Last news in Fakti

15 Февруари, 2014 10:00 4 613 2

Летящо Ferrari

  • ferrari-
  • piaggio-
  • aero p180 avanti ii
Piaggio Aero и Ferrari са две неразделни компании, както на състезателните трасета по целия свят, така и в небето. Подобно на Ferrari, Piaggio Aero олицетворява високи технологии и неповторим италиански стил. Сега отново ще стане дума за най-разпознаваемото лого в света ‘’Черното конче”, този път обаче емблемата на Ferrari гордо украсява самолета Piaggio Aero P180 Avanti II. Самолетът е на разположение на Скудерията, като това е и единственият самолет, удостоен с високата чест да представлява Ferrari.
 
В Piaggio Aero P180 Avanti II ръка за ръка вървят иновации, производителност, комфорт, пространство и безшумен луксозен салон. Фактът, че компанията Piaggio Aero Industries SpA създава самолет, нямащ аналог в света, не е учудващ. Този самолет първоначално е голяма заплаха за фалит на компанията, но всъщност впоследствие се превръща в неин спасител. Огромен интерес, още към първия демонстрационен Avanti, проявява Пиеро Ферари - шеф на известната едноименна марка автомобили. Купувайки основният пакет акции от IAM Rinaldo Piaggio, той основава нова компания Piaggio Aero Industries SpA. Така нещата рязко потръгват. Италианският самолет Piaggio P180 Avanti веднага привлича към себе си огромно внимание, благодарение на необичайния си дизайн. Новаторските решения на конструкторите на Piaggio, приети при разработката на Avanti, са по-характерни за военната авиация, отколкото за цивилната.
Конструкцията на самолета е сред последните постижения в областта на аеродинамиката и съвременните технологии. Например, при постоянна скорост от 750 км/ч, разходът на гориво е на половина по-малък от най-икономичния реактивен самолет в този клас - Cessna CJII. Piaggio–то притежава и най-комфортната пилотска кабина. Със своята височина и обем тя се доближава до тези на доста по-големите самолети. В пасажерския салон, удобно биха могли да се разположат девет ръстови пасажера. Още нещо интересно е, че шумът в кабината е само 68 децибела. Кабината е и със специална херметизация осигуряваща до височина 7 000 метра, налягане равно на това на морското равнище.
 
Това е любимият самолет на много от най-заможните хора по целия свят, но най-вече е привилегия за руските олигарси. Цената му не се споменава официално, но парите не са единственият фактор за неговата покупка. Необходимо е специално одобрение от страна на собствениците. Най-краткият срок за получаване на желаното въздушно Ferrari е не по-малко от 11 месеца след одобрението и предварително заплащане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 galaxy

    2 0 Отговор
    Красота и лукс! Страхотен е!
  • 2 Кобрата

    0 0 Отговор
    много луксозно