16 Юли, 2024 21:15 1 602 1

Продажбите на смартфони са се увеличили в световен мащаб

  • samsung-
  • apple-
  • xiaomi

Покачването е за пореден период

Продажбите на смартфони са се увеличили в световен мащаб - 1

Canalys съобщава за 12% скок на доставките на годишна база за второто тримесечие на 2024 г., което е третото поредно тримесечие на растеж. Това следва ръст от 10% през първото тримесечие на 2024 г. и 8% през четвъртото тримесечие на 2023 г. Забележително е, че през второто тримесечие на 2023 г. доставките на смартфони за последен път са спаднали на годишна база.

Samsung остава пазарен лидер с 18% дял, но това е по-малко от 21% през миналата година. Това може да се дължи на по-спокойното второ тримесечие, след като през първото тримесечие беше пуснат на пазара Galaxy S24. Предстоящите им сгъваеми телефони, Z Fold 6 и Z Flip 6, може да им помогнат да се възстановят през третото тримесечие.

Apple преследва Samsung отблизо, като през второто тримесечие на 2024 г. завладява 15% от пазара, което е значителен ръст от 2 процентни пункта. Този ръст вероятно се подхранва от очакването на предстоящите модели iPhone 16 Pro и Pro Max на Apple, за които се говори, че ще разполагат със собствен изкуствен интелект "Apple Intelligence". Очаква се цялата линия iPhone 16 също да се възползва от тази интеграция на ИИ, след като iOS 18 бъде пусната през септември.

Xiaomi се намира близо до Apple с 16% пазарен дял, което е с 2 процентни пункта повече от второто тримесечие на 2023 г. Vivo я следва с 9% пазарен дял, което е леко увеличение спрямо 8% през миналата година. Transsion запазва дела си от 9% от Q2 2023, като затвърждава позицията си на пети по големина доставчик на смартфони в световен мащаб.

Ръководителят на отдел "Изследвания" в Canalys Амбър Лиу вярва, че растежът на пазара на смартфони ще продължи, подхранван от напредъка на технологиите за изкуствен интелект.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този

    0 0 Отговор
    Сега последно, кога очаквахме фалита на Апъл??? Тази или следващата седмица беше, че нещо все не разбирам... Дами и господа, кучетата си лаят, керванът си върви...