Last news in Fakti

8 Февруари, 2014 10:00 24 473 11

Mercedes-ът на часовниците

  • iwc-
  • часовници
IWC е втората по опитност швейцарска фирма за производство на часовници, основана през 1868 като International Watch Company, сега известна като IWC Schaffhausen. Именно тази компания се оказва достойна да партнира на един от лидерите в автомобилостроенето Mercedes-Benz.
 
IWC е официалният технически партньор на отбора във формула 1 Mercedes AMG Petronas, а с последната си колекция Ingenieur (от френски - инженер), фирмата пренася на съвсем ново ниво сътрудничеството между тях.
 
Интересно е да се отбележи, че някои от детайлите в колекцията събуждат асоциации с болидите на Mercedes, като едновременно с това не са забравени и високотехнологичните седани Mercedes-Benz. Ето и трите най-ярки примера.
 
 
IWC Ingenieur Chronograph Silberpfeil

Дизайнът със секундомер, тахиметрична скала и функция flyback, директно го свързва с легендарния състезателен автомобил Silver Arrow W25 с корпус от искрящ метал от средата на 30-те години. Очевидно е сходството между часовника и автомобила, откриващо се в кръговия зърнест циферблат е точно като стоманения приборен панел на болида.
 
 
IWC Ingenieur Automatic AMG Black Series Ceramic

Този часовник е специално посветен на AMG Mercedes. Тук дизайнерите на часовника специално са оптимизирали използвания черен цвят - някой повърхности са блестящо гланцови и покрити с лак, други матови без блясък. Вдъхновен от керамичните спирачни дискове при AMG, корпусът на часовника е изпълнен с неповторим стил.
 
 
IWC Ingenieur Automatic Carbon Performance

Модел от най-новата колекция, същевременно и най-високо технологичен. Изпълнен е от карбон, а каучуковата каишка с елементи от телешка кожа прикрепени заедно с жълти или червени нишки, напомня лентите на състезателните гуми от мек и супер мек вид.
 
 
В днешно време, за много хора Mercedes-Benz е не само символ на ненадминат във всяко едно отношение автомобил, но служи и като нарицателно понятие за качество и база за сравнение на всичко останало. Компанията IWC отдава дължимата почит към ерата, когато автоконцернът създава най-добрите коли в света и с радост подкрепя общите им планове за близко и далечно бъдеще.
Както времето и пространството са безгранични, така и темата е неизчерпаема, но се надяваме, че поставената основа е добро начало...

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Циг Циг

    2 0 Отговор
    Ъ, кои се интересува от тези часовници!..Във Китай са на килограм.Да бяхте написали нещо за каката,ЕЙ ТОВА Е СОЧНА,НАПРАЩЯЛА,ПАЛАВНИЦА.....КОЯТО МОЖЕ ДА СХРУСКА ВСЕКИ МЪЖ.АБСОЛЮТНА ФАРАЖОМЕЛКА,,,!Браво кака!

    Коментиран от #7

  • 2 Бай Иван

    3 0 Отговор
    И като си сложа на ръката китайска реплика за 8лв мислиш ли че някой изобщо ще забележи разликата?

    Коментиран от #10, #11

  • 3 Николай Колев

    1 0 Отговор
    Такива фуражомелки с 8лв. не се ловят,брат!
  • 4 zhechko zhechev

    0 0 Отговор
    Азис е това.
  • 5 zhechko zhechev

    0 0 Отговор
    Азис е това.
  • 6 zhechko zhechev

    0 0 Отговор
  • 7 maratoneca .

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Циг Циг":

    Предполагам "каката"е главен конструктор на часовниците,затова моля,малко по-сериозно!
  • 8 ония на луната

    1 0 Отговор
    Марката е отлична , ама тия нещо се изсилиха в статията.Втората по опитност- . Само човек дето си купува часовник за 8 лева (като долните капацитети)може да напише подобна глупост. Иначе - момченца ,дето коментирате- някой часовници от тази марка струват повече от нов мерцедес.
  • 9 Shmeker

    0 0 Отговор
    Еми някви часовници. Показват колко е часа. Освен че имат дървен дизайн и носят швейцарско име с друго не мога да ги запомня тия. Големите им швейцарски марки имат и компас и някоя друга екстра. Смарт уоча е сега на мода... 21 век..

    Аз ся съм със соларен японски щот не ми се занимава с батерии. Къпя се с него, плувам и т.н.
  • 10 Йордан Стойнов

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Иван":

    Аз като маниак на тема часовници, веднага ще разбера дали струва 8 лв. или е оригинал. Колкото до заглавието, лично моето неангажиращо мнение е, че Breitling е Мерцедес-ът на часовниците.
  • 11 S Bogomilov

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Иван":

    Бай Иване, много се изложи с твоя коментар... Гледам, че си много активен във форума и общо взето се изказваш компетентно, но тук направи гплямо падение. Но няма проблем, явно не разбираш от часовници.
    Хубавият часовник е класа, престиж, удоволствие..Това е като да караш хубава кола или да имаш хубава жена до себе си или с една дума това е израз на вкус.
    Можеш да носиш часовника си от 8 лв и както казваш на никой няма да му направи впечатление ,понеже тези които могат да забележат разликата или оценят хубав часовник явно не са в твоето обкражение.
    А що се отнася до смарт уочите бих казал , че това са еднодневки и никога няма да имак класата или чара на класическия часовник Не случайно много от тези фирми са с 200 годисхна история...