Last news in Fakti

4 Декември, 2023 19:22 2 898 14

YouTube затяга още повече мерките срещу „адблокери“

  • youtube-
  • реклами-
  • google

Компанията ще обнови софтуера си

YouTube затяга още повече мерките срещу „адблокери“ - 1

По-рано тази година Google пусна нов ъпдейт за YouTube, който затегна изключително много мерките срещу така наречените „адблокери“ или софтуери, които блокират рекламите във и около видеата. Това не се хареса много на потребителите и докато в началото беше само тест, то впоследствие всички се сблъскаха с това.

Решението за прескачане на тази мярка е деинсталирането на този софтуер или спирането му и примиряването с реклами или плащането на абонамент всеки месец при който една от функциите е премахването на тези досадни реклами. Сега изглежда от YouTube не са достатъчно доволни от това, което софтуерът прави и ще представят нов ъпдейт.

Третата версия на софтуера, който ще се разпространи в YouTube ще затегне още повече нещата и ще спре дори и някои програми и браузъри, които по някакъв начин прескачаха забраната до момента.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    4 11 Отговор
    Добре!
  • 2 Алчността убива

    29 5 Отговор
    Да му мислят телефонджиите!
  • 3 Кле Цам и уТубъри и

    8 3 Отговор
    Провайдърии и Флуенсъри
  • 4 Студопор

    30 9 Отговор
    Все ми е едно... И без това не пазарувам от тия тъпи реклами. Пък аз и без тубата мога.

    Коментиран от #7

  • 5 Знайко

    15 13 Отговор
    Че тя тубата стана само за деца...даже за деца без родители....отитай да намериш нещо сериозно, излиза целия спам на света по темата но не и това което търсиш.
    В умния им алгоритъм има думи за които е закачен целия спам вселената-ъпдейт,даунлоадс, уиндоус, нвидиа, браузър...вместо да напиша IBM t43p пиша т43п с надежда да намеря нещо на български и да прескоча свързаните с IBM резултати.
    Много ме улесняват, чак съм си сменил търсачката с дък-дък, които познават по-малко от мен ама поне дават конкретни резултати ако знаеш какво търсиш.

    Коментиран от #9

  • 6 Ко речи?

    16 3 Отговор
    За сега на браузъра Brave не му се отразява.

    Коментиран от #8

  • 7 Ко речи?

    36 4 Отговор

    До коментар #4 от "Студопор":

    Не става въпрос дали пазаруваш или не. Става въпрос, че е дразнещо през 5 минути да ти пуска реклами по 5-6 секунди.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Добеца

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "Знайко":

    Ами то така не се търси на български. Така можеш само в някой форум нещо да намериш, ако някой е решил, че това е "правилно" и да го напише така. Аз винаги си намирам всичко полезно още от първия път на първа страница. На крив вълната му пречи =)

    Коментиран от #11

  • 10 Офанзивен дефанзиф

    25 6 Отговор
    Ползвам Youtube Premium и съм много доволен - 11 лв. на месец е нищо за екстрите, които получаваш - без реклами, работи на заден фон, при загасен дисплей, 5 устройства с един акаунт. Напълно ме устройва цената засега, затова я плащам и не се оплаквам. Но съм съгласен с останалите, че ужасните реклами през няколко минути, за няколко секунди, са направо вбесяващи! Може поне да са малко по-нарядко - иначе забравяш какво си почнал да гледаш, докато мине тази досада... Вярно, че услугата е безплатна и всеки може да гледа свободно, но все пак толкова реклами... Ако ми се гледат реклами, ще гледам телевизия! А така само се отвращавам - досега не съм си купил нито един продукт, чиято реклама я пускат във всеки рекламен блок...
  • 11 Добеца

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Добеца":

    Веднага си излиза стига да си търсиш както си му е реда. Защо се пъните да втълпявате лъжи и глупости?

  • 12 Трак

    18 6 Отговор
    Ши-ба-ните ю туб са най големите бо-:клу-ци и мизерници. Дано се появи една подобна платформа без реклами и да ги отнесе .
  • 13 псевдогурута

    1 1 Отговор
    и сега как да гледам Асен Генов?
  • 14 Васил

    6 0 Отговор
    Екстенжъна Ad Speedup за десктоп браузър засега е легално решение. Не премахва рекламите, а ги превърта със скоростта на едно премигване. Ако не държите за сте в Google акаунта, има друго десктоп приложение - Free Tube. За андроид има Youtube Revanced.