Last news in Fakti

5 Юли, 2024 16:01 1 294 1

Pixel 9 ще разполага с нов сензор за пръстови отпечатъци

  • pixel 9-
  • pixel 9 pro-
  • google

Очаква се той да е идентичен с този при S24 Ultra

Pixel 9 ще разполага с нов сензор за пръстови отпечатъци - 1

Съобщава се, че Google ще се откаже от бавните и ненадеждни скенери за пръстови отпечатъци под дисплея от миналото, като оборудва предстоящата серия Pixel 9 с най-съвременния ултразвуков сензор. Този дългоочакван ъпгрейд би трябвало най-накрая да реши проблема с бавното отключване с пръстов отпечатък, който тормозеше предишните модели Pixel.

Предишните телефони Pixel, като се започне с Pixel 6, разчитаха на оптични скенери за пръстови отпечатъци в дисплея. Макар и функционални, тези сензори бяха критикувани за това, че са бавни, неточни и лесно се заблуждават от влага или мръсотия. Друга неприятност беше ярката светлина, която те излъчваха при слаба осветеност.

Очаква се обаче Pixel 9 да разполага с ултразвуков скенер за пръстови отпечатъци Qualcomm 3D Sonic Gen 2. Тази технология създава по-подробна 3D карта на пръстовия ви отпечатък, което води до по-бързо и надеждно отключване. Освен това ултразвуковите скенери функционират безпроблемно при различни условия на осветеност, като премахват необходимостта от натрапчивата светкавица, използвана в оптичните сензори.

Има обаче едно изключение. Поради уникалния си дизайн сгъваемият Pixel 9 Fold може да се придържа към сензора за пръстови отпечатъци, интегриран в бутона за захранване, отказвайки се от ултразвуковото подобрение, на което се радват неговите братя от линията Pixel 9.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    2 0 Отговор
    Искам нещо с повече от 9 пиксела