Last news in Fakti

12 Март, 2014 11:10 3 023 1

Москва пусна сайт за проверка на автомобили

  • москва-
  • автокод-
  • проверка на автомобил

Властите в руската столица активираха уебсайт, който позволява да се проследи историята на всяка кола, регистрирана в града. Засега "Автокод" работи в тестов режим, съобщава "Коммерсантъ".

За получаване на информация за даден автомобил е достатъчно да бъдат въведени идентификационният му номер (VIN) и серията и номерът регистрационния талон. Срещу тях системата предоставя информация за годината на производство, модела, цвета, мощността, екологичната категория, обема на двигателя и броя на предишните собственици, без да се споменават личните им данни. "Автокод" ще осведомява също за последния технически преглед на колата, в колко произшествия е участвала и дали върху нея има наложен някакъв запор.

От Московския департамент по информационни технологии обещават в бъдеще системата да предоставя информация за пътнотранспортните произшествия не само от ГИБДД (тамошния КАТ), а и от застрахователните компании, дали автомобилът е заложен в банка и конкретика по сервизното му обслужване. Услугата "Автокод" ще има и мобилна версия, която също ще бъде напълно безплатна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 0 Отговор
    евала на тези хора за този проект и в България имаме нужда от такова нещо вие фактите направете запитване до институцийте за тази програма