Last news in Fakti

28 Март, 2019 13:50, обновена 14 Юли, 2022 12:13 17 091 7

10-те най-печеливши швейцарски марки за часовници (ВИДЕО)

  • часовници-
  • швейцария
10-те най-печеливши швейцарски марки за часовници (ВИДЕО) - 1

Известно е, че в света на аналоговите часовници, швейцарските специалисти са едни от най-добрите. Надписът "swiss made" в долната част на циферблата говори за качество, имидж и статус. Неслучайно и цените им са в пъти по-високи от аналогични немски или японски часовници. Сега ви показваме една класация, на десетте най-печеливши швейцарски марки за часовници за изминалата 2018 година. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    14 5 Отговор
    Имам две омеги "Сеемастер". Единият е от 1962 год.и го плзвам без проблеми. Предпочитам го заради изчистените форми.
  • 2 Запознат

    18 8 Отговор
    SWISS MADE отдавна не е символ на качество, а означава, че определен процент /не всички/ части са произведени в Швейцария. Използват се масово евтини механизми с пластмасови части вътре, които изкарват максимум до изтичане на гаранционния срок. "Швейцарец" под 1000 Евро е пълен боклук. Пак си помислете за качеството при японците и германците. Да не говорим за микропроизводителите, които имат ултра повече предимства пред ниския и среден клас швейцарски часовници.

    Коментиран от #3, #4, #5

  • 3 John Doe

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Запознат":

    Не съм ного съгласен. За пример ще дам механизма на TISSOT - Powermatic 80. Един от най-добрите и прецизни механизми в световен мащаб, на много достъпна цена, надминаващ като качество марки с десетократно по-високи цени.
  • 4 асддса

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Запознат":

    Е така е, но това е при евтините часовници. На нивото на Patek и Audemars Piquet си получаваш качество. При по-евтините Omega са качествени.
    Но това не означава че останалите са лоши, напротив. Много по-добре е да вземеш който и да е било Tissot под 1000 от колкото всякакви кварцови фешън марки, арманита, гучита, и такива боклуци.
    А за японците мога само да кажа - Grand Seiko
  • 5 Boxer

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Запознат":

    Тисота ми (визодейт 400$), съм го разглобявал до последното болтче. Пластмаси там не видях. Имаше едно "капанче" заложено от производителят, но да кажа че механизмът е нискокачествен - няма как. И до сега часовникът си върви точно и ми е удоволствие да го гледам ;)
  • 6 Batushka

    1 6 Отговор
    От руските по-добри нема. Те са най-бързите в свето. И след 20 годин сдават багажо. Крадоха, но не успяха на 100%.
  • 7 Сергейко

    4 3 Отговор
    Статията се отнася за 10-те най-печеливши швейцарски марки, а не за това което правят :)