14 Август, 2024 12:22 1 335 3

BMW Академия обновява знанията на учителите по транспорт в България

  • bmw-
  • bmw българия-
  • учители

В инициативата се включиха 25 участници

BMW Академия обновява знанията на учителите по транспорт в България - 1

BMW Group България организира специализирано обучение за 25 учители от различни транспортни гимназии в България от Бургас, Плевен, Сливница и София. Целта на инициативата бе да запознае преподавателите с най-новите технологии и тенденции в автомобилната индустрия.

Обучението обхваща широк спектър от теми, включително двигатели с вътрешно горене, електрически задвижвания, автоматични трансмисии, системи за асистиране на водача и диагностични технологии. Участниците имаха възможност както за теоретични занятия, така и за практическа работа с модерни автомобили в последния ден от обучението си, когато получиха и своите сертификати.

„Целта на програмата е да е в помощ на екипите на професионалните гимназии, които полагат систематични усилия за популяризиране на преподаваните специалности и постигане на по-добро разбиране за възможностите за реализация, в една област, която претърпява динамично развитие през последните няколко години.

В страната от години функционира мащабна и постоянно разширяваща се мрежа от оторизирани сервизи на световни марки, в които има постоянно търсене на квалифицирани кадри, добро заплащане и условия на труд, редовно повишаване и актуализиране на квалификацията, възможност за кариерно развитие и т.н. Това често се сблъсква с традиционното схващане, за сервизната дейност, като такава от сивия сектор и с неблагоприятни условия на труд и възнаграждения.

BMW Академия обновява знанията на учителите по транспорт в България

Опитът ни през последните няколко години показва, че ръководствата и екипите на специализираните училища са активни, търсят и осъществяват успешни сътрудничества с бизнеса, опитват се да бъдат в крак с развитието на автомобилната и транспортната индустрия, създават благоприятна материална база и техническо обезпечаване в училищата. Затова и считаме, че техните усилия трябва да бъдат подкрепени и от бизнеса, който се нуждае от кадрите създавани от тях и да получи признание от обществеността.“, коментира г-н Кирил Бижев, Мениджър Следпродажбено обслужване в BMW Group България.

Партньорството между BMW и транспортните гимназии е дългосрочно и включва предоставяне на специализирано оборудване за учебния процес. В мрежата на BMW и MINI, в съответните градове, по дуалната система (за училищата, които работят по нея) редовно се обучават около 25 ученици, като 5-6 получават покана да останат на работа на различни позиции, като монтьори, гаранционни специалисти, приемчици и др.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слави

    3 0 Отговор
    Топ пиянки, са щи покажа на тритЪ ку праи на софията и бам в първия стълб селонаселникът.
  • 2 Новите коли ги пълнят с електроника

    3 0 Отговор
    За да имат работа сервизите преди 50 години нямаше никаква електроника а колите изминаваха 100-200 без основен ремонт
  • 3 ооооо

    2 0 Отговор
    Знаете ли кога даскал ще стане техник/монтьор? кога му е малко главоболието с теориите и дерзае да го заболят ръце, крака и кръст с практика