Last news in Fakti

25 Август, 2023 18:15 2 098 13

Apple Maps получи удобна функция за моментите без интернет

  • apple-
  • apple maps-
  • карти-
  • интернет

Приложението предлага да си изтеглите карта на маршрута

Apple Maps получи удобна функция за моментите без интернет - 1

Една от големите нови функции в iOS 17 е добавянето на офлайн карти в Apple Maps, което ви позволява да изтеглите предварително регион от картата и да навигирате без Wi-Fi или мобилен интернет. Въпреки че Apple Maps не е най-доброто приложение за навигация на пазара, то офлайн картите в Apple Maps са много добре направени.

Новата функция дори напомня да изтеглите картите преди да тръгнете, ако се усъмните, че може да попаднете в район без интернет връзка. Детайлът е забелязан за първи път от потребител в Reddit и може да бъде открит в последните бета версии на iOS 17.

Когато планирате маршрут на iPhone с iOS 17, Apple Maps ще провери дали по маршрута ви има клетъчни услуги. Ако знае, че клетъчната услуга ще бъде слаба, преди да стигнете до местоназначението си, екранът с опции за маршрута автоматично ще включва връзка за изтегляне на карта, която покрива маршрута ви. На този етап е малко неясно как Apple Maps определя дали да показва предупреждението "ограничена услуга". Може би то се основава на телеметрия, събрана от други потребители на Apple Maps. Възможно е също така да е ограничено от региона


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    4 2 Отговор
    но Как КатоИнтернет Доставчиците Често спират без Причина Интернет Достъпът Излиза Грешка 502 Или уж Невалиден Аипи Адрес
  • 2 шааа

    14 1 Отговор
    Моля?!? Досега Apple Maps наистина ли е нямал офлайн карти?!?

    Коментиран от #10

  • 3 Професор

    12 1 Отговор
    Аз от доста време с андроид ползвам Гугъл Карти офлайн. Изтеглих карта на България и имам джипиес на телефона. Като карам в непознато място приятен женски глас ме упътва след триста метра наляво и т.нт. Без да съм включил мобилни данни.
  • 4 Дааа

    11 0 Отговор
    С ефекта "Уаууу" пак ги зомбитата колко важно нещо получиха измерите ябълката, дето останалия свят я ползва от 2007 година.
  • 5 Оффф

    14 1 Отговор
    Спрете да ни занимавате с тия спрелите
  • 6 Айзомби

    8 1 Отговор
    Кой ползва ейпъл мапс в бг.Трябва да е луд.Толкова е постна , неточна и няма почти нищо отбелязано,само тук там някоя главна улица.
  • 7 Джон

    0 9 Отговор
    Галине, не пиши за Апъл, ако харесваш Лили Иванова!
  • 8 Стив Джобс

    9 0 Отговор
    Аз още като съсдадох айфона казах: -Това е прост телефон за прости хора,за да могат и те да се оправят с него.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ил дъо Франс

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "шааа":

    Приятелю,отиди до някоя банка и изтегли кредит за айфон,така ще имаш реалната възможност да провериш .Ти досега в пещера ли си живял?
  • 11 Знайко

    6 2 Отговор
    Браво! Оф-роудърите ползват офлайн карти от 15 години. Даже на старaта ми Нокиа 808 Simbian belle refresh от 2012 имам приложение което се нарича view ranger и си има офлайн карти. Ако това е новост-вероятно съм пътувал назад във времето!
  • 12 Този

    0 5 Отговор
    Ами то си е написано, ама кой да чете. Приложението ще анализира маршрута и ако прецени, че някъде може да загуби обхват ще сваля конктетния участък от маршрута, гениално нали. Да видим колко десетилетия ще трябват на винаги догонващите дроиди с куп доработки от десетки компании да достигнат до нивото на Апъл... Иначе офлайн мапс си има и Айфон 3г., ама отде акъл и кой да чете...

    Коментиран от #13

  • 13 Хаха

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Този":

    Хайде да не преценя само, че не обичам несигурните неща. Нищо гениално няма в това. Аз залагам на сигурното! Епъл са нямали офлайн карти, а жалки маршрутчета. Друго си е да се изтеглят цели градове или държави.