Last news in Fakti

23 Декември, 2013 10:57 6 940 0

OnlyWatch или часовници за 6 млн. евро

  • часовници-
  • onlywatch

 

Пред нас са част от уникалните устройства от благотворителния аукцион OnlyWatch, състоял се в Монако в хотел Hermitage, на който 33 марки часовници представиха уникални модели в подкрепа на изследванията свързани с мускулната дистрофия на Дюшен. Събитието стана особено привлекателно за крупни колекционери от цял свят, тъй като всеки представен лот бе единствен по рода си от колекциите на марките. За ентусиастите беше предоставена и невероятната възможност за закупуване на отделни единични бройки на цени от 30 000 евро. Както се предполагаше, цената на някой модели, многократно превиши първоначално обявената. Събраните средства надхвърлиха 6 милиона евро. Сега ви представяме някои от най-интересните модели:
 
Girard-Perregaux Chrono Hawk

Съвременна класическа марка, моделите на която, меко казано излизат от стандартните рамки. Тази година компанията удиви всички с новия революционен механизъм Constant Escapement и обновлението на спортната колекция с перфектния Hawk Chronograph, който на пръв поглед изглежда обикновен, но всъщност е поразителен като изработка. Въпреки че това не беше звездата на аукциона, за него бяха платени 43 000 евро.
 
 
Hublot Classic Fusion Tourbillon Red Ceramic

Почитателите на марката Hublot(чете се Ю-бло) имаха възможността да се насладят на модела изработен в един екземпляр, специално за аукционна. Classic Fusion Tourbillon е с червен керамичен базел, който изглежда все едно е нарисуван от ръката на майстор художник. Продаден за 135 000 евро.
 
 
Maurice Lacroix Masterpiece Seconde Mysterieuсе

Maurice Lacroix, извършвайки невероятна новаторска разработка, успя да представи спортния Mystery Second. Главната особеност на модела е секундната стрелка, разположена на 6 часа, която буквално, лети над основния циферблат и на пръв поглед се движи хаотично. Всъщност, движението на стрелката се извършва по определен начин, недостъпен за човешкото зрение и създава впечатление за нещо тайнствено и непонятно. Продаден за 41 500 евро.
 
 
Roger Dubuis La Monegasque

За Roger Dubuis, едва ли е било толкова сложно да решат кой точно модел да изберат за аукциона, тъй като, тяхната най-голяма колекция се нарича La Monegasque. Представен е усъвършенстван класически модел с турбилон и добавен открит поглед към микро ротора. Продаден за 94 000 евро.
 
 
Christophe Claret X-Trem-1 Pinball

X-Trem-1 е доста необичаен механичен часовник създаден от гения в часовникарското изкуство Кристоф Кларе. Механизмът се състои от две малки кухи сфери от стомана, отговарящи за индикацията на часовете и минутите. Движението на сферите се осъществява под въздействието на два малки магнита. Цилиндричните клетки нямат предпазни стъкла и индикаторите буквално могат да се докоснат с ръка. Невероятният часовник е допълнен и с класически турбилон Claret, разполовен на 6 часа. Продаден за 135 000 евро.
 
Richard Mille Tourbillon Prototype Yohan Blake

Йохан Блейк (в случай, че не сте гледали Олимпийските игри миналата година) завоюва 2 сребърни и един златен медал в спринта, носейки на ръката си уникалния часовник РМ 038. Няма учудени, че точно този модел с лекота се продаде за 474 500 евро.
 
Van Cleef & Arpels Lady Arpels Une Journee A Monaco

"Ден в Монако" е превод на оригиналното название на модела. Неповторим дамски часовник украсен с диаманти в базела, перлен циферблат и въртящ се диск със силуетите на жена и нейната малка дъщеричка. Продаден за 81 000.
 
 
Patek Philippe 5004T

Любим модел на всички колекционери и връх в часовникарството като цяло - супер сложен механизъм с вечен календар, сплит-секунден 12 часов хронометър, специален титанов корпус .... Тази година Patek Philippe постави абсолютен рекорд с продажбата на новия 5004Т reference за убийствените 4 милиона евро.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА