Last news in Fakti

5 Януари, 2024 11:01 2 936 5

Нов вид сгъваем електрически велосипед

  • велосипед-
  • сгъваем велосипед-
  • електрически велосипед

Иновацията се нарича Fuell Fold

Нов вид сгъваем електрически велосипед - 1

Fuell представи електрическия велосипед Fold, чието име подсказва една от характеристиките му – възможността за сгъване. Поради това моделът е подходящ за собственици на малки апартаменти или за тези, които искат да транспортират велосипеда в багажника на кола.

Рамката на Fold е изработена от алуминиева сплав и има малък багажник отзад, който може да издържи товар до 10 кг. Моделът е с верижна трансмисия, с осемстепенна касета Shimano Altus и с хидравлични дискови спирачки Tektro HD-E 350.

Нов вид сгъваем електрически велосипед

Дебелите 20 цолови гуми осигуряват безпроблемно каране и по неперфектни пътища. Педалите се подпомагат от 750 W електрически мотор и 720 Wh клетъчна батерия Samsung, скрита в рамката.

Според производителя зарядът на батерията стига за 110 километра при щадяща работа на електрическия мотор и за 48 километра при максимална. Иновацията се зарежда с мрежово зарядно за 6 часа.

При подпомагане от страна на електромотора, максималната скорост на на Fold е 32 км/ч. Теглото на този велосипед е 37,4 кг, а цената на модела на официалния сайт е $2 731. Комплектът включва LED фар и пластмасови калници.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нов

    5 2 Отговор
    Щом максималната скорост е 32 км/ч трябва регистрация, номер, пътен данък всяка година, застраховка. До 25 км/ч могат да минат без регистрация

    Коментиран от #2

  • 2 Собственик

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Нов":

    Моя вдига около 50 км/ч, батерията издържа около 60 км и нито има регистрация нито номера. И го имам от около 9-10 години и едва миналото лято смених батерията. И не е за подпомагане както този боклук горе.
  • 3 СЗО

    2 1 Отговор
    С тегло от 38кг трябва да може да се бута в сгънато състояние.
  • 4 Ехе ...

    7 0 Отговор
    $$$една от характеристиките му – възможността за сгъване. $$$
    И ловешкото "Балкан"че имаше преди десетилетия способността да се сгъва на две и даже беше с крачен двигател (т.е. по-екологично от електрическото Fold :).
  • 5 Собственикът

    0 1 Отговор
    Моята е много подобно. Купих го за по малко от 2к $ и съм много доволен.