бих си купил ес класа за 200 хил долара ама явно собственикът се надява за препродажба.