Last news in Fakti

20 Март, 2024 12:23 9 601 35

Чипирането на населението започва

  • чипиране-
  • население-
  • джаджи

Безжична мрежа от сензори, вградени в човешкото тяло, ще следи здравето

Чипирането на населението започва - 1

Пандемията от COVID-19 породи конспиративни теории за чипирането на световното население. Сега обаче става ясно, че с течение на времето населението по света наистина постепенно ще придобие чипове, но чипирането няма да се случи по същия начин и поради грешни причини. На първо място, хората със сериозни здравословни проблеми ще получат вградени микросхеми. И дори здрави хора ще имат нужда от чипове, за да следят състоянието си. Това ще бъдат мрежи от стотици сензори, вградени в тялото, и първата стъпка към това вече е направена.

Учените разработват концепция за мрежа от малки безжични сензори, които не изискват автономно захранване. Захранването се предава към тях безжично, а малкият им размер означава много малки изисквания за захранване. Акцентът в разработката е, че сензорите не работят в постоянен режим, а като неврони в човешкия мозък. Всъщност от тях се създава нещо като нервна тъкан, само че безжично.

Сензорът се задейства само ако сигналът премине през мрежата - ако има нужда от предаване на сигнал. В този режим системата може да работи условно неограничено време, консумирайки минимум енергия. В същото време той ще следи състоянието на човешките органи и системи в реално време, например чрез проследяване на определени биомаркери в слюнката, потта или кръвта на човек.

„Ние имитираме тази структура [на нервната тъкан на мозъка] в нашия подход към безжичната комуникация. Сензорите няма да изпращат данни постоянно, те просто ще изпращат съответните данни според нуждите под формата на кратки електрически разряди и ще могат да правят това независимо от други сензори и без координация с централен приемник. Благодарение на това бихме могли да спестим много енергия и да избегнем препълването на нашия централен приемник с по-малко значими данни“, обясняват авторите на разработката, учени от университета Браун, САЩ.

Работата се основава на предишни изследвания, проведени в университета, които въвеждат нов вид невронна интерфейсна система, която използва координирана мрежа от малки безжични сензори за записване и стимулиране на мозъчната дейност. Сензорите не е задължително да се използват като независими единици. На първо време, очевидно, те ще бъдат вградени в различни импланти. Въпреки това, с напредването на миниатюризацията, такива сензори ще разширят своята функционалност и възможности. Човешкото здраве е преди всичко профилактика на болестите, а не тяхното лечение. Сензорите са доста способни да идентифицират проблеми в ранните етапи.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    96 19 Отговор
    Кланницата на гои наближава ,тази седмица в Дубай на среща на СЗО обявиха започването на операция Х за бъдещия вирус Х ,през май месец е приемането на Глобалната Стратегия за Реакция при Пандемия,след като всички държави ратифицират това споразумение ,ще започне новата пандемия от поредния еврейски вирус,което означава отказ от държавен суверенитет при Пандемия и СЗО -разбирай Световното правителство на ционистката финансова мафия поема контрола на държавата и тогава ще започне истинската кланница с насилствена ваксинация , който не иска ще бъде въдворен в изолатор -концлагер и никой няма да може да излиза от вкъщи без зелен сертификат ,вратите на Кауфланд ще се отварят само като си сканиращ сертификата за ваксинация ,ще оцелеят само около 10 души на 1000 000 другите ще бъдат отровени от еврейски ваксини

    Коментиран от #8, #29

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    100 5 Отговор
    Ако не сте гледали "Дилъри на врем" - изгледайте го, докато имате време ❗

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    43 5 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    "ДИЛЪРИ НА ВРЕМЕ"
    /моя гр./
  • 5 Субар

    68 6 Отговор
    Яснооо.
    Ще ни следят да ли сме ваксинирани с "правилната" ваксина и да ли сме "достатъчно" ваксинирани...
  • 6 Пич

    71 5 Отговор
    Разбира се ! Сатаната е господарят на лъжата !!! А много от вас забравят , че той е и Княз на този свят ! Чипирането ще е точно толкова полезно за вас , колкото всяка лъжа , която са ви пробутали , за да ви поробят !!! Да подсещам ли - демокрация , комунизъм , религии , еманципация , свободно определяне на пола , отказване от храна , изолация , и .......

    Коментиран от #17

  • 7 Изкукуригал

    58 9 Отговор
    Айде евроатлантичета това е вашата мечта тичайте на опашката
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 истина ти казвам

    63 7 Отговор
    Крайна цел,контрол на съзнанието за изпълнение на определени заповеди.
  • 10 хахаха

    37 2 Отговор
    Трябва да ни сложат и борд компютър и чипове - сензори на всички крайници и органи! И където даде дефект на комютъра да ти излиза чек енджин !

    Коментиран от #23

  • 11 И живите ще завидят на мъртвите

    45 4 Отговор
    И живите ще поискат да ги последват но няма да могат
    Нещо такова беше
  • 12 Ганьо ендженерата

    18 0 Отговор
    Пт зачинда ше изтегля кодеци и пачове и пак ще го подкарам
  • 13 руzcлямците

    11 32 Отговор
    са си чипирани

    Коментиран от #32

  • 14 Чапай

    40 6 Отговор
    Те сега я втасахме, неможаха да ни ликвидират с "ваксините" от КоДив, та сега ще ни доосмъртят. Които преждевременно му се умира да се чипира на ВОЛЯ. Както беше и за Ковид, който се набоцка умря. А със здраве си останете !!!
  • 15 хйлк

    42 0 Отговор
    Хората спонсориращи разработването на тези технологии са загрижени много за здравето на населението, те са филантропи.
  • 16 🕯🕯🕯

    29 3 Отговор
    Аре нема нужда!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ПРИПОМНЯНЕ

    36 5 Отговор
    Caтaнaтa e рeaлeн и мнoгooo cилeн. Нeгoвитe cлуги ca нaвcякъдe и нa нaй-нeoчaквaни мecтa. Зa примeр щe Ви дaм caмo хoрocкoпитe, c кoитo e пълнa буквaлнo вcякa мeдия! Кoe му e caтaнинcкoтo нa хoрocкoпитe?- Тa тoвa e гaдaeнe! 10. нe бивa дa ce нaмирa у тeбe (тaкъв), кoйтo прeкaрвa cинa cи или дъщeря cи прeз oгън, прeдcкaзвaч, гaдaтeл, врaжaч, мaгьocник,.. Caтaнaтa ocвeн, чe e рeaлeн и мнoгo cилeн e и мнoгo хитър. Бoг зaбрaнявa гaдaeнeтo пo вcякaкъв нaчин, вкл. и хoрocкoпи. Кoй e прoтив Бoгa и зaкoнитe Му? Кoй Му e прoтивник? Тoвa e дявoлa и нeгoвитe изчaдия(дeцa). Вceки, кoйтo e прoтив Бoгa e c дявoлa, нямa cрeдeн път. Бoг иcкa дa гo oбичaмe и тoвa ce изрaзявa в cпaзвaнe нa зaкoнитe Му. Вceки, кoйтo Гo мрaзи и ce прoтиви нa нaрeдбитe Му, щe пocлeдвa лукaвият в oгнeнoтo eзeрo зa вeчнocттa.

    Коментиран от #22

  • 19 мани беги

    14 0 Отговор
    жа мое ли да копаме биткойня с тез чипове?
  • 20 парци

    17 1 Отговор
    "чипирането няма да се случи по същия начин и поради грешни причини."

    Вервайте им!
  • 21 Демократ

    8 33 Отговор
    Плашилата на конспираторите са в пълна активация и ако един човек има една гънка в мозъка,свързана с Кремъл, няма как до бъде нормален. Той ще е патологично постоянно уплашен за живота си и няма как до сътвори нещо човеколюбиво и ще пръска злоба,омраза,неспособност да се справи с нищо. Такова общество има Путин в Русия и такива създава чрез хибридната война,която е обявил на света.
  • 22 по-добре вълк на Один

    4 9 Отговор

    До коментар #18 от "ПРИПОМНЯНЕ":

    отколкото овца божия
  • 23 Умен по цялата глава

    12 3 Отговор

    До коментар #10 от "хахаха":

    Тъщата с F1 й затварям голямата уста...С F2 я пращам на магазина за бира....С F3 почва да реже салатка за ракийката и подрежда картите за белота...и така нататък...Пък вие си мрънкайте колкото искате...!!!

    Коментиран от #34

  • 24 Нищо ново

    2 8 Отговор
    МВР чипират бебета от 50 години!
    Половин България са чипиране!
  • 25 Кольо

    14 1 Отговор
    Ракията ще изгори кабеляците и сензорите

    Коментиран от #35

  • 26 Мдаааа

    7 0 Отговор
    И като решат ще ти спрат дишането от разстояние. Както могат да ти изключат и запалят колата. Или да те направят убиец. Но ако е само за нуждите на сляп да прогледне или глух да чува е хубаво нещо. Ще видим...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Факт

    2 10 Отговор
    Много закъснявате,в България русофилите отдавна са чипирани зомбита мечтаейки за западен стандарт на живот но пък симпатизират на кочината русия.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Не са чипирани

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "руzcлямците":

    Единствено лабораторните мишки като теб, но Мъск ще те отправи по имейла предложение, на което няма да можеш да откажеш.
  • 33 Мнение

    2 0 Отговор
    Еми нали беше конспирация. Правила си опити върху отделни индивиди сега вече искат върху всички. Добре де ама да се приеме необходимото законодателство да се защитят хората от неправомерното действия когато налива са налице.
  • 34 Пилотът Гошу

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Умен по цялата глава":

    Че за кво тъй... Аз съм я вързал към дистанционно, къде да пускам цял компютър...
  • 35 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Кольо":

    Срещу нежелано чипиране помага електрошокът. Жената веднъж да те стрелне с него и всички чипове изгарят.