23 Август, 2024 20:16 2 619 3

Samsung Galaxy Ring също не подлежи на ремонт

  • samsung-
  • galaxy-
  • ring-
  • пръстен

По подобен начин е направен и Pixel Watch

Samsung Galaxy Ring също не подлежи на ремонт - 1

Разглобяването на пръстена Samsung Galaxy Ring, извършено от iFixit, разкрива съществен недостатък: устройството практически не подлежи на ремонтКо. мпонентите са плътно интегрирани и запечатани в рамката на пръстена, което прави невъзможна подмяната на батерията или други части, без да се разруши цялото устройство.

Въпреки че инженерната разработка на Galaxy Ring е впечатляваща, фокусът върху елегантния и компактен дизайн е довел до продукт, който е труден за ремонт. Покритието от епоксидна смола и запоените компоненти създават бариера за всякакви потенциални ремонти.

Въпреки предизвикателствата, Galaxy Ring предлага някои интересни функции. Той се захранва от системата в чип Nordic Semiconductor nRF5340, която осигурява свързаност чрез Bluetooth 5.4 и други основни функционалности. Пръстенът включва и бобина за безжично зареждане, NFC таг и антена за комуникация със сдвоен смартфон.

Един забележителен дизайнерски избор е използването на пресован конектор за намотката за зареждане, а не запояването ѝ към печатната платка (PCB). Въпреки че това може да изглежда като решение, благоприятно за ремонт, самата печатна платка е запечатана в рамката на пръстена, което прави невъзможна нейната подмяна, без да се повреди устройството.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само питам

    9 0 Отговор
    Че кой е казал , че трябва да се ремонтира ?
  • 2 Беше тя тая

    5 1 Отговор
    Сега всичко се прави да се изхвърли и да се купува ново. Същото и с колите и с всякаква друга техника. Мина времето, когато марката беше символ на качество.
  • 3 Баце

    2 1 Отговор
    Този Galaxy Ring се слага на ануса да ви мери какво влиза и какво излиза на Андроидаджиите