Last news in Fakti

24 Ноември, 2023 19:33 1 518 0

Cruise ще възстанови автономните операции, но с много по-малък мащаб

  • cruise-
  • автономни таксита

Вероятно това ще се случи в Тексас

Cruise ще възстанови автономните операции, но с много по-малък мащаб - 1

Cruise, поделението за самоуправляващи се таксита на General Motors, планира да възобнови услугата си за таксита без шофьор в неуточнен град в САЩ. Информациятa идва от Reuters след като Калифорния забрани на автомобилите на проблемното бизнес подразделение да предлагат пътувания по обществени пътища след инцидент, при който пешеходец беше влачен от автономно превозно средство Cruise, след като беше блъснат от автомобил, управляван от човек.

След забраната подразделението за самоуправляеми таксита на GM спря всички пътувания с автомобили в САЩ, което предизвика известна вътрешна бъркотия. Главният изпълнителен директор Кайл Вогт и главният продуктов директор Даниел Кан се оттеглиха, а производството на колата без шофьор Origin (която няма волан и може да превозва няколко пътника) беше спряно.

Според Reuters Cruise ще се съсредоточи върху базираните на Bolt EV AV автомобили, които бяха замесени в множество инциденти през изминалата година, докато Origin ще остане в дългосрочната стратегия на компанията. Малко вероятно е Калифорния да е мястото, където роботизираните автомобили на GM ще се завърнат, като се има предвид как щатът ги забрани миналия месец. По-вероятен вариант би бил Тексас, където Cruise вече има операции във Финикс и Остин и където регулаторните органи са малко по-снизходителни към такситата без шофьори на GM.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА