Last news in Fakti

1 Декември, 2023 14:27 11 257 17

Google се извини на потребителите на Maps

  • google-
  • google maps-
  • инцидент

Навигацията изпрати десетки водачи в пустинята

Google се извини на потребителите на Maps   - 1

Google Maps се извинява на своите потребители, след като изпрати няколко калифорнийски шофьори по черен път, докато се връщаха от Лас Вегас през уикенда на неотдавнашното GP. Компанията заявява, че повече няма да изпраща автомобили по този път.

Шелби Ислър и семейството ѝ са били в един от автомобилите, които са попаднали в задръстване в пустинята в резултат на тази странност на Google, и казват, че събитието лесно е можело да стане опасно. Екскурзията е била по-скоро офроуд пътека, отколкото път, и е довела до откъсване на една от гумите на кросоувъра от джантата.

Тя и редица други хора са решили да минат по алтернативен маршрут след като Google Maps ги предупреждава, че пясъчна буря в близост до междущатска магистрала 15 прави шофирането по основния маршрут между Лас Вегас и Южна Калифорния опасно. Освен че избягват бурята, алтернативният маршрут обещава да съкрати пътуването им с два часа.

Но след като асфалтът преминава в чакъл, а после в черен път, тя и семейството ѝ разбират, че нещо не е наред. Въпреки това тя са били убедени, че карат по правилния път, защото Google е водил много други по същия път.

"Никой не обръщаше. Така че решихме, че води нанякъде", казва Ейслер."Бяхме от броня до броня."

В крайна сметка семейството на Ейслер решило да обърне. Това не е било никак лесно, тъй като по същия път са се движили много други превозни средства. Въпреки това, след като претърпяват много драскотини, спукана гума и щети за няколко хиляди долара, тя казва, че в крайна сметка се връщат на асфалтиран път, а след това и на бензиностанция.

Оттам се обадили на Uber, за да се върнат във Вегас, и отлетели за Калифорния. Въпреки че са в безопасност, Ислер казва, че обиколката е добавила горчив привкус към иначе забавното пътуване. От своя страна Google заявява, че вече няма да насочва хората по този път.

"Извиняваме се за случилото се миналия уикенд и можем да потвърдим, че вече няма да насочваме шофьорите, пътуващи между Лас Вегас и Лос Анджелис, по тези тесни черни пътища край междущатска магистрала 15 близо до границата между Калифорния и Невада", пише говорител на Google в изявление до The Post. "Днес шофьорите, които пътуват по този маршрут, се пренасочват през междущатска магистрала 15, която е отворена отново."


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Амчи

    20 12 Отговор
    Едва ли има шофьор, който пътува често да не е ял на гугъл 💩та😉
    Понякога добрата стара карта е безценна
  • 2 Николас Алексеевич

    8 22 Отговор
    Ее Това е Похвално, снимали са дори и черните пътища, Ние тук във Русия създадохме навигация която имаше 30 адреса на Външни тоалетни

    Коментиран от #10, #11, #12, #15

  • 3 Знайко

    14 3 Отговор
    Моя съвет е всеки който тръгва на път предварително да си планира маршрута, по кое време на деня или нощта да се движи, да влезе в гугъл мапс и да "покара" по трасето за да се увери в качеството на настилката и че е подходящо за негоия автомобил.
    Най-често най-лош е пътя на превалите, където е най-голямата надморска височина.
    Понеже имам субару и си карам по разбитите пътища с 80 км/ч за да избегна трафика, постоянно срещам заблудени румънци и други европейци по пътища където има дупки ,но няма вулканизатори.
    Познайте кой им казва , че там има атернативен маршрут?
    Даже им пише , че ще спестат време, но не пише че ще си счупат колата и ще бедстват.
  • 4 провинциалист

    7 1 Отговор
    Да позная ли, че всеки навигира в режим 3Д и реално няма представа къде се намира докато кара?
  • 5 Джон

    6 9 Отговор
    Гугъл Мапс дава много грешни направления
  • 6 Азтитято

    9 9 Отговор
    Това лято като пътувахме към морето, имаше над 30км тапа на магистрала Тракия. Пуснахме гоогле мапс и ни прекара през една тайна уличка и си спестихме 2 часа висене в задръстването. Радваме се че не харесвате и не ползвате апликацията, защото ако я ползвахте и обходния маршрут щеше да е тапа. Ползвайте си хартиените карти хахах

    Коментиран от #7

  • 7 Джон

    0 13 Отговор

    До коментар #6 от "Азтитято":

    Ползвам Апъл Мапс, който дава много по-точни данни за задръстванията от Гугъл Мапс и е малко вероятно да те прекара през някоя нива. Винаги познава кога ще пристигнем с точност до минута.

    Коментиран от #8

  • 8 шафьор

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "Джон":

    явно не си карал и с двете достатъчно и на много различни места. гугълската е по-добрата от двете но има и по-добри и от тях
  • 9 Бай Спас

    3 3 Отговор
    Преди няколко години Гуглето ми прекара по такъв път, че още се чудя как оцеляхме.
    И пак беше най - краткия .
    Пловдив -Трявна.
    Прекара ни през Мъглиж, Борущица и Кръстец .
    Три пъти през река, като последния около двеста метра по коритото.
    Добре, че не беше валяло.
    Писах им, но две години след това не го бяха оправили, сега не знам.

    Коментиран от #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Анонимен

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Спас":

    Просто е ...купуваш си навигация Гармин и си караш като пич
  • 14 Иван

    1 3 Отговор
    Пробвайте да стигнете с Гугъл мапс до магазин метро 2 на бул Европа... С уеиз няма проблем
  • 15 Хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Николас Алексеевич":

    На тебе не ти е повредена картата, а централния процесор. Избери в кое посолство и ходи да ти сложат нов.
  • 16 6Х6

    0 0 Отговор
    Щом се доверяваш на патока, ще потънеш надълбоко.
  • 17 И кво

    0 0 Отговор
    Ни занимавате с простата Кравария?НЕ ЗАСЛУЖАВАТ И МИНУТА ДА ДИШАТ ТЕЗИ ИЗВЕРГИ ОБЪРКАЛИ,ТО ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО ИМ Е ТАКОВА ОБЪРКАНО И РАЗБЪРКАНО